Хмарні технології рятують бізнес під час війни
4 травня 2022 9 хвилин читання

Хмарні технології рятують бізнес під час війни

Огляди рішень#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#CloudArchiveStorage#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Захист

Про що:

Щоб швидко повернутися до роботи та бути стійкими до нових криз, українські компанії можуть скористатися хмарними сервісами для бізнесу. Наприклад, для організації дистанційної роботи працівників зручно підключити віртуальні робочі столи, а для збереження корпоративних даних — скористатися можливостями хмарних сховищ. У цьому допоможуть сервіси від Microsoft — одного з найбільших розробників програмного забезпечення у світі та стратегічного партнера Київстар. Як саме — розповідає Kyivstar Business Hub.

Зміст

Дистанційна робота з Microsoft

Як зберегти корпоративні дані з Azure Storage

Як налаштувати резервне копіювання та аварійне відновлення

Оптимізуйте інфраструктуру з Microsoft Azure

Дистанційна робота з Microsoft

Один з пріоритетів компаній в умовах війни — це безпека співробітників. Багато підприємств організовано евакуювали своїх працівників у безпечні області України або ж за її межі. Тепер перед керівниками постало питання: як швидко організувати віддалений доступ до робочих систем для своєї команди?

Ефективні хмарні сервіси для бізнесу є у Microsoft, які на ринку України пропонує Київстар. Організувати роботу співробітників з будь-якої точки планети можна завдяки службі Azure Virtual Desktop та пакету офісних програм Microsoft 365.

Azure Virtual Desktop — це хмарне рішення для віртуалізації робочих столів та додатків, яке працює на базі Microsoft Azure Cloud. З ним бізнес може налаштувати віртуальний робочий простір своєї команди з необхідним набором програм, індивідуально адаптуючи його під кожного співробітника або окремий відділ. Для підключення до віддаленого робочого стола працівнику потрібен буде лише доступ до інтернету та будь-який пристрій — ноутбук, смартфон, планшет тощо.

Віддалений робочий стіл в Azure відкриває бізнесу багато можливостей:

  • Персоналізовані віртуальні робочі столи Windows 10 та Windows 11 із підтримкою кількох сеансів для вищої продуктивності.
  • Безперебійна та швидка робота завдяки віддаленій потоковій передачі програм.
  • Користувач має повний контроль над керуванням та розгортанням.
  • За потреби, можлива інтеграція з Citrix та VMware.
  • Оплата лише за використані хмарні ресурси.
  • Автоматичне масштабування для економії ресурсів у вихідні та вночі.

Для повноцінної роботи команд бізнесу доступний пакет офісних програм Office 365 від Microsoft. До нього входять онлайн-сервіси, які вже звичні для користувачів і дозволяють працівникам компанії вільно мігрувати між містами та підключатися до роботи з будь-якого місця без втрати ефективності. Наприклад, це сервіс електронної пошти бізнес-рівня Exchange, Microsoft Outlook, офісні додатки Microsoft Word, Excel і PowerPoint тощо.

Усі документи автоматично синхронізуються, щойно пристрій підключають до мережі. Корпоративними файлами з колегами можна обмінюватися через OneDrive та SharePoint, а робочі наради проводити у Microsoft Teams. Важливо, що у Teams також можна проводити тренінги, вебінари та налаштувати корпоративні чати.

Як зберегти корпоративні дані з Azure Storage

Хмарні технології дозволяють компаніям вирішити й проблему збереження даних. Російські війська знищують інфраструктуру України, а тому під удар можуть потрапити й офіси з серверами компаній. Щоб не втратити важливі корпоративні дані та програми, варто вже зараз перенести їх до хмарного сховища. За досвідом провідних компаній світу, можна скористатися глобальною хмарною платформою Microsoft Azure (Майкрософт Азур — укр.) та одним із її сервісів Azure Storage.

Хмара Microsoft Azure розміщує та обробляє дані у понад 100 надійно захищених дата-центрах світу. Будь-яка компанія може перенести свої ІТ-потужності в хмару на постійне або тимчасове зберігання, чим убезпечить їх на період бойових дій. Найзручніше зробити це за допомогою сервісу Azure Storage.

Azure Storage — це сервіс, який дозволяє розмістити у хмарі не лише окремі файли, а й бази даних, програми, віртуальні машини тощо. Бізнес отримає доступ до своїх даних з будь-якої точки світу, а MS Azure cloud допоможе їх використовувати навіть продуктивніше, ніж в на локальних серверах в Україні.

Azure Storage має наступні переваги для компаній:

  • Усі дані шифруються в Azure, а керувати ними може виключно користувач.
  • Об’єм використаних хмарних ресурсів можна вільно зменшувати чи збільшувати, залежно від потреб бізнесу.
  • Компанія сплачує лише за використаний об’єм ресурсів.
  • Дані в Azure Storage доступні з будь-якої точки світу через HTTP або HTTPS.

Передати свої дані в Azure можна двома способами. Найчастіше бізнес передає інформацію на збереження через мережеве підключення. Сховище від Microsoft дозволяє налаштувати різні варіанти трансферу даних у залежності від їхнього типу, розміру та потреб компанії.

Також бізнес може передати дані в Azure на фізичному носії. Компанія може придбати або взяти у Microsoft диск або захищений спеціалізований пристрій, на який копіюються потрібні дані й надсилаються на завантаження в Azure. Якщо у користувачів з’являються запитання, на них завжди можуть відповісти фахівці Київстар. Підтримка роботи українського бізнесу — одна з найпріоритетніших задач для оператора національного рівня під час війни.

Як налаштувати резервне копіювання та аварійне відновлення

І до початку повномасштабного російського вторгнення українські компанії щодня ризикували втратити свої дані. Технічні збої, кібератаки та людські помилки завдавали збитків бізнесу та могли призвести до втрати його конкурентної переваги. Під час бойових дій на території всієї країни безпека стала ще більш актуальною, адже сервери фізично можуть бути знищені у будь-який момент. Вберегти дані українських компанії можуть допомогти сервіси від Microsoft Azure cloud.

Для своїх користувачів Microsoft пропонує наскрізні рішення. Якщо ви шукаєте, як зробити резервне копіювання даних, то скористайтеся Azure Backup. А якщо не знаєте, як зробити аварійне відновлення сайту з резервної копії, то зверніть увагу на хмарний сервіс Azure Site Recovery. Далі розповімо про них детальніше.

Azure Backup — це ефективне рішення для резервного копіювання даних та для захисту від програм-вимагачів, яке можна масштабувати відповідно до потреб бізнесу. Воно ідеально підходить невеликим компаніям, яким потрібно зробити автоматичний бекап сайту.

Azure Backup Center

Azure Backup дає такі можливості користувачам:

  • Захист всієї інфраструктури. Створюйте резервні копії всієї інфраструктури компанії, баз даних, робочих навантажень та бекап сайту організації.
  • Надійні варіанти зберігання. Зберігайте резервні копії в локально-надлишковому сховищі (LRS), геонадлишковому сховищі (GRS) або сховищі із надлишковою зоною (ZRS).
  • Централізоване управління. За допомогою Центру резервного копіювання відстежуйте, керуйте та оптимізуйте захист даних в уніфікованих і послідовних умовах.
  • Захист резервних копій. Користуйтеся контролем доступу на основі ролей, а також захистіться від атак програм-вимагачів, увімкнувши автентифікацію кількох користувачів.
  • Контроль витрат. Оптимізуйте вартість резервного копіювання за допомогою шаблонів та аналітичних даних у звітах про резервне копіювання.
Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Azure Site Recovery — це вбудоване аварійне відновлення як послуга (DRaaS), яке призначено для відновлення даних, віртуальних машин і додатків у разі масштабних збоїв. Сервіс реплікує корпоративні робочі навантаження, які виконуються на фізичних серверах і віртуальних машинах, з основного ресурсу на додатковий. Коли на основному ресурсі відбувається збій, ви перемикаєтеся на допоміжний та отримуєте доступ до програм звідти.

Azure Site Recovery

Сервіс дає можливість налаштувати індивідуальні плани відновлення, зокрема, унікальний час відновлення систем та його послідовність. Azure Site Recovery відрізняється простотою розгортання процесів реплікації, відпрацювання відмови та відновлення, економічністю та надійністю.

Оптимізуйте інфраструктуру з Microsoft Azure

Замість власних обчислювальних потужностей компанії в усьому світі все частіше звертаються до хмарних платформ, серед яких одним з лідерів є Microsoft Azure (Майкрософт Азур — укр.). Це дозволяє компаніям різних масштабів бути більш гнучкими у нестабільних кризових умовах, а також швидко розвиватися, використовувати нові технології, наприклад, штучний інтелект та машинне навчання. Усе це стає набагато простіше, якщо компанія користується хмарними службами від MS Azure.

Для українського бізнесу в умовах повномасштабної війни в країні Microsoft Azure cloud стає тим незамінним інструментом, який дозволить відновити роботу та навіть розвиватися. Своїм клієнтам Microsoft Azure пропонує наступні форми співпраці:

  • На базі Azure компанії можуть розгорнути свої віртуальні машини та мережі й повністю керувати ними, даними, ІТ-безпекою тощо.
  • Компанії можуть використати Azure Microsoft cloud як середовище для розробки та розгортання нових програм.
  • Хмарна платформа Azure містить у собі понад 200 корисних хмарних сервісів, які вже готові до використання бізнесом.
  • Для розробників є можливість написати код та запустити його на сервері Azure у відповідь на події або за розкладом.

Як і в інших випадках, бізнес сплачує лише за використані хмарні ресурси. Це зручно, адже не потрібно сплачувати за простій обладнання або докуповувати його, коли треба запустити нову програму або взяти новий проєкт. Така особливість ідеально пасує і для нестабільного воєнного часу та економічних криз, адже перемістити свої робочі навантаження у хмару можна швидко та доступно.

Користувачі Azure можуть розраховувати на технічну підтримку від Microsoft, а також на персональне обслуговування від Київстару. Спеціалісти оператора допомагають обрати рішення під конкретні бізнес-задачі замовника, а також консультують їх навіть у надзвичайних ситуаціях. Київстар підтримує своїх корпоративних клієнтів, щоб український бізнес продовжував працювати у воєнний час.

Більше сервісів, які стануть у пригоді компаніям саме зараз — для продовження або відновлення роботи бізнесу під час війни — шукайте на спеціальному лендінгу від Київстар.

Огляди рішень#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#CloudArchiveStorage#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Захист

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Azure#MicrosoftAzure#IaaS#SaaS#PaaS
#Azure#MicrosoftAzure#Рішення
#MicrosoftAzure#Microsoft365#ХмарніРішення#Azure#Офіс365#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Бізнес
#Microsoft365#Офіс365#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#КиївстарДляДержави
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніРішення#Бізнес#AzureBackup#IaaS#PaaS#SaaS
#AzureStack#MicrosoftAzure#ХмарніРішення#Azure#ХмарнаІнфраструктура#Київстар
#Azure#ХмарніСховища#AzureBackup#MicrosoftAzure

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку