Бізнес-ідеї: що актуально продавати в Україні та за кордоном під час війни?
14 грудня 2022 7 хвилин читання

Бізнес-ідеї: що актуально продавати в Україні та за кордоном під час війни?

Тренди та аналітика#ADWISOR#SMS#ATC#СмсРозсилка

Про що:

Війна стане поштовхом до швидкого зростання та розвитку України. Так вважають 61% підприємців у дослідженні Gradus Research Company. І відновлення та робота бізнесу у воєнний час сприяють цьому якнайкраще. Тож, який бізнес відкривати під час війни та який буде перспективним?

Зміст

Продаж продуктів довготривалого зберігання

Бізнес за кордоном

Будівництво

Реабілітація українців, які постраждали від війни

Продаж продуктів довготривалого зберігання

В умовах віялових відключень електроенергії немає можливості довго зберігати продукти свіжими у холодильнику. Тому продукти тривалого зберігання мають попит зараз, а також збережуть актуальність і у найближчому майбутньому. Це можуть бути сухофрукти, сублімована продукція, консерви, сухі супи та пюре, сушене та в’ялене м’ясо тощо.

Наприклад, цією бізнес-ідеєю скористалися засновники проєкту «М’ясні ґризлі». Попри сумніви та конкуренцію вони у вересні цього року почали виготовляти снеки з м’яса. Загальна сума, яка була необхідна для старту справи, склала приблизно 30 тисяч гривень. Суть технології приготування джерок та кабаносів — у дегідрації (висушуванні), тому така продукція має термін зберігання понад місяць. Проєкт новий, утім він вже вийшов на свої максимальні обороти виробництва. У планах компанії розширювати асортимент. Засновники впевнені, що ідеального моменту для того, щоб розпочати бізнес, ніколи не настане. Тож, час творити власну справу тут і зараз.

Щоб сповіщати клієнтів про новий асортимент, години роботи, дні відправки товару, умови оплати або спеціальні пропозиції, можна використовувати розсилку SMS або Viber-повідомлень через вебінтерфейс на спеціальній платформі ADWISOR або через API для автоматизованих розсилок. Це транзакційні повідомлення, які дозволяють бізнесу нагадувати клієнтам реквізити для оплати після замовлення, інформувати про доставку тощо.

Бізнес за кордоном

Отримавши статус кандидата у члени ЄС, Україна набула нових можливостей для розвитку бізнесу за кордоном. При цьому 90% представників компаній зазначають, що вони спроможні бути конкурентним та успішним на європейських ринках. Які українські товари будуть актуальні у ЄС:

  • Популярним стає експорт якісної української косметики, тому варто придивитися до цієї перспективної сфери.
  • Андрій Ремізов, в.о. директора державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» прогнозує, що попит на мілітарі товари (одяг, взуття, тактичні засоби для армії тощо) є не тільки в Україні, а й надалі буде масштабуватися за кордоном.
  • Україна стала брендом на світовій арені, саме тому спостерігається попит на будь-які вітчизняні товари із державною символікою, з патріотичними принтами, сувенірів з військовою технікою тощо.

При цьому доставляти товари у Європу можна як автомобільними перевезеннями, так і деякими українськими поштовими службами. Для організації логістики своїх товарів або продукції партнерів можна навіть створити власну службу доставки. А якщо підключити корпоративні тарифи від Київстар для працівників, можна заощаджувати на спілкуванні з ними не тільки в Україні, а й у роумінгу, коли вони у відрядженні. Так, з послугою «Роумінг як вдома» можна використовувати бізнес-тарифи у 30 країнах світу без жодних доплат.

Прикладом для надхнення вважаємо досвід відкриття за кордоном відомих українських закладів. Так, на європейський ринок вийшли «Львівські круасани» і працюють тепер у Польщі. Українська мережа залишила асортимент незмінним, але адаптувала його під смакові звички місцевих. Інгредієнти для страв постачають польські виробництва. Також Ninja Sushi відкрились у Польщі та доставляють роли преміум-класу мешканцям Варшави. Свої відділення на польському та чеському ринках відкрила й логістична компанія «Нова пошта».

Можна також з-за кордону завозити та продавати найнеобхідніші речі зараз — генератори, зарядні станції, акумулятори, обігрівачі. Актуальність таких товарів не зникне як найближчим часом, так і після закінчення війни в Україні. Відтепер кожен свідомий українець буде мати у запасі хоч один з цих гаджетів «на всяк випадок».

Організували контакт-центр для прийому замовлень від клієнтів навіть за кордоном можна із підключенням IP-телефонії. Це хмарна технологія, яка дає можливість інтегрувати Віртуальну мобільну АТС та CRM-систему. Для цього працівникам потрібно підключитися до інтернету та мати IP-телефон або відповідне програмне забезпечення. Тож, цей інструмент допомагає ефективно вести бізнес у будь-якій точці світу.

Будівництво

Зараз все більше людей попри війну інвестують у новобудови, але здебільшого у ті, які перебувають на етапі завершення будівництва. Потреби українців змістилися на безпеку, наявність у будівлі укриття. Клієнти відмовляються від панорамних вікон, високих поверхів тощо. Проте стан будівельної сфери й повноцінне її відновлення залежать від військово-політичної ситуації. Багато хто очікує активного розвитку індустрії після закінчення війни. Планується відбудова міст, зруйнованих у ході бойових дій під час російської агресії. Тож будівництво та суміжні бізнеси мають перспективи.

Чим можна займатися:

  • здавати в оренду техніку та обладнання;
  • постачати матеріали для будівництва;
  • виконувати будівельні роботи або шукати підрядників;
  • проєктувати бомбосховища або відновлювати наявні;
  • виробляти будівельні матеріали тощо.

Реабілітація українців, які постраждали від війни

З перших днів війни в Україні працює повноцінний єдиний медичний простір, де держава разом із партнерами робить усе можливе, аби громадяни, які постраждали від російської агресії, отримали психологічну та медичну допомогу. Реабілітація доступна як для цивільних, так і для військових, а її варіанти залежать від потреб людини. Напрямок актуальний зараз і буде перспективним надалі. Війна закінчиться, а її відбиток ще довго відчуватиметься на психологічному стані українців.

Тож, який бізнес можна розпочати у цій галузі? Якщо у вас є відповідна кваліфікація, ви можете відкрити власний реабілітаційний центр. Особливо цінуються центри, які вміють працювати з військовими. В іншому випадку, корисним буде постачання медичного обладнання для відповідних закладів, організація індивідуальних консультацій з фахівцями або групових занять з підтримки психологічного здоров’я.

Заступник Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак зазначила, що на сьогодні важливим завданням є реабілітація та підтримка українських громадян. Адже збереження психічного здоров’я — головна умова для майбутнього відродження країни.

Тож, варіантів бізнесу багато. Обирайте той, який вам імпонує, а спеціалісти Київстар допоможуть обрати сервіси для реалізації вашого плану. Замовляйте консультацію на нашому сайті.

Тренди та аналітика#ADWISOR#SMS#ATC#СмсРозсилка

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#ДобіркаСервісів#ADWISOR#ВійнавУкраїні
#ВійнавУкраїні#ЩоЗБізнесом#Microsoft365#Офіс365#РосійськоУкраїнськаВійна#Тарифи
#BigData#MicrosoftAzure#Cybersecurity#БігДата#ПортретКлієнта#ТригерніРозсилки
#BigData#ВійнавУкраїні#Рішення
#BigData#Stoprussia#ВійнавУкраїні#Рішення
#BigData#SMS#ATC#ПортретКлієнта#СмсРозсилка
#BigData#ADWISOR
#ATC#Microsoft365#MicrosoftAzure#Бізнес#ЕлектроннийДокументообіг

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку