Донат має значення. Добірка благодійних фондів для допомоги
21 жовтня 2022 9 хвилин читання

Донат має значення. Добірка благодійних фондів для допомоги

Добірки сервісів#Stoprussia#Рішення#Благодійність#ВійнавУкраїні

Про що:

За більш ніж пів року війни благодійність для українців перетворилася у щоденну звичку. Наші люди збирають кошти на дрони, пікапи, амуніцію для військових, медиків, підтримку постраждалим від війни тощо. Донатять всі — бізнеси, волонтери, пенсіонери, діти і дорослі з України та з усього світу.

Наприклад, з початку повномасштабного вторгнення рф до України Київстар активно співпрацює з благодійними фондами та вже перерахував понад 104 мільйонів гривень для допомоги військовим, лікарням, літнім людям та постраждалим від війни.

Може здаватися, що невеликі суми пожертв неефективні та не мають сенсу. Проте, за словами благодійників, будь-який донат важливий. Наприклад, вони вважають, що дієвіше донатити по 10 гривень 10 різним фондам, аніж разово підтримувати лише одну ініціативу на 100 гривень. У такому випадку ви допоможете більшій кількості людей. Саме тому радять виділяти певну комфортну для вас суму з бюджету і протягом місяця перераховувати її кільком організаціям. У цій статті ми підготували добірку благодійних фондів, які збирають донати на потреби армії та населення.

Зміст

Благодійність за допомогою SMS

Як Київстар підтримує українців, армію, медиків, благодійні фонди під час війни?

БФ Повернись живим ще з 2014 року допомагає Збройним Силам України, і з початку повномасштабного вторгнення лише збільшує цю допомогу. Так, фонд компетентної допомоги армії збирає кошти на закупівлю обладнання для військових — тепловізори, квадрокоптери, автівки для ЗСУ, системи розвідки та захисту. Також інструктори фонду проводять підготовку операторів безпілотників, артилеристів, снайперів і саперів та проводять навчання з домедичної допомоги. Благодійний фонд відкрито звітує щодо отриманих та витрачених коштів на своєму сайті. Надіслати благодійний внесок безпосередньо фонду чи на потреби армії можна на їхній офіційній сторінці, обираючи спосіб платежу, періодичність, валюту та суму.

З 2014 року фонду вдалося зібрати понад 4,5 млрд гривень на потреби української армії та військових.

Благодійний фонд Твоя опора з самого початку своєї роботи спеціалізувався на допомозі дітям з вродженими вадами серця. Проте війна змістила фокус їхньої діяльності. Відтепер команда фонду надає гуманітарну допомогу дітям і дорослим, які постраждали внаслідок війни, а також дитячим будинкам, забезпечуючи їх медикаментами, медобладнанням, засобами особистої гігієни та їжею. Крім цього, фонд опікується 67 лікарнями у 20 областях України, серед яких є прифронтові.

На сайті благодійного фонду можна знайти інформацію щодо відкритих зборів, куди можна надіслати донат та переглянути фінансову звітність.

БФ Let’s help протягом 6 років своєї діяльності допомагає самотнім людям похилого віку. Щорічно під опікою фонду перебуває понад 10 000 літніх людей, які проживають в геріатричних пансіонатах. Після 24 лютого цього року фонд розширив вектори своєї діяльності та почав допомагати ЗСУ, Територіальній обороні, лікарням та людям, які постраждали від війни. Фонд забезпечує ліками, засобами особистої гігієни, гарячими обідами та адресною доставкою продуктів. Наразі фонд збирає кошти на необхідні теплі речі, ковдри, генератори та твердопаливні котли в пансіонати для людей похилого віку.

Зробити благодійний внесок можна на сайті фонду, обравши разову чи регулярну допомогу.

БФ Карітас України під час війни надає гуманітарну допомогу людям, які вимушено покинули свої домівки через війну та людям з вразливих категорій. Фонд забезпечує їх медикаментами, засобами особистої гігієни, продуктами харчування, одягом тощо. Зокрема, Карітас України допомагає з пошуком житла, працевлаштуванням, надає психологічну та юридичну підтримку.

Отримати допомогу можна в одному з 30 центрів «Карітас України», а здійснити благодійний внесок — на сайті фонду.

МБФ «Українська біржа благодійності» — це найбільший в Україні фандрейзинговий майданчик, який допомагає залучати кошти на благодійні та соціальні проєкти. Зокрема, Київстар та платформа dobro.ua спільно реалізують ініціативу «Дитяча надія». Так, завдяки SMS-пожертвам від абонентів оператора було зібрано 12,4 млн гривень. На ці кошти вже придбали необхідне медичне обладнання в дитячі лікарні, де перебувають маленькі пацієнти з кардіо, онко захворюваннями та вимушені переселенці.

Благодійність за допомогою SMS

Київстар спільно з іншими фондами запустив ініціативу — SMS-благодійність. Так, на спеціальні короткі номери абоненти Київстар можуть відправити SMS-повідомлення, кошти за яке автоматично зараховуються на рахунок окремого фонду. Вартість однієї SMS-пожертви варіюється від 5 до 25 гривень. Такі системні внески дозволяють благодійним фондам збирати необхідні суми для допомоги дітям, лікарням, людям, які втратили житло під час війни тощо. Усю звітність про перераховані та використані кошти можна знайти на офіційних сайтах організацій. Тож, ми зібрали перелік фондів та короткі номери, за якими можна надіслати SMS із благодійною допомогою. Послуга доступна кожному абоненту передплаченого зв’язку Київстар.

МБФ Українська біржа благодійності

  • 88001 — короткий номер, за яким можна допомогти установам охорони здоров’я із закупівлею ліків, обладнання тощо. Вартість SMS для пожертви становить 20 гривень.
  • 88002 — відправивши повідомлення на цей номер можна допомогти дітям і дорослим, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Вартість 1 SMS — 10 гривень.
  • 88007 — пожертва на відбудову України. Вартість 1 SMS — 10 гривень.

БФ Твоя опора

  • 88000 — абоненти Київстар можуть відправити SMS на цей номер та допомогти лікарням, постраждалим від військових дій в Україні. З однієї відправленої SMS у благодійний фонд зараховується 20 гривень.
  • 88003 — збір коштів на проєкт «Прихисток» — допомога людям, які втратили домівку. Вартість 1 SMS для пожертви становить 5 гривень.

БФ Життєлюб

  • 88005 — номер для підтримки проєкту «Обід без бід», завдяки якому волонтери пригощають гарячими обідами літніх людей та переселенців у 7 точках в Києві й 2 — у Запоріжжі. Вартість 1 SMS для пожертви становить 5 гривень.

МБФ Карітас

  • 88012 — номер для допомоги постраждалим від війни в Україні.

Вартість 1 SMS на ці номери становить 25 гривень.

БФ Повернись живим

  • 88009 — благодійна допомога для військових. Вартість 1 SMS становить 10 гривень.

БФ Let’s Help

  • 88080 — короткий номер для допомоги людям похилого віку. Вартість 1 SMS становить 10 гривень.

БФ Діти Героїв

  • 88004 — за цим номером можна допомогти дітям, що втратили одного з батьків. Вартість 1 SMS — 10 гривень.

Як Київстар підтримує українців, армію, медиків, благодійні фонди під час війни?

З початку масштабного вторгнення росії в Україну, Київстар сплатив до держбюджету 4,246 млрд гривень податків і зборів, перерахував до благодійних фондів понад 104 млн благодійної допомоги. Зокрема, кошти було передано до БФ «Повернись живим», БФ «Твоя опора», БФ «Let’s help», МБФ «Карітас України» та МБФ «Українська біржа благодійності». Також оператор надав абонентам підтримку бонусами та безплатними послугами зв’язку на суму понад 579 млн гривень.

Допомога військовим

Для підтримки захисників й захисниць Київстар вже перерахував 20 мільйонів гривень в фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим». Кошти були використані на гуманітарні потреби та транспортні засоби для українських військовиків, що боронять нашу країну.

Крім цього, мобільний оператор створив для абонентів зручні інструменти для допомоги військовим через благодійні SMS-повідомлення на номер 88009 та сервіс “Смарт Гроші”. Завдяки цьому, з початку березня абоненти вже перерахували в фонд понад 2,8 млн гривень.

Наприкінці липня Київстар, група «Океан Ельзи» та фонд «Повернись живим» об’єднали зусилля, щоб допомогти нашим військовим та зібрати кошти на нові автомобілі. Завдяки згуртованості українців та злагодженій співпраці партнерів, вдалося зібрати 14 818 840 гривень. На ці кошти фонд «Повернись живим» закупив на фронт 15 нових надійних автівок для української армії.

Спеціально в рамках цієї благодійної ініціативи Київстар створив для своїх абонентів передплати новий спосіб регулярно підтримувати наших захисників та захисниць – запустив Суперсилу “Допомога ЗСУ” у тарифах LOVE UA. Якщо ви оберете цю безоплатну опцію у тарифі, то до 50 гривень його вартості оператор буде передавати регулярно фонду “Повернись живим”.

Підтримка лікарень

На початку повномасштабного вторгнення Київстар перерахував БФ «Твоя опора» 5 мільйонів гривень для підтримки українських лікарів, які боронять країну на власному фронті. На ці кошти вдалося закупити необхідні препарати та вироби медичного призначення для 12 лікарень у 8 областях України та двох інтернатів. Решта коштів пішли на реабілітацію трьох підопічних фонду, які були вимушені евакуюватися через військові дії.

Також, навесні мобільний оператор перерахував 3, 347 млн грн до МБФ «Українська біржа благодійності» на забезпечення необхідним обладнанням лікарень в Києві, Запоріжжі та Львові.

Допомога самотнім людям похилого віку

З початку 2022-го року Київстар перерахував благодійному фонду 5 мільйонів гривень допомоги, які пішли на забезпечення 40 геріатричних пансіонатів та центрів надання соціальної допомоги. А співробітники компанії напередодні Великодня долучилися до благодійного збору на святкові великодні кошики для літніх людей та зібрали 377 050 гривень.

Підтримка постраждалих від війни

В травні Київстар перерахував 5 мільйонів гривень до МБФ “Карітас України” на гуманітарні потреби малозабезпечених родин та сімей з дітьми, які є вимушено переселеними особами. На переказані кошти фонд придбав продуктові набори, якісну питну воду, гігієнічні набори, медикаменти, одяг, взуття та побутові речі.

Також Київстар разом із Карітас України наразі пропонують допомогу тим, хто постраждав під час війни та втратив свій мобільний телефон., У всіх фірмових магазинах Київстар абоненти мобільного оператора можуть передати смартфони, якими вони не користуються, разом із зарядним пристроєм. Своєю чергою Карітас України подбає, щоб вони потрапили до вимушених переселенців, які, зокрема, втратили телефон для зв’язку з рідними. А клієнти Київстар, які долучаються до благодійної ініціативи, отримають від оператора 90 днів безлімітного мобільного інтернету або 3 місяці «Київстар ТБ» безплатно.

Добірки сервісів#Stoprussia#Рішення#Благодійність#ВійнавУкраїні

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression
#Київстар#Клієнт#МобільнийЗв'язок
#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression
#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression
#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression
#Stoprussia#Stoprussianagression#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна
#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression
#Stoprussia#Stoprussianagression#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку