Нові реалії: інтернет як необхідність
9 червня 2021 7 хвилин читання

Нові реалії: інтернет як необхідність

Тренди та аналітика#ATC#ЕДО#ОфісТамДеВи#Star.Docs#Інтернет#4G

Про що:

А якби пандемія почалася ще на початку 2000-х? Контролювати ситуацію, працювати та робити покупки було у кілька разів складніше без просунутих сучасних технологій і цифрових інструментів.

Зміст

Як інтернет впливає на наше життя

Про що говорять цифри

Інтернет один — можливостей мільйон

Інвестиції в майбутнє

Як інтернет впливає на наше життя

За результатами дослідження Pew Research Center, 53% населення США згодні з тим, що інтернет був життєво важливий в період пандемії, 34% сказали, що він потрібен, але не критично, і всього лише 3% не підтримали цю думку зовсім.

У 2021 році інтернет — це:

  1. Можливість працювати віддалено. Згідно з інформацією Upwork, під час пандемії COVID-19 кількість дистанційних співробітників зросла на 87%. Також багато бізнесів готові й після карантину працювати віддалено. Важко уявити, як би мільйони людей змогли заробляти на життя, не маючи доступу до Всесвітньої павутини.
  2. Школа й університет онлайн. У зв’язку з карантинними обмеженнями навчальний процес все частіше проходить в онлайн-форматі: відеоконференції замість уроків, Google-документи та презентації замість конспектів. Але є країни, в яких доступом до інтернету можуть похвалитися далеко не всі громадяни. Через це у світі понад 460 млн дітей не можуть отримати навіть базові знання, повідомляє ЮНІСЕФ.
  3. Супермаркет у телефоні. Сьогодні онлайн-шопінг — звичне заняття для багатьох. Ми можемо замовити все — від обіду до транспортного засобу. А сервісів доставки зараз так багато, що, перебуваючи на самоізоляції, людина може отримати все необхідне. Дані Digital Commerce свідчать про те, що кількість покупок в інтернеті в США за минулий рік збільшилася на 44%. Важливо відзначити, що в цьому регіоні такий вид торгівлі був популярний і раніше.
  4. Доступне спілкування і дозвілля. За даними аналітичного відділу Facebook, за перший місяць пандемії загальна кількість повідомлень збільшилася більш ніж у 2 рази. Розваги також перемістилися в онлайн — походи в кіно, театри та на концерти замінили стрімінг-платформи. Statista підрахували, що за перший квартал 2021 року кількість абонентів Netflix сягнула 207 млн.

Швидкісний мобільний інтернет потрібен не тільки для того, щоб скролить стрічку соцмереж. Завдяки 4G додатки для навігації стали швидшими та зручнішими. Без нормальної швидкості мережевого з’єднання у вас виникли б труднощі під час під’єднання до робочої конференції в дорозі, не кажучи про перегляд відео і прослуховування музики онлайн.

Вперше про технологію 4G (LTE) заговорили ще у 2009 році, але українські користувачі отримали до неї доступ тільки у 2018. Попри швидке поширення 4G-покриття у великих містах, багато жителів сіл і невеликих смт досі змушені користуватися інтернетом попереднього покоління. Однак ситуація поступово поліпшується — мобільні оператори постійно розширюють мережу по всій території нашої країни.

Так, за минулий рік на мапі покриття Київстар з’явилося багато населених пунктів, де високошвидкісний інтернет запрацював на частоті 900 МГц. Частково завдяки розширенню мережі 4G обсяг дата-трафіку в 2020 році виріс у 2 рази, а жителі маленьких містечок і віддалених сіл тепер можуть користуватися перевагами швидкого інтернету.

Про що говорять цифри

  • Після запуску 4G на частотах 900 МГц кожен житель маленького населеного пункту використав за місяць понад 6400 МБ трафіку — це на 95% більше, ніж в аналогічний період 2020 року. Це свідчить про поступове подолання цифрового розриву між великими містами та селами: городяни використовують у середньому більш як 6900 МБ на місяць.
  • Понад 87% населення України живе в зоні покриття мережі LTE Київстар. Мета компанії на наступний рік — збільшити цей показник до 90%. Крім того, заплановано розширення мережі 4G на головних автомагістралях.
  • У результаті розвитку технології 4G абоненти Київстар стали користуватися мобільним інтернетом на 60% більше.

Інтернет один — можливостей мільйон

Київстар активно займається розвитком не тільки мережі, але й будує цілу екосистему, щоб життєво важливі послуги були доступні клієнтам, де б вони не знаходилися. Наприклад, за допомогою програми Doctor Online можна проконсультуватися з лікарем без черг і не виходячи з дому: досить смартфона з доступом до мобільного інтернету. Подібним чином можна легко і швидко отримати онлайн-допомогу кваліфікованого адвоката.

Такі сервіси особливо важливі для людей похилого віку, адже вони належать до групи високого ризику зараження COVID-19. Платформа «Смартфон для батьків» була створена з метою допомогти старшому поколінню розібратися з можливостями сучасних технологій, переглянувши курс безкоштовних відеоуроків.

Завдяки технології 4G працювати віддалено стало комфортніше, навіть поза містом. Також Київстар пропонує комплекс бізнес-продуктів — «Офіс там, де ви», — які допомагають організувати робоче місце в будь-якому місці, де є інтернет. Зокрема:

  • StarTeams — сучасний сервіс, який дає можливість зібрати всі необхідні для роботи інструменти в одному зручному інтерфейсі.
  • Віртуальна мобільна АТС — хмарна платформа, яка перетворює мобільний і фіксований зв’язок на єдиний ефективний інструмент для спілкування з клієнтами, партнерами і колегами.
  • Star.Docs — сервіс електронного документообігу, який дозволяє замінити паперові документи на більш зручні електронні, підписувати та коментувати документи онлайн, скорочуючи час і витрати.

Сучасні технології мобільного зв’язку відкривають все більше і більше нових можливостей для роботи, навчання, покупок, розв’язання побутових проблем і навіть отримання медичної допомоги. Для цього знадобиться лише смартфон з підтримкою технології 4G (LTE) і USIM-карта, яку можна безкоштовно отримати в будь-якому з фірмових магазинів Київстар.

Інвестиції в майбутнє

4G-інтернет став невіддільною частиною життя багатьох українців, незалежно від місця проживання. І це заслуга операторів мобільного зв’язку, які виконали величезний обсяг роботи та вклали багато ресурсів, зокрема фінансових, у розширення мережі. Протягом 2020 року компанія «Київстар» інвестувала близько 5 млрд гривень у розвиток технології та розгортання мережі четвертого покоління. Сьогодні оператору належить найбільше базових станцій 4G в Україні — понад 15 000.

Крім того, Київстар поділився радіочастотним спектром у діапазонах 900 і 1800 МГц з іншими телеком-операторами, щоб ще більше жителів України отримали доступ до швидкого і стабільного інтернету та змогли користуватися перевагами і можливостями 4G.

Тренди та аналітика#ATC#ЕДО#ОфісТамДеВи#Star.Docs#Інтернет#4G

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Тарифи#FTTB#4G#Wi-Fi#КорпоративнийІнтернет
#Кібербезпека#Cybersecurity#DDoS-атака
#Microsoft365#Офіс365#MicrosoftAzure
#IPтелефонія#ATC#ТелефоніяДляБізнесу#ХмарнаТелефонія#0-800
#FTTB#Рішення#Технології#ІнтернетДляБізнесу
#IOT#SmartCity#Розвиток#Тенденції#IOTISKYIVSTAR#ІнтернетРечей#КиївстарДляДержави
#ADWISOR#ATC#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#ЕлектроннийДокументообіг#ЕДО#Офіс365
#ЦифровіТехнології#Бізнес#Microsoft365#Клієнт#Офіс365#ATC#ADWISOR#CRM#CSR#0-800#MicrosoftAzure#Azure#AzureStack#Star.Docs#SIM-карта#СмсРозсилка#SMS#ХмарніРішення

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку