Міграція до хмари Microsoft Azure візьміть найкраще з досвіду TomTom
18 серпня 2022 5 хвилин читання

Міграція до хмари Microsoft Azure візьміть найкраще з досвіду TomTom

Кейси#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365

Про що:

Одні з перших цифрових мап, якими люди щодня користуються онлайн у своїх смартфонах та автомобілях, розробила компанія TomTom. Ще у 1996 році вона випустила програмне забезпечення для планування маршруту, а сьогодні її продуктами користуються такі відомі бренди, як Volkswagen Group, Toyota, Uber, Huawei тощо. Як завдяки хмарній платформі Microsoft Azure TomTom підтримує свої інноваційні рішення з навігації?

Зміст

Чому TomTom відмовилась від локального середовища?

Поєднання Linux і Azure для швидких інновацій

Користуйтесь перевагами Microsoft Azure

TomTom — нідерландська компанія, яка має 30 офісів по всьому світу, розробляє навігаційні системи й програмне забезпечення для автомобілів та смартфонів. Організація є автором багатьох пристроїв: універсальні програми супутникової навігації, рішення для автоматизованого водіння тощо. Ще компанія надає повний набір API мап для розробників, а також у партнерстві з Uber редагує та створює мапи в реальному часі на інноваційній платформі Transactional Map Making від TomTom.

Чому TomTom відмовилась від локального середовища?

Компанія працює з великою кількістю даних. Для того, щоб навігаційні системи підтримували актуальні мапи, корпоративні автомобілі TomTom постійно роблять зображення вулиць та доріг. В середньому у сховищі щорічно зберігаються дані про 3 млн кілометрів доріг, що становить 375 млн панорам. Для аналізу такого масиву даних потрібно багато часу та ресурсів. До того ж обробка даних та координація потоку різних подій (ремонт, закриття доріг, ДТП) здійснювалась в лише локальній інфраструктурі. Через це доводилось самостійно робити резервне копіювання даних, забезпечувати постійну підтримку та захист сервісів, а також думати над тим, як збільшити обсяг локального сховища, адже воно має свої обмеження.

Щоб пришвидшити бізнес-процеси, масштабувати сховище та швидше обробляти інформацію, компанія вирішила перенести робочі навантаження до хмарної платформи Microsoft Azure, яка зберігає та обробляє дані у більш як 100 дата-центрах у понад 60 регіонах світу. За допомогою цього хмарного сервісу тепер можна легше адмініструвати вебдодатки, працювати з базами даних, віртуальними мережами, серверами, сховищами тощо. Це допомогло TomTom не тільки зекономити, а й масштабувати хмарну інфраструктуру та підтримувати її безпеку.

Поєднання Linux і Azure для швидких інновацій

Linux — основна операційна система (ОС) всіх виробничих середовищ TomTom. На першому етапі компанія зосередилася на міграції ОС до платформи Azure. Коен Денекер, віцепрезидент з розробки платформи TomTom, підтверджує, що хмарна платформа Microsoft Azure (скорочено — MS Azure) чудово поєднується з Linux та дозволяє дотримуватись швидкого темпу в інноваціях. З огляду на те, що попит на онлайн-замовлення таксі та доставку продуктів зростає, то робота з геоданими стає все більш важливою для розробників додатків.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Azure підтримує поширені дистрибутиви Linux та поєднує такі корпоративні платформи, як Red Hat, SUSE, Ubuntu, CentOS, Debian, Oracle Linux та Flatcar Linux. Завдяки цьому можна створювати власні віртуальні машини Linux, розгортати контейнери в Kubernetes або обирати сервіси із попередньо налаштованих робочих навантажень Linux, які доступні в Azure Marketplace. Вбудоване обчислення (HPC, High Performance Computing) платформи Microsoft Azure гарантує високу продуктивність програм.

Другий етап міграції TomTom у хмару передбачав модернізацію вже переміщених робочих навантажень за допомогою архітектури на основі Azure Kubernetes Service (AKS). TomTom використала AKS для розгортання та керування контейнерними програмами, такими як API мап. Компанія перенесла всі свої 195 програм на базі Linux до хмари, і перетворила їх на контейнери AKS. Завдяки чому тепер можна легко приймати та обробляти великий потік інформації у реальному часі, а також без затримок оперативно аналізувати зібрані дані.

Коен Денекер додає, що Microsoft дає можливість TomTom працювати у сучасному середовищі та об’єднувати AKS з багатьма корпоративними програмами Linux. Це відповідає всім вимогам компанії щодо надійності та масштабованості без шкоди для продуктивності чи безпеки.

TomTom довіряє рішенням Azure через гарантовану підтримку конфіденційності, адже це є серйозною вимогою в автомобільній промисловості.

Компанія працює у сфері, де головний фактор успіху — швидкість в розробці інновацій. Її фахівці вважають, що не змогли б підтримувати такий темп розвитку та випереджати конкурентів, якби й досі працювали за допомогою локального обладнання. З огляду на високу цінність часу інженерів, компанія тепер використовує усі можливості технології хмарної платформи Microsoft Azure саме тоді, коли вона потрібна.

Користуйтесь перевагами Microsoft Azure

Microsoft Azure є одним із найвідоміших постачальників хмарних послуг. Коли ви використовуєте хмарне сховище Azure, ваші дані фізично зберігаються в безпечних центрах обробки даних, якими керує Microsoft. У цій хмарі бізнес може зберігати критично важливу для компанії інформацію, адже тисячі фахівців з безпеки Microsoft щодня дбають про надійність та стійкість сховища. Це було однією з переваг для TomTom. Що ще доступно з хмарою від Microsoft Azure:

  • Швидко масштабуйте свою хмарну інфраструктуру та налаштовуйте програми відповідно до потреб компанії.
  • Сплачуйте тільки за фактично використаний обсяг і кількість обчислювальних ресурсів.
  • Організуйте захист даних, мережі, інфраструктури та ресурсів з вбудованим службам захисту, що підтверджено сертифікатами PCI-DSS, ISO 27001, GDPR та ін.
  • Адмініструйте хмарні служби та додатки в єдиному середовищі за допомогою Azure.

Якщо ваша компанія, як і TomTom, впроваджує інновації та планує збільшувати свою частку на ринку, то в цьому допоможе функціонал хмарних платформ. Детально ознайомитись з перевагами та можливостями міграції до хмари Microsoft Azure можна на сайті. Залишайте заявку на консультацію зі спеціалістом Київстар.

Кейси#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Microsoft365#Бізнес#Клієнт#Офіс365
#Azure#MicrosoftAzure#AzureBackup#AzureStack#IOT#IOTISKYIVSTAR#Microsoft365#Офіс365#Бізнес#Київстар#ГібриднаХмара
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#ХмарніРішення#ХмарніСховища#Технології#Розвиток#Бізнес
#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніСховища
#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніРішення
#Microsoft365#Офіс365#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#КиївстарДляДержави
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#MicrosoftAzure#Azure#ХмарніРішення#ХмарніСховища#AzureStack#Клієнт#IaaS#PaaS#SaaS#AzureVirtualDesktop#Компанії

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку