Хмарна аналітика і візуалізація даних від Microsoft Azure with Kyivstar: можливості та переваги для бізнесу
22 липня 2021 5 хвилин читання

Хмарна аналітика і візуалізація даних від Microsoft Azure with Kyivstar: можливості та переваги для бізнесу

Бізнес-рішення#MicrosoftAzure#Azure#ХмарніРішення

Про що:

Microsoft Azure with Kyivstar — це потужна та функціональна хмарна платформа, яка об’єднала в собі переваги інструментів глобальної платформи Microsoft Azure з можливостями телеком-оператора. Сервіс поєднує служби IaaS, які дозволяють будувати IT-інфраструктуру в хмарі, а також PaaS, що дає можливість використовувати готові інструменти для вирішення бізнес-завдань. Водночас не знадобиться дороге серверне обладнання — необхідні потужності та інструменти є в Microsoft Azure. Платформа може надати віртуальні сервери, хмарні сховища, бази та мережі, а також аналітику і сервіси візуалізації даних.

Зміст

Інструменти Microsoft Azure with Kyivstar для аналізу та візуалізації даних

Azure Synapse Analytics — новий рівень аналізу даних

Azure Data Lake Analytics — надійна основа для аналізу

Чому варто вибрати Microsoft Azure with Kyivstar

Інструменти Microsoft Azure with Kyivstar для аналізу та візуалізації даних

Хмарні рішення допомагають раціонально використовувати дані: швидко аналізувати великі обсяги інформації та візуалізувати їх для прийняття обґрунтованих і зважених рішень.

Візуалізація аналітичних даних забезпечує їх наочність: графіки, інтерактивні звіти, таблиці, діаграми й інші графічні елементи спрощують сприйняття та можуть підкреслити найважливіші для користувача показники.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Azure Stack від Київстар

Інтегрована хмарна платформа, яка дає змогу зберігати дані у дата-центрі в Україні та мати доступ до 200+ інструментів глобальної хмари Azure.

Щоб почати роботу, потрібні тільки дві речі: джерело інформації та сервіс аналітики. Давайте розглянемо докладніше два інструменти для обробки й візуалізації даних бізнесу — Azure Synapse Analytics і Azure Data Lake Analytics.

Azure Synapse Analytics — новий рівень аналізу даних

Azure Synapse Analytics — це служба хмарної аналітики, яка дає можливість інтегрувати дані, створювати корпоративні сховища, аналізувати великі дані, а також користуватися безсерверними або виділеними ресурсами у великому масштабі. Й усе це в єдиному інтерфейсі для приймання, підготовки, контролю та обслуговування даних, щоб задовольнити потреби бізнес-аналітики та машинного навчання.

Використовуючи Azure Synapse, можна створювати SQL-запити до реляційних і нереляційних даних у масштабі до декількох петабайт. Щоб оптимізувати продуктивність запитів, можна керувати робочими навантаженнями й за потреби їх ізолювати.

У чому переваги сервісу?

  • Високі потужності й необмежене масштабування. Azure Synapse дозволяє швидко обробляти інформацію й отримувати корисну інформацію зі сховищ і систем для аналітики та візуалізації великих даних, а також використовувати моделі машинного навчання.
  • Уніфіковане середовище з єдиним інтерфейсом для інтеграції, вивчення і зберігання інформації, аналізу великих даних і машинного навчання прискорює реалізацію проєктів.
  • Швидкий доступ до актуальних даних за допомогою Azure Synapse Link допомагає користувачеві бути в курсі всіх змін.
  • Сучасні методи безпеки та конфіденційності піклуються про надійний захист корпоративних даних.

Основні можливості Azure Synapse

  • Використання безсерверних і виділених рішень. Вибирайте найбільш зручні й економічні способи для реалізації кожного завдання.
  • Організація сховищ корпоративних даних. Зберігайте важливу інформацію, використовуючи перевірений і високопродуктивний модуль SQL.
  • Створення озер даних для вивчення. Об’єднайте реляційні та нереляційні дані й робіть запити в одній службі.
  • ETL- і ELT-процеси у візуальному середовищі без коду. Приймайте дані від 95 власних з’єднувачів легко та швидко.
  • Інтегрування модулів Apache Spark і SQL. Застосовуйте запити T-SQL у своєму сховищі даних і в модулях Spark, щоб полегшити та прискорити взаємодію різних фахівців.
  • Підтримка різних мов програмування. Python, Scala, T-SQL, Spark SQL або .NET — вибір за вами.
  • Штучний інтелект. Використовуйте для аналізу і візуалізації даних можливості машинного навчання Azure, Azure Cognitive Services і Power BI.

Azure Data Lake Analytics — надійна основа для аналізу

Azure Data Lake — хмарна служба для зберігання даних будь-якого обсягу, формату та швидкості передачі, їх обробки в будь-якому вигляді й аналізу на різних платформах і мовах. Система спрощує доступ до даних компанії, прискорює роботу пакетної, потокової та інтерактивної аналітики. Вона розширює можливості обробки інформації, адже просто інтегрується з поточними та довгостроковими сховищами.

Azure Data Lake допомагає бізнесу:

  • позбутися від необхідності використовувати приймачі даних;
  • оптимізувати витрати коштів і ресурсів;
  • контролювати доступ за допомогою Azure Active Directory і RBAC;
  • убезпечити дані завдяки шифруванню та розширеному захисту від загроз.

Переваги хмарної служби

  • Виконання аналітичних запитів будь-якого масштабу з однаково високою продуктивністю.
  • Надійні та гнучкі механізми безпеки під час доступу до озера даних, шифрування й управління на рівні мережі, що в комплексі забезпечують високий рівень захисту.
  • Приймання великих обсягів даних за допомогою різних інструментів: Azure Databricks, Synapse Analytics або HDInsight для обробки інформації та Microsoft Power BI для візуалізації даних з бази даних, сховищ та інших джерел.
  • Оптимізація витрат завдяки створенню економічних озер даних. Azure Data Lake дозволяє окремо масштабувати сховища й обчислення, а також використовувати політики автоматичного керування життєвим циклом даних.
  • Єдиний інтерфейс для приймання, обробки та візуалізації даних, який підтримує роботу з найпопулярнішими платформами аналітики.

Чому варто вибрати Microsoft Azure with Kyivstar

Київстар є стратегічним партнером Microsoft і надає доступ до ліцензованих бізнес-продуктів компанії. Крім передових хмарних сервісів, клієнти телеком-оператора користуються прозорою тарифікацією послуг, спрощеними способами взаєморозрахунку і фінансового адміністрування та цілодобовою сервісною підтримкою. Також у Київстар власна мережева інфраструктура, що забезпечує високошвидкісне з’єднання і надійність передачі даних.

Хочете дізнатися більше про можливості хмарної платформи, про зберігання, обробку та візуалізацію даних за допомогою сервісів Azure? Залиште заявку на сайті, і наші фахівці проконсультують вас і допоможуть підібрати оптимальне рішення.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Бізнес-рішення#MicrosoftAzure#Azure#ХмарніРішення

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#PowerBI#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Дата-платформа
#Azure#MicrosoftAzure#Дата-платформа#БазаДаних
#Azure#MicrosoftAzure#BigData#ПортретКлієнта#Look-alike#Дата-платформа
#Microsoft365#MicrosoftAzure#Дата-платформа#Офіс365
#Azure#MicrosoftAzure#Рішення#ХмарніСховища#Бізнес#Технології#Ритейл
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365
#BigData#ХмарніРішення#CRM#ХмарнаІнфраструктура#Azure#БігДата#MicrosoftAzure
Хмарні рішення в ритейлі20 жовтня 2021 9 хвилин читання

Хмарні рішення в ритейлі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#ATC#Офіс365

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку