10 хв читати
Головна / Новини / Бізнес рішення / Azure Stack з Київстар: огляд хмарного продукту для бізнесу від Київстар

Azure Stack з Київстар: огляд хмарного продукту для бізнесу від Київстар

Azure Stack з Київстар: огляд хмарного продукту для бізнесу від Київстар, автор Київстар | Kyivstar Business Hub, зображення №1
Київстар
Київстар Бізнес – надійний партнер бізнесу та держави, який допомагає у виконанні щоденних задач та оптимізації внутрішніх процесів.
12 Квітня 2021
Бізнес рішення

Швидкий розвиток технологій, висока ціна і складність в обслуговуванні серверного обладнання, потреба в його постійному оновленні, а також перехід на віддалений режим роботи змусили багатьох підприємців замислитися про перенесення IT-інфраструктури компанії в хмарне середовище. Одне з таких — Azure Stack з Київстар. Як працює ця платформа, в чому її переваги й особливості — розглянемо в нашій статті.

Зміст

  1. Azure Stack з Київстар: що це і як працює
  2. У чому переваги хмарної платформи
  3. Для яких галузей підходить Azure Stack з Київстар
  4. Скільки коштує перехід у хмару: тарифи Azure Stack з Київстар

Azure Stack з Київстар: що це та як працює

Azure Stack з Київстар — це уніфікована хмарна платформа для розгортання IT-інфраструктури, створена в партнерстві Microsoft і Київстар. Вона надає компаніям доступ до хмарних серверів і програмного забезпечення, що розгорнуті на базі потужного устаткування й обчислювальних ресурсів Microsoft і комерційного дата-центру Київстар. Таке рішення дозволяє бізнесу відмовитися від покупки дорогого «заліза» і перенаправити вивільнені ресурси на власний розвиток і розробку нових продуктів.

Платформа Azure Stack з Київстар об’єднала одне з найпопулярніших хмарних рішень — Microsoft Azure — і можливості дата-центру Київстар Azure Stack. Microsoft Azure вже використовують близько 95% компаній зі списку Fortune 500. І це не дивно: сервіс доступний у більш ніж 60-ти регіонах світу, в кожному з яких розміщені захищені дата-центри для безпечного зберігання та швидкої обробки даних.

Існують три моделі використання хмарних рішень:

  1. Інфраструктура як послуга — IaaS — компанія використовує тільки хмарні ресурси постачальника, а платформу і програмне забезпечення розгортає самостійно.
  2. Платформа як послуга — PaaS — бізнес користується готовими інструментами для вирішення своїх завдань: розробки вебсервісів і мобільних додатків, корпоративного ПО тощо.
  3. Програмне забезпечення як послуга — SaaS.

Microsoft Azure дозволяє комбінувати моделі IaaS і PaaS. Таке поєднання закриває до 99,9% завдань бізнесу, пов’язаних з інформаційними технологіями. IaaS дає можливість розгортати IT-інфраструктуру в хмарі Azure, а PaaS забезпечує доступ до 200 сервісів Microsoft і його партнерів.

Таким чином, хмарний сервіс Azure Stack з Київстар підходить для розробки, тестування та доставки вебсервісів і додатків, організації зберігання інформації, обробки й обчислення даних, хостингу сайтів, кодування відео та проведення прямих трансляцій.

У чому переваги хмарної платформи

  • Підвищення конкурентоспроможності

Відмова від фізичного обладнання на користь віртуальних серверів, відкриває доступ до різних технологій і глобальних інструментів, які допомагають розробляти свої продукти швидше і краще.

  • Потужність і простота масштабування

Хмара — гнучкий ресурс із великим запасом можливостей. Наприклад, платформа Microsoft Azure дозволяє розміщувати й обробляти дані в 100 сучасних і надійних дата-центрах в усьому світу. Це дозволяє швидко збільшити потужності до необхідного обсягу, а коли потреба в них відпаде — відмовитися від надлишку.

  • Оптимізація ресурсів

Не потрібно інвестувати в обладнання, яке швидко втрачає актуальність, у постійне нарощування потужностей і утримання команди для ремонту й обслуговування техніки, а також персоналу, що займається кібербезпекою та фізичною охороною. За це відповідає постачальник хмарного рішення, а тим часом компанія фокусується на власному розвитку та розробці нових продуктів.

  • Швидкість і комфорт

Azure Stack з Київстар забезпечує безперебійний доступ до мережі та хмарних додатків, а також високу швидкість передачі даних, зокрема завантаження вебсторінок. Крім того, сервісами легко і зручно керувати за допомогою Resource Group і Azure Resource Manager на єдиному вебпорталі з інтерфейсом Azure.

  • Безпека даних

Хмарні технології, шифрування і ключі API, сучасні дата-центри з декількома рівнями захисту і від кібератак, і від фізичного впливу на обладнання — все це підвищує безпеку вашої корпоративної інформації та бізнес-напрацювань. А можливість створювати резервні копії вбереже від втрати даних навіть у разі апаратних збоїв.

  • Локальне і гібридне використання

Azure Stack з Київстар дає можливість локальним компаніям користуватися хмарними рішеннями глобального Microsoft Azure і зберігати дані в Україні — в дата-центрі Київстар.

  • Техпідтримка 24/7

Користувачам Azure Stack з Київстар доступне цілодобове персональне обслуговування від команди Київстар та технічна підтримка від Microsoft.

Для яких галузей підходить Azure Stack з Київстар

Хмарний сервіс підходить для будь-яких сфер, які потребують власної IT-інфраструктури:

  • Ритейл та оптова торгівля — організація торгового простору, хостинги для сайтів та інтернет-магазинів, зберігання даних, інвентаризація, поліпшення систем постачання, замовлень і логістики.
  • Фінанси — аналіз потенційних клієнтів і створення предиктивних маркетингових моделей.
  • Держустанови та комунальні послуги — управління бюджетом, збір і обробка даних з IoT-датчиків і контроль «розумного» міста.
  • Енергетика — оптимізація транспортних систем і роботи IoT-пристроїв, наприклад, вимірювальних приладів і лічильників.
  • Виробництво — контроль якості продукції, обслуговування устаткування і його тестування.
  • Медицина — швидка обробка клінічних даних та свідчень «розумного» обладнання.
  • IT — розробка і тестування ПО, сервісів і додатків на потужностях хмарних серверів і з використанням PaaS-сервісів Microsoft або його партнерів, доступних на Azure Stack.

Скільки коштує перехід у хмару: тарифи Azure Stack з Київстар

Одна з важливих переваг хмарного сервісу Azure Stack — це гнучка, зрозуміла  та прозора тарифікація. Ціна послуг залежить від обраної операційної системи, обсягу системного диска й оперативної пам’яті (ОЗП), а також характеристик центрального процесора (ЦП) хмарного сервера.

Є три типи стандартних тарифів:

  • Standard_D1 — передбачає 1-ядерний ЦП і 3,5 ГБ ОЗП. ОС Linux Server з системним диском на 50 ГБ коштує від 1100 грн/міс, а ОС Windows Server з диском на 150 ГБ — від 2500 грн/міс.
  • Standard_D2 — 2-ядерний ЦП і 7 ГБ ОЗП на базі Linux Server і з диском на 50 Гб обійдеться від 2000 грн/міс, а з ОС Windows Server і 150 ГБ — от 4500 грн/міс.
  • Standard_F2 — «хмарний сервер» із 2-ядерним ЦП, 4 ГБ оперативної пам’яті та системним диском 50 ГБ на базі Linux Server коштує від 1500 грн/міс. 150 ГБ диска і Windows Server з тими ж характеристиками — від 3800 грн/міс.

Також користувач Azure Stack з Київстар може орендувати хмарний дисковий простір від 64 до 512 ГБ за тарифом від 200-1400 грн/міс, залежно від розміру додаткового сховища.

Підписатись на розсилку