Віртуальна машина: що це таке та як працює
4 січня 2022 5 хвилин читання

Віртуальна машина: що це таке та як працює

Огляди рішень#Azure#MicrosoftAzure#ATC#CRM-система#AzureStack

Про що:

Часи, коли компанії створювали серверні кімнати з власним обладнанням, поступово минають. Громіздку дорогу техніку змінюють віртуальні машини, які ефективніше використовують грошові та часові ресурси бізнесу і дозволяють встановити будь-яке програмне забезпечення. Віртуалізація фізичного обладнання економить простір і кілометри дротів у всьому світі. З використанням рішення на базі платформи Azure більше не доведеться витрачати бюджет на регулярне оновлення техніки для IT-інфраструктури й утримувати команду адміністраторів і ремонтників.

Зміст

Що таке віртуальна машина

Як працює віртуальна машина і хмарні обчислення

Переваги віртуальних машин

Хмарне рішення для бізнесу — Azure Stack з Київстар

Що таке віртуальна машина

Віртуальна машина — це програмно-апаратна копія фізичного комп’ютера або сервера, з будь-якою бажаною операційною системою і набором встановлених програм. У скороченому варіанті називається ВМ, VM (Virtual Machine), а також віртуальним або гостьовим сервером.

З точки зору користувача розібратися, як працює віртуальна машина, не складе труднощів. Візуально система нагадує справжнє обладнання, немов ви користуєтеся ресурсами ПК (процесором, диском, адаптером). Тільки комп’ютер цей — не справжній, а віртуальний. Ресурси зберігаються в хмарі та дозволяють працювати автономно. Простіше кажучи, віртуальна машина — це інфраструктурне, віртуальне середовище, завдяки якому на комп’ютері можна створити ще один комп’ютер.

Як працює віртуальна машина і хмарні обчислення

Разом зі стрімким розвитком хмарних сервісів набирають популярність і ВМ з онлайн-сховищем. Що таке віртуальна машина «в хмарі»? Це система, за якої ВМ керують через браузер або програму віддаленого доступу. Хмарні обчислення являють собою модель розподіленої обробки даних, де ресурси та потужності ПК надаються користувачам у вигляді інтернет-сервісу.

Хмарна ВМ дозволяє тестувати ПО, софт, розгортати будь-які бізнес-додатки і внутрішні дані без локального розміщення. Використання віртуальних машин доступне не лише на власному обладнанні, а й на орендованому. Провайдери самостійно подбають про техніку, налаштують ВМ-систему, а потім виділяють клієнтам необхідну кількість хмарних серверів. Завдяки необмеженим онлайн-ресурсам можна розгорнути повноцінну IT-інфраструктуру з безліччю віртуальних машин, складними конфігураціями та зв’язками.

У хмарі дата-фахівці можуть створювати нові ВМ з урахуванням потреб працівників та специфіки проєктів. Звичайним користувачам досить вибрати ресурс в особистому кабінеті та віртуалізувати його без фізичного обладнання.

Переваги віртуальних машин

ВМ необхідні під час тестування, оскільки значно спрощують роботу. Вони дозволяють перевіряти працездатність додатків і сайтів, використовуючи велику кількість різних пристроїв і операційних систем, а також виконувати потенційно небезпечні дії без ризику. В результаті компанія витратить менше часу на налаштування різних тестових середовищ і їх резервних копій, а також спростить роботу з ними. Принцип роботи віртуальної машини зручний під час взаємодії команд з різних фізичних локацій. Достатньо надати доступ до ВМ замість фізичного пристрою.

Переваги ВМ:

  1. Віртуальна машина зберігається і дублюється як ізольоване середовище. Її можна запустити пізніше або скопіювати на інший комп’ютер. Задані конфігурації зберігаються автоматично.
  2. Віртуальна машина з усіма даними легко переноситься з одного ПК на інший. Портативний софт для ВМ зберігає інформацію одним файлом (у вигляді образу системи) на фізичному комп’ютері.
  3. Віртуальна машина не займає місце в постійній пам’яті, а оперує виділеною тимчасовою пам’яттю. Всі дії фіксуються у вигляді логу, який очищується після завершення кожного сеансу.
Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Azure Stack від Київстар

Інтегрована хмарна платформа, яка дає змогу зберігати дані у дата-центрі в Україні та мати доступ до 200+ інструментів глобальної хмари Azure.

Хмарне рішення для бізнесу — Azure Stack з Київстар

Користуватися хмарними серверами набагато вигідніше і простіше, ніж купувати та налаштовувати обладнання. Віртуальна машина потрібна для того, щоб розмістити сайт, додаток або оптимізувати корпоративні процеси.

Використання віртуальних машин — ефективний спосіб автоматизувати робочі процеси, розгорнути IT-інфраструктуру та масштабувати її відповідно до потреб компанії. З ВМ можна сміливо експериментувати над операційною системою, тестувати програми, утиліти, емулювати комп’ютерні мережі та складні середовища. Найголовніше — для віртуальної машини не потрібно дороге обладнання, а хмарна платформа коштує дешевше, ніж фізичні сервери.

Одним зі світових лідерів, які надають ВМ, є глобальна хмарна платформа Azure від Microsoft. Вона дозволяє користуватися ВМ у більш ніж 60 регіонах світу, оплачуючи тільки ті ресурси, які компанія споживає.

Проте у багатьох українських організацій і підприємців існує потреба зберігати й обробляти дані в межах країни. Київстар у партнерстві з Microsoft пропонує своїм клієнтам рішення — Azure Stack з Київстар. Платформа повністю сумісна з глобальною хмарою Azure, але знаходиться локально в Україні, а саме в Дата-центрі Київстар. Технологія підходить як для малого бізнесу, стартапів, так і для створення великих IT-проєктів.

Azure Stack з Київстар можна використовувати як окремий сервіс, так і застосовувати «гібридні сценарії» з глобальним Azure. Сервіс працює на базі Windows і Linux. Підключити послугу можуть юридичні особи, а також бізнес-клієнти Київстар. За допомогою порталу Azure легко керувати сервісами програмно, використовуючи API та шаблони, адаптовані для конкретної системи.

Проєкти, які можливо реалізувати за допомогою Azure Stack:

  • розміщення на орендованій хмарі сайтів, онлайн-магазинів і CRM-систем за принципом роботи віртуальних машин;
  • швидкий запуск нових проєктів і розвиток онлайн-продажів;
  • організація віддаленої роботи та створення віртуальних робочих місць;
  • забезпечення захисту інформації та запобігання втрати даних;
  • прискорення термінів створення і випуску нових послуг компанії;
  • резервування та відновлення даних.
Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Огляди рішень#Azure#MicrosoftAzure#ATC#CRM-система#AzureStack

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#Офіс365
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#IaaS#SaaS#PaaS#Дата-платформа
#MicrosoftAzure#Microsoft365#ХмарніРішення#Azure#Офіс365#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Бізнес
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#AzureStack#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#Офіс365#Бізнес#ХмарніРішення#ХмарніСховища#IaaS#PaaS#SaaS#CRM#CRM-система#DDoS-атака#AntiDDoS
#ДатаЦентр#Colocation#Azure#AzureStack#ЦОД#ХмарніРішення#ХмарнаІнфраструктура#MicrosoftAzure#Дата-платформа#Бізнес#VPN
#Azure#Microsoft365#AzureStack#Офіс365#MicrosoftAzure#ХмарніРішення
#ХмарнаІнфраструктура#MicrosoftAzure#AzureStack#Бізнес#ХмарніРішення#Azure#Тренд#Робота#Дата-платформа#ДатаЦентр#Colocation

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку