9 хв читати
Головна / Новини / Kyivstar News / Відгуки студентів про Big Data School 5.0: море інформації, нові знайомства, великі перспективи

Відгуки студентів про Big Data School 5.0: море інформації, нові знайомства, великі перспективи

Відгуки студентів про Big Data School 5.0: море інформації, нові знайомства, великі перспективи, автор Київстар | Kyivstar Business Hub, зображення №1
Київстар
Київстар Бізнес – надійний партнер бізнесу та держави, який допомагає у виконанні щоденних задач та оптимізації внутрішніх процесів.
11 Лютого 2021
Kyivstar News

Big Data School 5.0 організована компанією «Київстар» п’ята безкоштовна школа Data Science і Big Data, навчання в якій тривало з 24 жовтня до 19 грудня 2020 року. В рамках курсу студенти вивчали особливості застосування технологій Big Data, алгоритми машинного навчання і хмарних обчислень. Крім теоретичних знань, майбутні дата-саєнтисти й аналітики отримали можливість створювати власні проєкти, вирішувати реальні бізнес-завдання і користуватися знеособленими датасетами мобільного оператора. Завдяки стратегічному партнерству Київстар і Microsoft, студенти змогли працювати з хмарними технологіями та інструментами Azure.

Викладали курс Big Data School 5.0 дев’ять досвідчених спеціалістів. Кожен із менторів архітектор Big Data і машинного навчання, а деякі викладачі мають статус Most Valuable Professional (MVP) від Microsoft.

До початку занять всі учні успішно пройшли попередній відбір: із 2600 охочих на курс потрапили тільки 50 кращих студентів. Заяви надходили не лише з України, а й від жителів Німеччини, Угорщини, Нідерландів. Багато з тих, кому не вдалося вступити минулого року, за рік вдосконалили свої вміння пройшли відбір.

Заяви подавали як спеціалісти, пов’язані з інформаційними технологіями та точними науками — програмісти, аналітики, айтішники, математики, — так і студенти університетів. На курс приходили також викладачі таких ВНЗ, як Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Донецький Національний Університет ім. В. Стуса, Рівненський державний гуманітарний університет і Дніпровський Національний Університет ім. О. Гончара.

Декілька випускників Big Data School 5.0 погодилися поділитися враженнями і розповісти про навчання.

Ліда, Київ:

«Кожна лекція Big Data School відрізнялася індивідуальними матеріалами, ресурсами і підходами. Кожну лекцію слухала з великим задоволенням. Нудьгувати не доводилося. Найбільше мені сподобалася лекція з computer vision і машинного навчання на базі технології Azure. Круто, що і домашні завдання можна було виконувати в хмарному середовищі Azure. Ментори школи — мегакруті професіонали, крім традиційних лекцій показували демо, приділяли час поясненням і намагалися доносити інформацію і деталі так, щоб всі зрозуміли матеріал. Онлайн-формат школи дозволив мені вчитися з дому — це було вкрай зручно і комфортно. Ми могли в будь-який час ставити питання в чаті, і відповіді отримували оперативно — це мене дуже вразило».

Дмитро, Київ:

«Я потрапив до Big Data School не відразу. Можу з упевненістю сказати, що наполегливість вирішує все в цій справі. Крім традиційних лекцій з великим даними, я навіть не очікував, що будуть лекції з computer vision. Онлайн-школа була зручною, тому що я зміг комфортно поєднати своє життя і навчання. На відміну від інших освітніх платформ школа дозволила мати зворотний зв’язок як з менторами, так і з організаторами».

Олексій, Київ:

«Big Data School — це про інформативність, відповідальність і дисципліну. Завдяки лекціям в Big Data School наука про великі данні більше не здаватиметься вам складною і недоступною. Ментори на курсі мають великий викладацький досвід, а разом з тим — багатий професійний досвід у сфері Big Data і Data Science. Незважаючи на онлайн-формат, платформа, на якій проходило навчання, дозволила зручно спілкуватися студентам, менторам і організаторам, отримувати і давати зворотний зв’язок».

Андрій, Київ:

«У цьому році я вперше дізнався про Big Data School і відразу вирішив подати заявку. З цього моменту я жодного разу не пошкодував. Онлайн-формат сподобався: можна було в будь-який час поставити запитання менторам і організаторам і отримати швидку відповідь, як з питань щодо лекцій, так і з технічної частини. Без сумнівів рекомендую Big Data School тим, хто цікавиться темою Data Science в першу чергу тому, що домашні завдання практичні й максимально наближені до реальності».

Дмитро, Харків:

«Great place to learn — так можна охарактеризувати Big Data School. Нудних лекцій не було, адже хіба можна сумувати, коли займаєшся улюбленою справою. Школа була організована найкращим чином, як з точки зору якості викладання, так і організації самої школи. У мене великий досвід з різними онлайн курсами, включаючи школи в США. Приємно здивувало те, що на відміну від американських шкіл, з якими я знайомий, ментори Big Data School були доступні та спілкувалися зі студентами не тільки під час лекцій, а й після них 24/7. Бажаю майбутнім студентам слідувати принципу «work hard, dream big», і все вийде!»

Марія, Київ:

«Якщо розповісти про школу в трьох словах, то це море інформації, нові знайомства, великі перспективи. Всі викладачі — професіонали у своїй справі. Найбільше запам’яталися лекції з машинного навчання, оскільки ця тема мені найближча. Вразила тепла атмосфера підтримки і дружба, а онлайн-формат анітрохи не вплинув на це, а навіть надихав на навчання. Я пройшла багато онлайн-курсів. Цей мені сподобався тим, що є розклад живих лекцій і строгі дедлайни з виконання домашніх завдань — це тримає в тонусі. Майбутнім студентам рекомендую потрапити в Big Data School — потім ви зрозумієте, що зробили правильний вибір ».

Теги
Підписатись на розсилку