Телеком-послуги для бізнесу: у чому різниця між роумінгом та міжнародними дзвінками?
15 лютого 2024 9 хвилин читання

Телеком-послуги для бізнесу: у чому різниця між роумінгом та міжнародними дзвінками?

Огляди рішень#Роумінг#Рішення#Тарифи

Про що:

Частка компаній, які працюють із закордонними ринками, у 2023 році збільшилася з 4% на 17%, у порівнянні з 2022-м. Тому все актуальнішою стає потреба завжди бути на зв’язку з колегами, клієнтами та партнерами, в яких країнах ви б не працювали. Для цього треба знати, як правильно здійснювати міжнародні дзвінки та дзвонити у роумінгу. Далі у статті розповідаємо про різницю між цими послугами та можливості для бізнесу.

Зміст

Понад $23 000 за 1,5 ГБ у роумінгу

Що таке міжнародні дзвінки та роумінг

Можливості з послугою «Міжнародні дзвінки»

Можливості з послугою «Роумінг як вдома»

Понад $23 000 за 1,5 ГБ у роумінгу

Чому важливо знати, як правильно телефонувати у роумінгу або здійснювати міжнародні дзвінки? Як мінімум, це дозволить ефективно розраховувати витрати на корпоративний зв’язок. Втім, є й інші випадки. Про один з таких було згадано в американському онлайн-журналі Condé Nast Traveler.

Працівник державної компанії Mighty River Power, що у Новій Зеландії, взяв тритижневу відпустку і полетів відпочивати на Шрі-Ланку. Щоб бути на зв’язку з колегами, у нього, окрім особистого, також із собою був робочий телефон. Втім, коли мандрівник повернувся до офісу, то був звинувачений у великих витратах корпоративного зв’язку, адже на його балансі було мінус $23 350. Керівництво наполягало на відшкодуванні усіх коштів.

Чоловік подав до суду. При детальному аналізі виявилося, що за телефонні дзвінки і текстові повідомлення за кордоном було стягнуто лише $6, а решта плати припадає на 1,5 ГБ даних у роумінгу. Для порівняння, у Новій Зеландії він би заплатив за цю кількість даних лише $29. Аналітик компанії, який перевірив інформацію, припустив, що це пов’язано з додатками у телефоні, які автоматично синхронізувалися у фоновому режимі.

Судом було встановлено, що цей випадок стався через незнання та необережність і не є серйозним порушенням. Отже, відшкодовувати суму компанії працівник не зобов’язаний. А ось організації довелося заплатити чоловіку $6000 компенсації за втрату гідності та заподіяння моральної шкоди. Ця історія показує, наскільки важливо бути обізнаним про тарифи у роумінгу і не забувати перевіряти їх перед виїздом за кордон.

Тож, далі розповімо детально про те, як здійснювати міжнародні дзвінки та спілкуватися у роумінгу без негативних наслідків.

Що таке міжнародні дзвінки та роумінг

Міжнародні дзвінки — це послуга, завдяки якій можна здійснювати дзвінки за кордон з українського фіксованого чи мобільного номера. Перший офіційний міжнародний телефонний дзвінок відбувся 7 січня 1927 року між президентом американської компанії AT&T Уолтером С. Гіффордом у Нью-Йорку і керівником Головного поштового управління Британії сером Евеліном П. Мюрреєм у Лондоні.

Окрім міжнародних дзвінків, також є роумінг.

Роумінг (англ. roaming — «мандрувати») — це послуга, завдяки якій можна використовувати свій мобільний номер за кордоном поза зоною покриття «домашньої» мережі. Роумінг як сервіс мобільного зв’язку з’явився у 1990-х роках.

Щоб за кордоном гаджет обирав найкращий рівень сигналу, необхідно встановити автоматичний режим пошуку мережі. Проте іноді пристрій може самостійно реєструватися у роумінгу, хоча ви перебуваєте у прикордонних регіонах України. Аби цього не відбувалося, вибирайте свою мережу у ручному режимі.

Отже, роумінг — це, наприклад, коли ви подорожуєте на бізнес-конференцію з України до Польщі й використовуєте свій мобільний номер у сусідній країні. А міжнародні дзвінки — це коли ви телефонуєте з України до Польщі, щоб, скажімо, дізнатися умови свого виступу.

Роумінг та міжнародні дзвінки - у чому різниця?

Можливості з послугою «Міжнародні дзвінки»

У минулому міжнародний телефонний зв’язок використовувався для швидкого ведення бізнесу та з’єднання міжнародних урядів. А у випадку з Еммою Елізабет Уетерлі та лейтенантом Дуайтом Л. Бейкером дозволив навіть провести трансатлантичне весілля. Церемонія проходила в червні 1946 року у США, де перебувала Емма Уетерлі, а наречений був у Німеччині, і його фотографія стояла замість нього.

Телефонне весілля Емми Елізабет Уетерлі (США) та лейтенанта Дуайта Л. Бейкера (Німеччина). Джерело UTA Libraries

Телефонне весілля Емми Елізабет Уетерлі (США) та лейтенанта Дуайта Л. Бейкера (Німеччина). Джерело UTA Libraries

Проте повернемося до сучасності. Розповімо про міжнародні дзвінки на прикладі послуг Київстар. Так, у кожному корпоративному тарифі лінійки «Бізнес UA» для дзвінків у 13 країн є певна кількість хвилин. Наприклад, у тарифі «Бізнес UA. Ідея» ви можете щомісяця використовувати 150 хвилин для дзвінків у Польщу, Італію, Німеччину, Чехію, Узбекистан, Ізраїль, США, Канаду, Китай, Індію, Іспанію, Молдову чи Румунію. 

Крім того, якщо ви помічаєте, що таких хвилин не лише вистачає для міжнародних дзвінків, а й ще залишається певна кількість, то їх можна також використати на інші мобільні або міські номери по Україні. 

І навпаки, якщо вам не вистачає 150 хвилин на місяць, можете дозамовити ще 300 хвилин на інші мережі та за кордон, як одну з Суперсил. Суперсила — це послуга, яка доступна в тарифі без жодних доплат.

Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

Тарифи для компаній та підприємців

Вибирайте тариф Бізнес UA під власні потреби. Швидкісний 4G, безлім на Київстар, хвилини на інші номери та за кордон, а ще дві Суперсили на вибір — сервіси для роботи без доплат.

Ще один варіант — замінити корпоративний тариф «Бізнес UA. Ідея» на той, де передбачена більша кількість хвилин для дзвінків за кордон. Наприклад: Бізнес UA. МетаБізнес UA. БалансБізнес UA. ШвидкістьБізнес UA. Масштаб, у яких залежно від тарифу можна обрати від 300 до 2500 хвилин. 

Також ви можете замовити послугу «Світ чекає» та підключити певну кількість хвилин для дзвінків в одну чи декілька країн, до яких часто телефонуєте, але які не входять у ваш тариф. Звертаємо увагу, що в роумінгу ця опція не діє. 

Скажімо, ви користуєтеся тарифом «Бізнес UA. Ідея», який містить 150 хвилин на дзвінки на номери інших мереж по Україні, а також за кордон. Проте у цьому переліку країн немає Франції, до якої ви часто телефонуєте своїм постачальникам. Вам може бути вигідно підключити опцію Світ чекає — Франція за 100 грн/місяць. У такому разі 150 хвилин вашого тарифу діятимуть і для Франції.

Тож, з функцією «Міжнародні дзвінки» у корпоративному тарифі підприємці зможуть:

  • Підтримувати зв’язок з іноземними клієнтами, партнерами і постачальниками й зберігати стабільну комунікацію на бізнес-рівні.
  • Оперативно комунікувати з іноземними партнерами, щоб швидко реагувати на зміни та виклики у бізнесі.
  • Масштабувати свою діяльність за межі України і відкривати нові напрямки. 
  • Економити бюджет компанії, адже міжнародні дзвінки можуть бути дешевшими, ніж особисті робочі зустрічі у відрядженні за кордоном.

Можливості з послугою «Роумінг як вдома»

Продовжимо пояснювати детальніше про роумінг на прикладі послуг Київстар. Тож, маючи корпоративний тариф, можна не тільки телефонувати за кордон, а й залишатися на зв’язку зі своїм мобільним номером, перебуваючи за межами України.  

Для комфортного перебування за кордоном існує послуга «Роумінг як вдома». З нею можна без жодних доплат користуватися своїм корпоративним тарифом у 27 країнах світу. Вона активується автоматично, а обсяг послуг для зв’язку нараховується щомісяця.

«Роумінг як вдома» діє в Польщі, Словаччині, Румунії, Угорщині, Молдові, Німеччині, Італії, Литві, Чехії, Франції, Болгарії, Іспанії, Естонії, Латвії, Австрії, Нідерландах, Бельгії, Хорватії, Данії, Фінляндії, Греції, Ірландії, Люксембурзі, Словенії, Швеції, Португалії та Великій Британії.

Цікавий факт: за статистикою Київстар, найбільше українців, які користувалися роумінгом у 2022 році, перебували у Польщі (26%), Німеччині — 16%, Румунії — 8%, Чехії — 7%, Молдові —  5%.

Якщо ви подорожуєте до країни, якої немає у цьому переліку, у ній діятимуть стандартні умови роумінгу. Щоб дізнатися умови саме для вашого номера, введіть на сайті у пошуку назву потрібної країни та свій номер телефону.

«Роумінг як вдома» діє в усіх тарифах лінійки «Бізнес UA». Залежно від тарифу ви отримаєте безлімітні дзвінки на номери Київстар та на всі вхідні дзвінки, а також інші послуги — певну кількість гігабайтів мобільного інтернету, певну кількість хвилин та SMS на номери України та країни перебування. Ознайомитись з умовами та вартістю можна на сторінці.

Крім того, у роумінгу немає плати за трафік у популярних додатках: Telegram, Viber, WhatsApp, Facebook Messenger, Google maps, Apple Maps, Booking, AirBnB, Skyscanner, Tickets.ua, Мій Київстар, Helsi тощо.

Якщо вам необхідно більше інтернету в роумінгу, підключайте у застосунку «Мій Київстар» додаткові пакети гігабайтів, які діють у 27 країнах.

У тарифах лінійки Business LOVE UA також діє «Роумінг як вдома». У період з 01.02 по 31.03.2024 можна підключити будь-які тарифи лінійки Business LOVE UA і сплачувати 1 грн у перший місяць користування. Дізнатися детальніше про спеціальну пропозицію та підключити тариф можна в магазині Київстар або через заявку на сайті.

Щоб користуватися зв’язком Київстар з будь-якої країни світу, активуйте електронну SIM-карту — eSIM. ЇЇ можна перенести на наявний номер або підключити новий. Більше про те, як вона працює та які має переваги, ми розповідали у нашій статті

Тепер ви знаєте відмінність між роумінгом та міжнародними дзвінками і можете раціонально планувати бюджет у майбутньому. Проте якщо вам необхідна консультація фахівця, замовляйте її на сайті Київстар.

Огляди рішень#Роумінг#Рішення#Тарифи

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Бізнес#Тарифи#B2B#SIM-карта#ІнтернетДляБізнесу
#Інтернет#Тарифи#Роумінг#Бізнес#МобільнийЗв'язок
#Microsoft365#Офіс365#ЕДО#Рішення#Роумінг
#eSIM#Рішення#Роумінг
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#ЕДО#Офіс365#Тарифи#Star.Docs#Роумінг#ATC#AzureVirtualDesktop#МобільнийЗв'язок#Клієнт#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression#ЕлектроннийДокументообіг
#ATC#ВійнавУкраїні#Stoprussia#Stoprussianagression#РосійськоУкраїнськаВійна#МобільнийЗв'язок#Бізнес#Роумінг#Тарифи
#Роумінг#Тарифи#Київстар#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression
#ATC#ВійнавУкраїні#Stoprussia

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку