7 хв читати
Головна / Новини / Kyivstar News / Кількість М2М-карт в мережі Київстар зросла до 1,4 мільйона

Кількість М2М-карт в мережі Київстар зросла до 1,4 мільйона

Кількість М2М-карт в мережі Київстар зросла до 1,4 мільйона, автор Київстар | Kyivstar Business Hub, зображення №1
Київстар
Київстар Бізнес – надійний партнер бізнесу та держави, який допомагає у виконанні щоденних задач та оптимізації внутрішніх процесів.
07 Вересня 2018
Kyivstar News

Абоненти Київстар все частіше звертаються до технологій «machine-to-machine». Із серпня 2017 року кількість M2M SIM-карт в мережі телеком-оператора збільшилася на 23%, до 1,4 млн. Серед лідерів підключень – сфери охорони, фінансів, торгівлі, енергетики, а також аграрний сектор.

92% підключень – це корпоративні клієнти: технологія розроблялася саме для автоматизації бізнес-процесів. Проте, за рік кількість М2М-підключень серед приватних осіб зросла на 78%. Одним з чинників зростання є розвиток напрямку Інтернету речей (IoT) в Київстар.

«Наші клієнти все частіше використовують смарт-пристрої зі встановленими М2М SIM-картами,  коментує Євген Кражан, директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар. – І Київстар входить в такі проекти великим мережевим гравцем, який не тільки працює з безліччю всіляких датчиків, а й може забезпечити їх надійну роботу за рахунок створення екосистеми для об’єднань М2М-карт і сенсорів».

М2М-карти використовуються для автоматичної передачі даних із одного пристрою на інший. Як це працює: SIM-карти встановлюються в спеціальні датчики, обладнані пристроями зв’язку стандарту GSM / GPRS. Ці датчики формують звіти і передають їх в базу даних абонента або через спеціальний додаток на смартфон.

Найбільша частка М2М SIM-карт Київстар – 37%, застосовується для систем охорони будинків, офісів, автомобілів та іншого майна. Також технологія використовується для забезпечення особистої безпеки, як, наприклад, дитячі smart-годинник KidWatch з функцією GPS-трекера і мобільного телефону. Гаджет «розповість» батькам, де їхні діти, допоможе відстежувати історію їх переміщень. За допомогою «тривожної кнопки», яка є на годиннику, відправляється сигнал SOS на три заздалегідь зазначених номера. Також батьки отримують повідомлення при знятті пристрою з руки дитини.

Нові можливості для розвитку напрямків M2M і IoT з’явились із впровадженням 4G. Київстар надає швидкісний мобільний інтернет з максимальною теоретичною швидкістю передачі даних в діапазонах 2600 + 1800МГц – до 700 Мбіт/с. Якісне покриття четвертого покоління сприяє зростанню обсягу трафіку (у другому кварталі 2018 року кількість користувачів мобільного інтернету Київстар зросла на 21% у порівнянні з таким же періодом 2017 року). Для М2М зв’язок четвертого покоління означає оперативність передачі звітів і можливість роботи з великими обсягами даних. М2М-абонентам, які працюють з великими обсягами даних, варто поміняти карту на USIM і використовувати 4G-телефон. Чи підтримують смартфон і карта зв’язок четвертого покоління, можна перевірити за допомогою USSD-кодів: *245*5# виклик – для смартфона; *245*4# виклик – для SIM-карт. Замінити SIM-карту на USIM можна безкоштовно у всіх фірмових магазинах Київстар.

Підписатись на розсилку