Три історії з Microsoft Azure. Як хмару використовують світові бренди
16 грудня 2021 8 хвилин читання

Три історії з Microsoft Azure. Як хмару використовують світові бренди

Бізнес-рішення#Компанії#ХмарніРішення#MicrosoftAzure#Azure#AI#ШтучнийІнтелект#ШІ#AzureStack#Microsoft365#Офіс365

Про що:

Бути гнучким — це вимога часу для будь-якої компанії, а тому міжнародні корпорації вже давно взяли курс на цифрову трансформацію своїх систем. Легко масштабувати бізнес-рішення та без проблем запускати нові продукти можна завдяки хмарній платформі Microsoft Azure. В Україні можливості Azure доступні завдяки стратегічному партнерові Microsoft — компанії «Київстар».

Як міжнародні компанії у сфері харчових продуктів, страхування та особистих фінансів використовують Microsoft Azure — читайте у матеріалі Kyivstar Business Hub.

Стаття підготовлена за матеріалами компанії «Microsoft»

Зміст

Mondelēz International: як підвищити продуктивність та впровадити AI-технології

Experian: як побудувати Open Banking з високим рівнем безпеки даних

Swiss Re: як прискорити модернізацію Java додатків

Як українським компаніям розпочати роботу з Microsoft Azure?

Mondelēz International: як підвищити продуктивність та впровадити AI-технології

Mondelēz International — це найбільший у світі виробник шоколадної продукції, печива та цукерок, який працює в 170 країнах світу. Саме ця компанія стоїть за печивом Oreo, шоколадом Toblerone та іншими смаколиками, які ви знаєте і любите. Mondelēz International ретельно досліджує харчові звички споживачів і тенденції їхніх покупок, щоб випускати продукт найкращої якості та збільшити свою і без того значну частку на ринку. І в цьому компанії допомагають сучасні технології, зокрема хмарні сервіси.

Три історії з Microsoft Azure. Як хмару використовують світові бренди

Щоб змінити застарілу локальну інфраструктуру та впровадити нові технології для бізнесу, компанія у 2008 році розпочала грандіозну цифрову трансформацію. Вона перенесла більшість своїх IT-активів, зокрема критично важливих, у хмарну платформу Microsoft Azure.

«Перенесення наших систем до Azure є важливим та базисним для компанії, бо це забезпечує нашому підприємству найсучаснішу швидкість, безпеку та відновлюваність, одночасно зменшуючи витрати та модернізуючи нашу інфраструктуру», — пояснює Хав’єр Політ, директор з інформаційних технологій, Mondelēz International.

Завдяки міграції сервісів у хмару Microsoft Azure компанія «Mondelēz International» змогла:

  • Підвищити продуктивність програм SAP на 50%;
  • Скоротити вдвічі тривалість аварійного відновлення;
  • Підвищити доступність до ключових систем;
  • Почати працювати зі штучним інтелектом в Azure, щоб покращити свої продукти;
  • Скоротити час розробки продуктів.

Mondelēz International після міграції на Azure не лише покращила свою продуктивність, а й розширила горизонти для власних досліджень та розробок. Завдяки штучному інтелекту науковці змогли досліджувати нові ідеї продуктів за низкою факторів, наприклад, як найкраще сформувати та упакувати плитки шоколаду, щоб вони менше ламалися під час транспортування. Або ж завдяки додатковим обчислювальним потужностям від Azure команда дослідників змогла проводити моделювання ситуацій у режимі реального часу. Наприклад, щоб визначити, чи зламається шоколадний батончик при згинанні, якщо до нього додати ще горіхів або змінити кількість сухого молока.

«Ми уважно ознайомилися з технічними можливостями хмари та визначили, що Azure має реальне лідерство над іншими хмарними платформами, коли мова йде про розміщення великих систем SAP. Це стало для нас ключовим, адже ми маємо великі бази даних, а Microsoft має значні технічні ресурси», — каже Домінік Біді, керівник глобальної платформи та хостингу, Mondelēz International.

Experian: як побудувати Open Banking з високим рівнем безпеки даних

Experian — це міжнародна компанія ірландського походження, яка допомагає банкам оцінювати рівень кредитного ризику їхніх позичальників. Experian збирає та аналізує інформацію про понад мільярд людей і підприємств у 37 країнах світу. Водночас компанія вважається однією з передових у розробці системи Open Banking або відкритого банкінгу, яка дозволяє людям використовувати інноваційні фінансові програми та послуги, щоб полегшити управління своїми особистими фінансами. Для своїх продуктів компанія «Experian» використовує Microsoft Azure.

Три історії з Microsoft Azure. Як хмару використовують світові бренди

Open Banking — відносно нова система, яка дозволяє стороннім компаніям отримувати від банків фінансову інформацію, яка необхідна їм для розробки нових додатків і послуг. Open Banking передбачає роботу з відкритим API банків. У випадку з Experian, банк за згодою клієнта передає компанії інформацію про рух коштів на рахунках позичальника, щоб вона, наприклад, оцінила його кредитоспроможність. Зараз лише у Великобританії такою послугою щомісяця користуються близько 265 мільйонів разів.

«Наша технологія спирається на можливості Microsoft Azure надати безпечні API та керувати ними, а також на інфраструктуру інформаційної безпеки. Azure забезпечує безпечний обмін даними банківських виписок від самого банку до третьої сторони за згодою споживача. Платформа дозволяє нам ідентифікувати особу, отримати доступ до її банківських транзакцій, автоматично класифікувати ці дані та передати їх у наші цифрові продукти, які ми надаємо кредиторам і споживачам», — пояснює Роб Хаслінгден, керівник відділу пропозицій та маркетингу цифрових продуктів, Experian.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Свою Open Banking-платформу компанія «Experian» побудувала на хмарній інфраструктурі Microsoft Azure. Для підприємства було важливо, що Azure дозволяє:

  • Налагодити швидкий та безпечний обмін інформацією з банками;
  • Розробляти нові продукти та масштабувати їхні можливості;
  • Легко експериментувати з послугами, щоб покращити клієнтський досвід та оптимізувати витрати компанії;
  • Адаптувати Open Banking-платформу до юрисдикції різних ринків, наприклад, для США або країн Азії;
  • Обробляти величезну кількість даних про банківські транзакції споживачів.

«Коли ми розповідаємо клієнтам про обмін даними з банками, то найперше клієнти питають нас, чи це безпечно та де зберігаються їхні дані. Відповідь, яка їх заспокоює, — це «Microsoft Azure». Стандарти безпеки та сертифікати, які має Azure, мають надзвичайну важливість — без них ми навіть не могли б і слова сказати клієнтам, не кажучи вже про втілення наших планів у реальність», — зазначає Роб Хаслінгден.

Swiss Re: як прискорити модернізацію Java додатків

Swiss Re — це одна з найбільших у світі перестрахових компаній. Її створили понад 150 років тому у Швейцарії для перестрахування ризиків інших страхових компаній. Swiss Re має на меті зробити світ стійкішим до криз, а тому компанія впевнена у необхідності цифрової трансформації бізнесу. Саме через це на початку 2020-го року вона уклала стратегічний альянс з Microsoft, щоб використати можливості хмарної платформи Azure для свого безперервного розвитку та гнучкості.

Три історії з Microsoft Azure. Як хмару використовують світові бренди

Сьогодні Swiss Re завдяки Microsoft Azure модернізовує критично важливі для бізнесу процеси. Одна з головних проблем — це застарілість систем, які вже значно відстали від бізнес-потреб компанії. Щоб не зупиняти роботу підприємства, ІТ-команда вирішила крок за кроком оновлювати програми, а водночас поступово вилучати з експлуатації застарілі. Цей метод був не найшвидшим, але він мінімізував ризики компанії втратити важливі дані.

Swiss Re обрала саме цю хмарну платформу, бо завдяки Microsoft Azure можна:

  • Користуватися понад 600 різноманітними сервісами в Azure, які значно розширюють технічні можливості бізнес-клієнтів;
  • Зберігати дані для додатків, які встановлюються поза хмарою;
  • Розробляти та створювати віртуальні машини для тестування;
  • Комфортно працювати в мережі, балансуючи навантаження вебтрафіку або збільшуючи пропускну здатність додатків:
  • Легко масштабувати готові бізнес-рішення без побудови додаткової ІТ-інфраструктури;
  • Використати Big Data-аналітику в Azure.

Однією з головних задач для Swiss Re — було створити віртуальне середовище для розробки та розгортання нових додатків. Свою модернізацію компанія прискорила, розмістивши свої програми Spring Boot в Azure Spring Cloud. Завдяки Azure Spring Cloud розробники змогли зосередитися на розбудові бізнес-логіки додатків, а Azure подбала про їхнє динамічне масштабування, безпеку даних та спрощене керування інфраструктурою.

Як українським компаніям розпочати роботу з Microsoft Azure?

Скористатися можливостями хмарної платформи Azure компанії в України можуть завдяки Київстару, який є стратегічним партнером Microsoft і перевіреним постачальником сучасних бізнес-інструментів. Спеціалісти оператора допоможуть розібратися у всьому різноманітті продуктів Azure, проаналізують разом з клієнтом його ТЗ та порадять найкраще рішення. Зокрема, Київстар завдяки функціоналу Azure покаже, як оптимізувати бізнес-процеси в компанії, щоб досягти найбільшої ефективності та знизити операційні витрати.

Також український бізнес може скористатися унікальною гібридною хмарою Azure Stack with Kyivstar, яка розгорнута на потужностях дата-центру Київстар. Azure Stack із Київстар дозволяє зберігати дані в Україні, але при цьому користуватися багатьма можливостями глобального Azure. Це корисно для компаній, які через законодавчі або корпоративні норми не можуть передавати свої дані за кордон.

Важливо, що Microsoft та Київстар багато уваги приділяють безпеці своїх сервісів та захисту даних клієнтів. Компанії гарантують безпечний доступ до інформації, а також її передачу у хмарне сховище і назад.

Бізнес-рішення#Компанії#ХмарніРішення#MicrosoftAzure#Azure#AI#ШтучнийІнтелект#ШІ#AzureStack#Microsoft365#Офіс365

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#IOT#MicrosoftAzure#ШтучнийІнтелект#IOTISKYIVSTAR#ШІ#AI#ChatGPT
#Бізнес#Microsoft365#Azure#MicrosoftAzure#Офіс365#Клієнт#GitHub
#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365
#MicrosoftAzure#Microsoft365#Azure#Офіс365
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365
#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніРішення
#Microsoft365#Офіс365#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#КиївстарДляДержави
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку