Хмарне сховище Archive Storage: функції та переваги сервісу
30 липня 2021 7 хвилин читання

Хмарне сховище Archive Storage: функції та переваги сервісу

Бізнес-рішення#ХмарніСховища#Azure#Бізнес-рішення#Клієнт#CloudArchiveStorage

Про що:

Сьогодні все більше людей вибирають хмари для зберігання файлів: так вони не займають місце в пам’яті пристроїв і водночас завжди під рукою. Microsoft пропонує користувачам глобальної платформи Azure масштабоване, безпечне, високопродуктивне й економічне корпоративне хмарне сховище Archive Storage. Як це працює, в чому плюси сервісу та що можна зробити за допомогою хмарних сховищ? Про це та багато іншого — читайте в нашій статті.

Зміст

Що таке Cloud Archive Storage в Azure

Можливості хмарного сховища Archive Storage

Головні переваги архіву Azure

Які завдання вирішує Cloud Archive Storage

Як підключити хмарне сховище

Що таке Cloud Archive Storage в Azure

Cloud Archive Storage — це хмарна система довгострокового зберігання для рідко використовуваних даних на базі платформи Microsoft Azure. Сервіс надає захищене, доступне й економічне сховище для блоків, файлів та інших видів нерегулярних даних.

Як працює хмарне сховище Archive Storage? В основі архіву Azure три принципи: простота розміщення, вилучення даних і легкість доступу до них.

Клієнт передає файли або дані через інтернет у систему зберігання постачальника послуг. Хмарний простір та інструменти для керування ним надаються за запитом у необхідному обсязі. За обслуговування фізичних серверів, стан устаткування і надійність сховища відповідає провайдер. Таким чином віддалене зберігання інформації позбавляє компанії від необхідності вкладатися в розвиток власної інфраструктури, а також забезпечує гнучкість, масштабованість і високий рівень безпеки корпоративних даних і напрацювань.

Можливості хмарного сховища Archive Storage

Cloud Archive Storage відмінно підходить для тривалого зберігання даних (від 180 днів і більше). Водночас бізнес може по-різному використовувати сервіс:

  • для економічного зберігання великих обсягів неструктурованих даних (зображень і документів, відео- та аудіофайлів, журналів аудиту та інших даних, що використовуються рідко, але потрібні в довгостроковій перспективі);
  • для тривалого зберігання архівів відповідно до нормативних вимог галузі;
  • для резервного копіювання, архівування й аварійного відновлення.

Для зручності користування збережені дані діляться на три рівні: «Архівний», «Холодний» і «Гарячий». На будь-якому рівні даними можна керувати за допомогою REST API, переглядати, переміщувати, обробляти або вилучати їх у разі потреби.

Користувачам Archive Storage доступні потужні клієнтські бібліотеки для створення додатків за допомогою Java, Python, C, PHP, .NET, Android, Node.js і Ruby, а також основа для їх запуску. Хмарний сервіс забезпечує розширені можливості для зберігання віртуальних машин і таблиць, зокрема підтримує OData для обробки запитів.

Оскільки хмарне сховище даних є частиною інфраструктури Azure, воно легко інтегрується з іншими службами платформи. Також сервіс сумісний із рішеннями незалежних постачальників ПО, що дозволяє бізнесу без проблем застосовувати додаткові інструменти.

Головні переваги архіву Azure

Використовуючи Cloud Archive Storage, бізнес може отримати багато бонусів і нових можливостей: все залежить від сфери діяльності, сценарію використання і цілей компанії. Однак, основними перевагами хмарних сховищ є:

  1. Оптимізація витрат

    Зберігання даних у хмарі допомагає заощадити на обладнанні для організації власної IT-інфраструктури. Archive Storage дозволяє розширити сховище і скоротити витрати: можна зберігати терабайти даних лише за пару сотень гривень на місяць, особливо, якщо це архіви, доступ до яких потрібен дуже рідко. Точна вартість залежить від моделі використання хмари.

  2. Доступність даних — до 99%

    IT-фахівці часто натрапляють на труднощі під час доступу до архівованих даних у локальному середовищі. Архів Azure розв’язує цю проблему. Хмарне сховище дозволяє швидко і просто отримати доступ до даних онлайн із будь-якого місця у світі в будь-який час дня і ночі.

  3. Високий рівень безпеки даних

    Microsoft надає великого значення безпеці клієнтських даних і постійно працює над удосконаленням хмарних функцій захисту. Сьогодні користувачі Archive Storage можуть безпечно передавати дані в хмару по протоколу HTTPS, а також користуватися шифруванням на рівні архіву за допомогою 256-бітних ключів AES. Крім того, хмарна система передбачає параметри єдиного входу для зберігання конфіденційних паролів. Ця функція допомагає знизити ризик витоку даних, завдяки використанню операторами надійних паролів організації, а не слабких індивідуальних.

  4. Сумісність з іншими інструментами та технологіями

    На відміну від безлічі інших сервісів, Archive Storage від Azure підтримує такі потрібні та перспективні технології, як Інтернет речей (IoT), машинне навчання і штучний інтелект (AI). Їх можна без проблем інтегрувати в систему довгострокового зберігання та використовувати для роботи з даними.

  5. Гнучке керування і масштабування

    На жаль, локальні бізнес-рішення для обробки даних часто обмежені, оскільки їх модернізація й обслуговування обходяться дуже дорого. Тому все більше компаній переходять на хмарні сервіси для зберігання, резервного копіювання й архівування даних. Це дає практично необмежені можливості для масштабування: в будь-який момент можна запросити більше місця на віртуальному диску для зберігання файлів і даних та швидко наростити необхідний обсяг. Крім того, Azure може допомогти автоматизувати та прискорити процеси відновлення додатків і даних.

Які завдання вирішує Cloud Archive Storage

Отже, віртуальне сховище даних — це відмінне рішення для тривалого зберігання великих обсягів інформації, корпоративних програм, бекапів і навіть віртуальних машин.

Ось кілька популярних завдань, які хмарне сховище для бізнесу допомагає швидко й ефективно вирішити:

  • Довгострокове зберігання даних, зокрема резервних копій. Сервіс в Azure — надійна й економічна альтернатива дорогим масивам зберігання. У хмару можна безпечно завантажити резервні копії файлів і даних, щоб звільнити локальні сховища і використовувати їх продуктивніше.
  • Зберігання даних відповідно до політики компанії. Згідно із нормативними вимогами, в деяких сферах бізнесу потрібно безстроково зберігати величезні масиви інформації: записи відділу кадрів, електронні листи, журнали, фінансову і податкову звітність тощо. Cloud Archive Storage допомагає спростити та здешевити архівування і зберігання таких даних.
  • Заміна локального корпоративного сховища. Купівля нового або модернізація старого обладнання — дороге задоволення навіть для великих компаній. Альтернативне рішення — перейти в хмарне сховище. Воно дешевше, ефективніше і не вимагає обслуговування з боку бізнесу.
  • Мультимедійні файли. Фото і відео у високій роздільній здатності, аудіодоріжки та графіка займають терабайти пам’яті. Archive Storage дає можливість організувати економічний багаторівневий репозиторій для початкових кодів та готового оригінального контенту.
  • Створення медичної картотеки. Архів Azure відповідає міжнародним стандартам зберігання конфіденційної інформації та високим вимогам безпеки, тому підходить для довгострокового зберігання медичних карт пацієнтів, зокрема зображень і файлів ультразвукових досліджень.
  • Організація сховища систем безпеки. Все більше компаній, житлових комплексів і міст створюють власні системи відеоспостереження. Численні терабайти відеозаписів потрібно десь зберігати. Доступне й ефективне рішення — хмарне сховище даних.
Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Як підключити хмарне сховище

Archive Storage доступний користувачам глобальної хмарної платформи Azure від корпорації Microsoft. Крім хмарного сховища з великим обсягом, в Azure є понад 200 хмарних служб і сервісів для виконання різних обчислювальних операцій, розробки та тестування додатків і ПО, аналізу даних, використання віртуальних машин і багато іншого.

В Україні доступ до хмари Azure надає стратегічний партнер Microsoft — компанія «Київстар». Щоб замовити Microsoft Azure with Kyivstar, залиште заявку на офіційному сайті. Незабаром з вами зв’яжеться фахівець контакт-центру і допоможе підключити платформу, хмарне сховище або вибрати інші рішення Azure, корисні для вашого бізнесу.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Azure Stack від Київстар

Інтегрована хмарна платформа, яка дає змогу зберігати дані у дата-центрі в Україні та мати доступ до 200+ інструментів глобальної хмари Azure.

Бізнес-рішення#ХмарніСховища#Azure#Бізнес-рішення#Клієнт#CloudArchiveStorage

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Azure#MicrosoftAzure#IaaS#SaaS#PaaS
#MicrosoftAzure#Microsoft365#ХмарніРішення#Azure#Офіс365#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Бізнес
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#ХмарніРішення#ХмарніСховища#Технології#Розвиток#Бізнес
#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#CloudArchiveStorage#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Захист
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніРішення#Бізнес#AzureBackup#IaaS#PaaS#SaaS
Хмарні рішення в ритейлі20 жовтня 2021 9 хвилин читання

Хмарні рішення в ритейлі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#ATC#Офіс365
#Azure#ХмарніСховища#AzureBackup#MicrosoftAzure

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку