Як Microsoft Defender захищає робочі пристрої компаній від кібератак?
23 березня 2023 4 хвилини читання

Як Microsoft Defender захищає робочі пристрої компаній від кібератак?

Огляди рішень#Технології#Офіс365#Microsoft365#Cybersecurity

Про що:

Захист корпоративних даних та інформації про клієнтів є одним з найважливіших завдань для бізнесу. Зокрема, необхідно піклуватися про кібербезпеку робочих пристроїв: ноутбуків, планшетів, смартфонів тощо. Адже кожна кінцева точка — це «двері», через які співробітники отримують доступ до робочих ІТ-систем. Проте часто через недостатній їхній захист, конфіденційною інформацією компанії користуються й хакери. Щоб запобігти цьому, існує рішення — Microsoft Defender. Що це та які у нього можливості для бізнесу?

Зміст

Що таке Microsoft Defender?

Microsoft Defender визнають лідером у виявленні кіберзагроз

Можливості Microsoft Defender

Як підключити Microsoft Defender для бізнесу?

Що таке Microsoft Defender?

Microsoft Defender (раніше відомий як Windows Defender) — це інструмент для бізнесу, який у режимі реального часу виявляє кіберзагрози та захищає корпоративні пристрої від вірусів, фішингу, зловмисного програмного забезпечення (ПЗ) тощо. Рішення розроблене, зокрема, для безпеки кінцевих точок, таких як настільні комп’ютери, ноутбуки, планшети, смартфони. Ця система захисту працює, навіть якщо робочі пристрої не увімкнені до корпоративної мережі.

Наприклад, шпигунське програмне забезпечення може непомітно збирати корпоративні дані, відстежувати активність в інтернеті, вміст електронних листів й надсилати інформацію про це на віддалені сервери хакерів. Microsoft Defender легко виявляє це. Тож, якщо буде зафіксовано проблему, працівник одразу отримає сповіщення, а Microsoft Defender автоматично заблокує загрозу та призупинить її дію. Про будь-які проблеми повідомляється системі захисту від шкідливих програм і вірусів, щоб захистити інші пристрої та їхніх користувачів.

Іноді постає питання, яка різниця між антивірусом та захистом кінцевих точок? Пояснюємо. Антивірусне програмне забезпечення здатне лише блокувати загрозу, коли вона намагається атакувати робочі пристрої. Натомість захист кінцевої точки може виявити загрозу ще до того, як вона почне атакувати, посилюючи тим самим кібербезпеку компанії. Разом ці типи захисту допоможуть бізнесу бути набагато менш вразливим.

Наприклад, організації можуть використовувати Microsoft Defender для кінцевої точки з Microsoft Defender Antivirus. Однак це рішення також легко поєднується з антивірусами різних постачальників, якщо компанія віддає перевагу іншому продукту. Крім того, існує безліч продуктів Microsoft Defender, кожен з яких має різні функції: для кінцевої точки, для IoT, для хмарних програм, для Microsoft 365 тощо.

Microsoft Defender визнають лідером у виявленні кіберзагроз

Роботу антивірусу Microsoft Defender постійно аналізують за допомогою незалежних тестів. Наприклад, тестування MITRE імітувало реальні атаки, щоб виявити, чи може рішення адекватно їх виявляти та реагувати на них. У результаті Microsoft Defender забезпечив майже 100% захист на усіх етапах. Він дозволив автоматично зафіксувати дії зловмисників, що значно зменшує ймовірність людської помилки спеціалістів центру безпеки.

Ефективність Microsoft Defender підтверджують й відомі компанії. Наприклад, Майкрософт визнана лідером серед постачальників платформ для захисту кінцевих точок компаніями Forrester та Gartner. Крім того, Майкрософт лідирує за результатами оцінювання MITRE ATT&CK.

Можливості Microsoft Defender

Microsoft Defender надає багато можливостей для компаній:

  • Виявляє некеровані та неавторизовані кінцеві точки й мережеві пристрої.
  • Враховує нові та нетипові для компанії загрози. Це означає, що він шукатиме наявні проблеми, про які працівники навіть не підозрюють.
  • Використовує алгоритми машинного навчання та штучного інтелекту для усунення нових загроз.
  • Оперативно надсилає сповіщення про виявлення загроз, що допомагає завчасно створити безпечну основу для робочого середовища й захистити усі корпоративні пристрої, які працюють на Windows, macOS, iOS і Android.
  • Перевіряє усі посилання, блокуючи небезпечні вебресурси, на яких розміщено шкідливий вміст. Зазвичай так хакери змушують розкрити особисті відомості працівників, скажімо, паролі користувачів або іншу конфіденційну інформацію.
  • Визначає пріоритет щодо найбільш вразливих кібератак, на які необхідно звернути увагу першочергово.
  • Допомагає зосередитися на слабких місцях, які становлять найбільший ризик для бізнесу.
  • Є можливість встановити параметри безпеки відповідно до потреб бізнес-мережі.
  • Захищає хмарні продукти для бізнесу, такі як сервіси Microsoft 365.

Як підключити Microsoft Defender для бізнесу?

Для того, щоб налаштувати Microsoft Defender для робочих пристроїв вашої компанії, необхідно звернутися до стратегічного партнера Microsoft в Україні — Київстар. Замовте консультацію кваліфікованого експерта на сайті – він розкаже про подальші кроки.

Так, українська IT-компанія звернулася до Київстар з потребою у налаштуванні рішення, яке захищатиме кінцеві пристрої компанії та відстежуватиме потрапляння шкідливого ПЗ в ІТ-інфраструктуру. Для цього телеком-оператор підключив Microsoft Defender for Endpoints and Servers, а також допоміг перенести частину локальної ІТ-інфраструктури у хмару Microsoft Azure. Це рішення дозволяє захищати робочі пристрої від кібератак.

Практика показує, що використовуючи Microsoft Defender, ви матимете під рукою одне з найкращих рішень для виявлення загроз на кінцевих точках.

Огляди рішень#Технології#Офіс365#Microsoft365#Cybersecurity

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#AntiDDoS#Cybersecurity#Кібербезпека#Кібератака#NextGenerationFirewall#EmailSecurity#Фішинг
#Cybersecurity#Кібербезпека#AntiDDoS
#Microsoft365#Cybersecurity#Кібербезпека#Офіс365#Кібератака#Захист#ДобіркаСервісів
Як захистити компанію від DDoS-атак?3 травня 2022 9 хвилин читання

Як захистити компанію від DDoS-атак?

#AntiDDoS#Cybersecurity#Кібербезпека#Кібератака#Захист#DDoS-атака
#Кібербезпека#Захист#ХмарніРішення#Cybersecurity#Кібератака#Фішинг#AntiDDoS#DDoS-атака#Рішення#Київстар
#Кібербезпека#Cybersecurity#Кібератака#CRM#CRM-система#Захист#Технології#Київстар
#Cybersecurity#Microsoft365#MicrosoftAzure#AntiDDoS#Кібератака#Кібербезпека#Офіс365
#Бізнес-рішення#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#Офіс365

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку