Добірка ресурсів, які допомагають підтримувати Україну та українців
8 вересня 2023 4 хвилини читання

Добірка ресурсів, які допомагають підтримувати Україну та українців

Добірки сервісів#ДобіркаСервісів

Про що:

Щоразу, коли ми створюємо нову добірку цікавих й корисних ресурсів для українців, практика показує, що цей напрямок майже нескінченний і нам є про що вам розповісти. Тож, пропонуємо до вашої уваги п’ять ресурсів, які допоможуть сприяти позитивним змінам у нашій країні.

Зміст

ДрукАрмія допомагає військовим

Humancreed дає змогу розвиватися талановитим дітям

«Свідок» збирає історії українців

Insight UA популяризує українську культуру у світі

«Мистецтво перемоги» зберігає сучасні мілітарі-ілюстрації

ДрукАрмія допомагає військовим

Ресурс ДрукАрмія поки працює в бета режимі, але вже понад рік допомагає безплатно забезпечувати українських військових необхідними речами, які можна виготовити завдяки 3D друку. Наприклад, тримачі для планшетів, стартові платформи для дронів, захисні ковпачки, перископи та інше. Такі речі закривають питання безпеки наших воїнів і дозволяють успішно виконувати бойові завдання.

Як долучитися?

  1. На сайті військовий або медик залишає заявку на необхідні речі.
  2. Користувач, який має власний 3D-принтер, друкує потрібний виріб і надсилає його замовнику.

Усі витрати покриваються коштом друкарів, донорів і волонтерів. Тому військові не витрачають власні гроші на речі, які важливі для захисту країни.

Humancreed дає змогу розвиватися талановитим дітям

Платформа Humancreed створена IT-спеціалістами громадської організації «Допомагай» з метою підтримки та розвитку талановитих дітей України з вразливих категорій. Йдеться про дітей військових, переселенців, з особливостями розвитку тощо.

Як працює ресурс?

  1. Батьки реєструють профіль своєї малечі на сайті та розповідають про її потреби й мрії.
  2. Громадяни України та закордонні інвестори можуть фінансово підтримати талант, який привернув їхню увагу.

Humancreed завантажується в App Store за посиланням.

«Свідок» збирає історії українців

Сайт «Свідок» створили українці за підтримки американської благодійної організації AI for good Foundation. Тут кожний українець може залишити свою розповідь й поділитися переживаннями, а відтак задокументувати свій досвід життя під час війни. Це ніби особистий віртуальний щоденник, де можна безпечно висловитися і надійно зберегти свої історії.

Нотатки можуть бути приватними, публічними або доступними лише для журналістів і розслідувачів. Дані авторів захищені та анонімні. Якщо історія публічна, то людина з будь-якого куточку світу може прочитати історію в архіві та дізнатися більше про важкий період українців.

Кожна розповідь перевіряється модераторами на наявність інформації, яка може зашкодити безпеці держави. Щоб додати свою історію, потрібно лише зареєструватися на сайті та детально її розповісти, надавши за можливості фото і відео події.

Insight UA популяризує українську культуру у світі

Insight UA — англомовний сайт присвячений українській культурі від Українського інституту, який працює при Міністерстві закордонних справ. Мета ресурсу — продемонструвати культуру нашого народу усьому світові. Користувачі вебсайту можуть ознайомитися з напрямками:

  • кіно,
  • музика,
  • візуальне мистецтво,
  • література тощо.

Не оминули й тему війни росії проти України. Також є проєкти про Крим. Достатньо вибрати розділ, який вас цікавить, а далі розпочати культурну онлайн-подорож. Розповсюджуйте ресурс серед знайомих, зокрема за кордоном, щоб ще більше популяризувати здобутки нашої країни.

«Мистецтво перемоги» зберігає сучасні мілітарі-ілюстрації

Ресурс «Мистецтво перемоги» від Українського культурного фонду збирає добірку сучасних мілітарі-муралів, постерів, ілюстрацій, карикатур та мемів. Метою є підтримка України шляхом розповсюдження візуальної творчості про цей важкий для країни період під час війни з росією.

Будь-хто може долучитися до проєкту та додати своє зображення на арт-портал «Мистецтво перемоги». Для цього потрібно заповнити форму. Також ви можете ділитися цими картинками із друзями та використовувати їх у своїх патріотичних дописах у соцмережах. Але обов’язково потрібно зазначати автора ілюстрації.

Добірки сервісів#ДобіркаСервісів

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

5 корисних ресурсів для бізнесу та українців3 листопада 2023 5 хвилин читання

5 корисних ресурсів для бізнесу та українців

#Бізнес#Рішення#ДобіркаСервісів
#BigData#ВійнавУкраїні#Рішення
#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression
#BigData#Look-alike#SMS#СмсРозсилка#БігДата#ТаргетованіРозсилки#ТригерніРозсилки
#ADWISOR#BigData#Microsoft365#MicrosoftAzure#Cybersecurity#Офіс365#БігДата#Кібербезпека#Технології#Бізнес#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression#Star.Docs
#Stoprussia#Реалісти#ВійнавУкраїні#ЯкЦеПрацює?#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussianagression
#BigData#ADWISOR
#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку