Робочі місця в хмарі: що це та в чому переваги сервісу
16 липня 2021 7 хвилин читання

Робочі місця в хмарі: що це та в чому переваги сервісу

Огляди рішень#Azure#Microsoft365#AzureStack#Офіс365

Про що:

Що таке DaaS (Desktop as a Service) і в чому його користь для бізнесу? Які можливості відкриває застосування Azure Windows Virtual Desktop від Microsoft і кому підходить віддалений доступ?

Зміст

Що таке віртуальний робочий стіл і як це працює

Windows Virtual Desktop: особливості сервісу

Можливості віртуального робочого столу Windows

Переваги використання Windows Virtual Desktop в різних сферах

Як скористатися Windows Virtual Desktop

Що таке віртуальний робочий стіл і як це працює

DaaS, або Desktop as a Service (робочий стіл як послуга) — це комплекс програмного забезпечення, що виконує функції повноцінного персонального робочого столу в хмарі. Головна відмінність між звичайним робочим столом і DaaS полягає в тому, що всі потужності та необхідні сервіси знаходяться не на фізичному обладнанні, а надаються клієнту у віртуальному вигляді на базі віддалених серверів.

Для кожної компанії або конкретного відділу розгортається свій віртуальний робочий стіл з набором тих програм та інструментів, які потрібні для вирішення певних завдань і налагодження бізнес-процесів. Користувач отримує доступ до свого хмарного робочого місця через інтернет з будь-якого пристрою: зі стаціонарного комп’ютера, ноутбука, планшета і навіть смартфона.

Команди клієнта та поставлені завдання обробляються серверними потужностями провайдера і виводяться на дисплей пристрою, яким користується фахівець. Фізичний екран стає «дзеркалом» віртуального віддаленого робочого столу, який знаходиться в хмарній інфраструктурі.

Windows Virtual Desktop: особливості сервісу

Віртуальний робочий стіл Windows (WVD) — це служба, яка надається користувачам ліцензійного пакета сервісів Microsoft 365. Можливості Windows Virtual Desktop не відрізняються від тих, що доступні на звичайному ПК. На робочому столі в хмарі можна так само керувати листами за допомогою Outlook, обмінюватися файлами через OneDrive і спільно працювати з командою в Microsoft Teams.

В інфраструктуру віртуального робочого столу входить брокер, шлюз, підсистема балансування навантаження, системи для діагностики й інші функції, якими користувач керує за допомогою Microsoft Virtual Desktop.

Можливості віртуального робочого столу Windows

  • Безпечний віддалений доступ до знайомих інструментів Microsoft Office 365 і можливостей сумісності з Windows 10 на будь-якому пристрої та з будь-якої локації, де є інтернет. Хмарне робоче місце можуть використовувати не тільки власники девайсів на базі ОС Windows, але й Android, Mac, iOS або з вебклієнтом HTML5.
  • Відображення на фізичному моніторі повного робочого столу або окремого додатка з однієї групи віртуальних машин.
  • Створення окремих груп додатків для різних користувачів. Також є можливість призначати користувачів у кілька груп, щоб зменшити кількість образів.
  • Керування образами й віртуальними машинами, а не інфраструктурою. Використовуючи Windows Virtual Desktop, можна не турбуватися про налаштування та обслуговування фізичного обладнання — це завдання провайдера.
  • Оновлені шаблони розгортання, повністю сумісні з інтерфейсами Azure Resource Manager віртуальних робочих столів Windows.
  • Робота з кількома паралельними інтерактивними користувацькими  сеансами Windows 10 в одному розгортанні, що дозволяє підвищити економічність.
  • Інтелектуальна система безпеки для захисту корпоративних додатків і даних, яка заздалегідь виявляє загрози та вживає заходів, щоб їх усунути.
  • Переміщення всіх середовищ VDI в керовану службу в хмарі Azure, що дає можливість економити на обслуговуванні інфраструктури та IT-операцій.

Швидке розгортання, масштабування під потреби бізнесу та адміністрування за допомогою порталу AZURE. Він дозволяє налаштувати мережу, розгорнути Windows Virtual Desktop і швидко увімкнути систему безпеки, а також керувати програмами, контролювати політики робочих столів і багато іншого.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Azure Stack від Київстар

Інтегрована хмарна платформа, яка дає змогу зберігати дані у дата-центрі в Україні та мати доступ до 200+ інструментів глобальної хмари Azure.

Переваги використання Windows Virtual Desktop в різних сферах

Застосовувати віртуальний робочий стіл вигідно практично в будь-яких сферах діяльності, де фахівці користуються комп’ютерами та цифровими інструментами. Адже Windows Virtual Desktop — це готова інфраструктура, яку можна швидко масштабувати відповідно до своїх запитів і водночас користуватися тарифікацією OpEx (тобто платити лише за використані ресурси).

Робочий стіл у хмарі та хмарні рішення в цілому — гарний спосіб оптимізувати взаємодію з підрядниками та контрагентами, віддаленими співробітниками та фрилансерами, а також спростити створення класичних робочих місць у рамках будь-якого підприємства або організації.

Максимум переваг від використання віртуального робочого столу та хмарних ресурсів отримують компанії малого і середнього бізнесу, які не можуть купити нове високотехнологічне обладнання або модернізувати вже наявне.

Проте у кожного фахівця може бути свій робочий стіл, заточений під конкретні завдання і процеси. Тому давайте розглянемо, які плюси несе Microsoft Virtual Desktop для різних напрямків бізнесу:

IT-компанії

  • Використання найсучасніших технологій для розвитку власної інфраструктури без вкладень в обладнання та його підтримку.
  • Делегування супроводу апаратного забезпечення надійному постачальнику послуг, а саме — Microsoft. Свої ж ресурси можна спрямувати на розробку нових проєктів і напрямків.
  • Отримання гарантованого SLA (Service Level Agreement).
  • Доступ до інструментів і сервісів для вузькоспеціалізованих завдань, наприклад, робота з AutoCAD.
  • Унікальне рішення на ринку — Windows 10 Multisession, яке дозволяє працювати з декількома сеансами в одному розгортанні.
  • Простота контролю доступів і можливість стежити за взаємодією з корпоративними системами.

Фінансовий сектор

  • Простий віддалений доступ до комп’ютерів і додатків компанії для власних фахівців, а також підрядників і партнерів.
  • Безпечне розміщення додатків і даних, управління доступами для співробітників у будь-якому місці світу.
  • Дотримання таких важливих галузевих регламентів, як HIPAA, FedRAMP, SOX, SOC 1 і SOC 2.
  • Підвищення гнучкості та масштабованості бізнесу.
  • Скорочення витрат на організацію віддалених робочих столів для співробітників, придбання устаткування і модернізацію IT-інфраструктури.

Роздрібна торгівля

  • Безпечний доступ до корпоративних ресурсів для співробітників, які працюють з дому, у віддалених філіях і контакт-центрах.
  • Просте та швидке залучення до роботи фрилансерів і новачків, відкриття нових філій і створення нових робочих місць.
  • Вбудована інтелектуальна система безпеки, що захищає додатки, корпоративну інформацію та дані про платежі клієнтів відповідно вимог PCI.
  • Економія на придбанні «заліза» і ліцензій, плата тільки за використані ресурси.

Виробництво

  • Оптимізований інтерфейс, який підтримує складні робочі навантаження, наприклад, використання інженерних програм та інструментів для 3D-проєктування.
  • Спрощене керування IT-ресурсами, швидке масштабування та доопрацювання інфраструктури відповідно до мінливих потреб бізнесу.
  • Надійний захист корпоративних і фінансових даних.

Охорона здоров’я

  • Просте розгортання та безперебійна робота важливих служб.
  • Використання віртуальних машин HPC і GPU для аналізу клінічних даних, медичних досліджень і розробок.
  • Простий і швидкий доступ до електронних медичних карт для лікарів.
  • Забезпечення захисту медичних даних клієнтів, результатів клінічних випробувань, технологій і патентів за допомогою вбудованої інтелектуальної системи безпеки.

Як скористатися Windows Virtual Desktop

Отже, Windows Virtual Desktop — це зручна служба, доступна для користувачів Windows і ліцензійного пакета Microsoft 365, яка дає можливість користуватися знайомим інструментами, можливостями Windows 10 і керувати віртуальними машинами на будь-якому пристрої.

Щоб скористатися перевагами віртуального робочого столу Windows, потрібно підключити Microsoft 365 від надійного постачальника послуг в Україні — компанії «Київстар».

Телеком-оператор уже не перший рік є стратегічним партнером Microsoft і не лише надає своїм бізнес-клієнтам доступ до передових продуктів корпорації, але й бере участь у розробці унікальних для українського ринку рішень, таких як гібридна хмара Azure Stack with Kyivstar.

Щоб підключити Microsoft 365 від Київстар, залиште заявку на сайті оператора та дочекайтеся дзвінка менеджера. Спеціаліст проконсультує вас щодо всіх питань, допоможе підібрати оптимальний тариф і активувати Windows Virtual Desktop.

Огляди рішень#Azure#Microsoft365#AzureStack#Офіс365

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#MicrosoftAzure#Azure
#Microsoft365#Офіс365#MicrosoftAzure
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#IaaS#SaaS#PaaS#Дата-платформа
#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#CloudArchiveStorage#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Захист
#Azure#MicrosoftAzure#ВійнавУкраїні#ХмарніСховища#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression#Робота#Компанії#AzureVirtualDesktop
#MicrosoftAzure#Azure#ХмарніРішення#ХмарніСховища#AzureStack#Клієнт#IaaS#PaaS#SaaS#AzureVirtualDesktop#Компанії
Хмарні рішення в ритейлі20 жовтня 2021 9 хвилин читання

Хмарні рішення в ритейлі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#ATC#Офіс365
#Azure#Microsoft365#AzureStack#Офіс365#MicrosoftAzure#ХмарніРішення

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку