Як технологія VoLTE допомагає покращити корпоративний зв’язок
15 вересня 2022 6 хвилин читання

Як технологія VoLTE допомагає покращити корпоративний зв’язок?

Тренди та аналітика#Stoprussia#Рішення#Тарифи#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussianagression#Бізнес

Про що:

Все більше бізнесів по всьому світу та в Україні використовують у своїй роботі можливості віддаленого підключення працівників до завдань компанії. Подекуди на це впливають зовнішні обставини — пандемія COVID-19 чи повномасштабна війна рф проти України. Проте є й компанії, яким такий формат роботи зручний — можна залучати професіоналів з інших міст чи навіть країн, заощаджувати на оренді офісу та купівлі обладнання тощо. В Україні спеціалісти компаній часто використовують для роботи мобільні пристрої. Вони допомагають виконувати низку щоденних завдань — надавати телефонні консультації клієнтам, спілкуватися за проєктами з колегами, проводити онлайн-наради тощо. Як зробити цей процес максимально зручним та комфортним? Для цього необхідно мати, щонайменше, стабільне мобільне з’єднання та інтернет. При цьому якість корпоративного зв’язку можна значно покращити завдяки технології VoLTE. Що це таке? Які можливості та переваги є у цієї технології для бізнесу?

Зміст

Що таке VoLTE

Як підключити технологію VoLTE на корпоративний смартфон

Переваги технології VoLTE для бізнесу

Що таке VoLTE

Voice over Long Term Evolution (VoLTE) — це технологія передачі голосу, яка дозволяє здійснювати дзвінки в мережі 4G (LTE) замість голосової мережі 2G/3G та дає змогу телефонувати й приймати дзвінки через високошвидкісний IP-канал. VoLTE надає більш чітке та природне звучання голосу.

Київстар почав впровадження першої в Україні мережі VoLTE для дзвінків через 4G наприкінці 2020 року. Технологія доступна по всій території країни, де є покриття 4G-мережі телеком-оператора. Компанія продовжує будувати та розширювати покриття мережі 4G і з лютого 2022 року підключила станом на червень 2022 року до швидкісної передачі даних 3,5 тисячі населених пунктів у 19 областях України. На основі технології VoLTE Київстар розгортає, зокрема, і корпоративний зв’язок для компаній.

Це дозволяє надавати бізнес-клієнтам високоякісні послуги зв’язку на основі LTE, а в майбутньому — доступ до 5G. За даними опитувань Customer Satisfaction Index (CSI), 85% абонентів Київстар, які використовують VoLTE, визначають кращу якість зв’язку при телефонних розмовах. Водночас технологія VoLTE може надати нові можливості й бізнесу, але спочатку треба зробити деякі налаштування у корпоративному смартфоні.

Як підключити технологію VoLTE на корпоративний смартфон

Для використання можливостей технології VoLTE, треба, щоб ви та ваш співрозмовник (клієнт або партнер) розмовляли за допомогою смартфонів з підтримкою Voice over LTE. Також гаджети мають бути сертифіковані та підключені до мережі 4G (LTE). А ось, наприклад, якщо ви увімкнете VoLTE в мережі, яка не сертифікована оператором зв’язку для VoLTE, це вплине на час роботи батареї смартфона, якість дзвінків, отримання мобільних даних тощо.

Наразі VoLTE від Київстар автоматично підтримують гаджети певних моделей Apple, Samsung, Huawei та Xiaomi. Іншими словами ніяких додаткових налаштувань робити не треба, але в деяких моделях смартфонів необхідно самостійно у меню обрати мережу LTE. З повним переліком мобільних телефонів, для яких доступна ця технологія, можна ознайомитись на сайті. Зокрема, це моделі, вироблені за останні 2-3 роки. До речі, зараз більшість людей, які телефонують зі сучасних смартфонів, користуються технологією VoLTE. Вони можуть навіть про це не здогадуватись, оскільки візуалізація послуги VoLTE на дисплеї залежить від смартфона. Якщо під час розмови відображається позначка 4G, це означає, що послуга VoLTE активна.

Переваги технології VoLTE для бізнесу

Технологія VoLTE має наступні переваги для компаній та їхніх працівників:

  • Краща якість голосових розмов

    У порівнянні з 3G-з’єднанням, VoLTE покращує якість передачі голосу вашого працівника при розмові з клієнтами. У такий спосіб, консультації здійснюватимуться більш ефективно, а сторонні шуми не заважатимуть спілкуванню.

  • Швидкість

    Раніше 4G був обмежений серфінгом в інтернеті. Коли справа доходила до дзвінків, телефон автоматично перемикався на 3G або 2G, при цьому було кілька секунд затримки перед тим, як телефон одержувача дзвонив. Завдяки VoLTE ця затримка зникла. Відтепер з’єднання з клієнтом відбувається без затримок під час виклику. VoLTE скорочує період, який потрібен від початку дзвінка до початку розмови з клієнтом. Завдяки цьому менше пропущених викликів або перебоїв в обслуговуванні.

  • Вища продуктивність

    Під час розмови з клієнтом чи колегами ви можете одночасно використовувати швидкісний інтернет, і це не вплине на якість мобільного зв’язку. Так, наприклад, консультуючи клієнта з приводу його замовлення, можете одразу передивлятися додаткову інформацію в смартфоні. Або ж ви за кермом свого авто, не відволікаючись від дороги, можете розмовляти телефоном через гучний зв’язок або блютуз-систему в машині з колегами й розв’язувати робочі завдання на нарадах онлайн. Це допомагає бути більш продуктивним та виконувати кілька задач одночасно, якщо в цьому є необхідність. З технологією VoLTE і дзвінки, і передача даних працюють в унісон, тобто текстове повідомлення надходить миттєво навіть під час розмови.

  • Мультимедійність

    VoLTE дозволяє швидко перемикати відеозв’язок на голосовий виклик і назад з високою якістю звуку та мінімальною затримкою. Так, наприклад, під час відеозустрічі зі смартфона можна не тільки спілкуватися з колегами, а й одночасно перевіряти свою електронну пошту, завантажувати робочі файли в спільний чат або перемикнутися з відеозустрічі на голосовий виклик, залишаючись на зв’язку.

  • Мобільність

    Працівники компаній можуть використовувати свої мобільні телефони як основний пристрій для ділового спілкування без встановлення окремої програми. Так, вони можуть мати якісний мобільний зв’язок в офісі, під час відрядження, під час віддаленої роботи з будь-якого місця тощо.

  • Економія

    Дзвінки з використанням VoLTE тарифікуються за умовами обраного бізнес-тарифу. Голос передається через інтернет, але трафік при цьому не витрачається. У працівників, які розмовляють з клієнтом, не буде додаткових списань з мобільного корпоративного рахунку, тобто можна додатково економити бюджет компанії.

    Є передумови вважати, що VoLTE ставатиме все більш важливою послугою в усіх IP-мережах мобільного зв’язку, таких як LTE. Відтак, є сенс оновлювати моделі корпоративних смартфонів, які підтримують VoLTE, щоб мати можливість отримувати переваги технології для розвитку вашого бізнесу.

Тренди та аналітика#Stoprussia#Рішення#Тарифи#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussianagression#Бізнес

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#VoIP#Voip-телефонія#IPтелефонія#SIP#FTTB
#IOT#IOTISKYIVSTAR#ATC
#IPтелефонія#ATC#ТелефоніяДляБізнесу#ХмарнаТелефонія#0-800
#IPтелефонія#VoIP#Voip-телефонія#SIP#0-800#ATC
Що таке SIP-телефонія та як вона працює4 січня 2023 6 хвилин читання

Що таке SIP-телефонія та як вона працює

#IPтелефонія#SIP#Рішення#4G#Wi-Fi
#ADWISOR#SMS#ATC
#IPтелефонія#ATC#ХмарніСховища
#ATC

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку