Next Generation Firewall: надійний щит від нових кібератак на бізнес
19 квітня 2023 5 хвилин читання

Next Generation Firewall: надійний щит від нових кібератак на бізнес

Огляди рішень#Кібербезпека#Cybersecurity#NextGenerationFirewall

Про що:

Сучасний ландшафт кіберзагроз складається з нових технік та можливостей хакерів, які охоплюють навіть потужності штучного інтелекту. Пам’ятаєте, ми розповідали, що кіберзлочинці застосовують ChatGPT для розробки вірусних програм? Це серйозний виклик для компаній. Чи існують сучасні інструменти, які здатні розпізнавати нові хакерські загрози ще на етапі вторгнення у мережу на її межах? Так, рішення є. Одне з них — це Next Generation Firewall. Що це та які його переваги для бізнесу — розповімо далі у статті.

Зміст

Що таке Next Generation Firewall?

Відмінність NGFW від традиційних фаєрволів

Функції Next Generation Firewall

Що таке Next Generation Firewall?

Next Generation Firewall, NGFW (від. англ. «фаєрвол наступного покоління») — це захисний компонент програмного або апаратного забезпечення, який набагато ефективніше захищає комп’ютерну мережу від різнорівневих атак та складних кіберзагроз, ніж традиційні фаєрволи.

Для кращого розуміння пояснимо, що таке взагалі фаєрвол.

Фаєрвол не дарма у перекладі означає «протипожежна стіна» і є стандартним інструментом у системі мережевої безпеки організації. Це ніби невидимий мур, який аналізує та контролює доступ до мережі, перешкоджає небажаному трафіку та захищає від кіберзагроз: вірусів, шкідливих програм тощо. Такі пристрої або програми також називають міжмережевим екраном або брандмауером.

Next Generation Firewall: надійний щит від нових кібератак на бізнес

Фаєрвол є узагальненим поняттям, адже він може мати вигляд окремого приладу, скажімо, роутера, або програмного забезпечення для комп’ютера. Завдяки firewall можна встановити певні правила для контролю доступу до мережі, блокувати небажані з’єднання, забороняти пересилання даних, обмежувати доступ до різних ресурсів у мережі.

Відмінність NGFW від традиційних фаєрволів

Свого часу традиційні фаєрволи, розроблені у 1990-х роках, вважалися важливим компонентом безпеки мережі. Проте згодом, коли кібератаки ставали більш витончені, стало зрозуміло, що деякі розробки ефективніші за інші. Тобто, традиційні мережеві екрани не в змозі були аналізувати нові кіберзагрози.

Щоб пояснити принцип роботи першого покоління технології, наведемо кілька прикладів. Традиційні брандмауери були як охорона у супермаркеті, що стежить за трафіком, що надходить до мережі та з неї. Вони визначали, чи пропускати або блокувати дані. Аналогією також можуть авіаперельоти. Дані просто перевірялися фаєрволом за таким же принципом, як бортпровідник перевіряє квитки у пасажира. Якщо квиток та облікові дані в порядку, він міг сісти на літак. Тобто так само трафік міг потрапити й до мережі. Утім, якщо потік даних збільшувався, то брандмауери не встигали його перевіряти. Тому часто вони пропускали зловмисне ПЗ, яке могло ховатися у додатку, як небезпечні пристрої у валізах пасажирів.

Тому виникла потреба новому поколінні фаєрволів — Next Generation Firewall, який забезпечує комплексний захист мережі та ефективнішу технологію для розпізнавання нових атак. Поняття NGFW було введено компанією Gartner Research, яка зазначає, що традиційні брандмауери попереднього покоління неефективні, а тому рекомендує бізнесу переходити на фаєрволи наступного покоління, як-от Next Generation Firewall, який містить додаткові розширені функції безпеки.

Отже, NGFW розроблювався з новим набором можливостей, щоб виявляти відомі та невідомі кібератаки. Цей новий інструмент ніби рентген переглядає програми, уважно стежачи за мережевим трафіком та його вмістом.

Український бізнес може налаштувати Next Generation Firewall завдяки компанії Київстар. Запускайте рішення, де необхідно — у хмарі, на віртуальній машині або на наявному устаткуванні вашої організації. Для цього перейдіть на сайт та замовте консультацію фахівця.

Кібербезпека темна

Кібербезпека

Next Generation Firewall

Сервіс для захисту від різнорівневих атак, який фільтрує корпоративний трафік. Блокує нові складні загрози, водночас не зменшує продуктивність та пропускну здатність мережі.

Функції Next Generation Firewall

Компанії, які налаштують Next Generation Firewall, отримають багато переваг, адже рішення має наступні функції:

  • Контролює додатки та користувачів за допомогою інтелектуальних алгоритмів.
  • Перевіряє зашифрований трафік.
  • Інтеграція з Intrusion Prevention System (IPS), тобто іншою технологією кіберзахисту, значно розширює здатність NGFW виявляти та блокувати атаки на системи.
  • Може прогнозувати нові кібератаки.
  • Допомагає керувати доступом до мережі завдяки політикам безпеки. Наприклад, можна встановлювати правила для конкретних груп користувачів, різних видів трафіку та різних мереж.

Ефективність функціонала Next Generation Firewall показують і приклади світових компаній. Наприклад, канадська фармацевтична компанія Bausch Health має понад 150 філіалів та більш як 15 000 співробітників. Підприємство довго використовувало застарілу інфраструктуру брандмауера, а це своєю чергою призводило до низької пропускної здатності та поганої синхронізації між розподіленими робочими майданчиками.

Саме за допомогою рішення Next Generation Firewall було створено відповідні вимоги безпеки у різних регіонах. Зокрема, стало можливо захиститися від зловмисного програмного забезпечення нових типів, виявляти загрози до того, як вони вразять системи, та усувати порушення, які вже відбулися.

Кібербезпека темна

Кібербезпека

Рішення для кібербезпеки бізнесу

Інструменти, які комплексно захистять IT-інфраструктуру, сервіси та хмарні рішення компанії від кіберзагроз різних типів.

Київстар має у своєму портфелі рішень з кібербезпеки не лише Next Generation Firewall. Дізнайтеся про інші інструменти, які можуть комплексно захистити вашу мережеву інфраструктуру, сервіси та хмарні рішення компанії від загроз різних типів. Замовляйте консультацію спеціаліста на нашому сайті.

Огляди рішень#Кібербезпека#Cybersecurity#NextGenerationFirewall

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Кібербезпека#WAF#ІнтернетРечей#ХмарніСховища#Cybersecurity
Як покращити кібербезпеку у 2023 році?16 лютого 2023 7 хвилин читання

Як покращити кібербезпеку у 2023 році?

#AntiDDoS#Cybersecurity#Кібербезпека#Захист#Кібератака#DDoS-атака
#AntiDDoS#Cybersecurity#Кібербезпека#Кібератака#NextGenerationFirewall#EmailSecurity#Фішинг
#Cybersecurity#Кібербезпека#AntiDDoS
#Microsoft365#Cybersecurity#Кібербезпека#Офіс365#Кібератака#Захист#ДобіркаСервісів
Як захистити компанію від DDoS-атак?3 травня 2022 9 хвилин читання

Як захистити компанію від DDoS-атак?

#AntiDDoS#Cybersecurity#Кібербезпека#Кібератака#Захист#DDoS-атака
#Кібербезпека#Захист#ХмарніРішення#Cybersecurity#Кібератака#Фішинг#AntiDDoS#DDoS-атака#Рішення#Київстар
#Cybersecurity#Microsoft365#MicrosoftAzure#AntiDDoS#Кібератака#Кібербезпека#Офіс365

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку