Як мобільні додатки можуть допомогти у період воєнного стану
30 березня 2022 11 хвилин читання

Як мобільні додатки можуть допомогти у період воєнного стану

Добірки сервісів#Stoprussia#Stoprussianagression#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Київстар

Про що:

Гаджети – невід’ємна складова нашого життя. Завдяки ним ми щодня можемо спілкуватися з рідними, друзями і колегами, слідкувати за новинами, працювати, надсилати листи, проводити наради, навчатися, ділитися враженнями тощо. А під час війни значення смартфону стало взагалі неоціненним – це критично важливий інструмент для зв’язку, доступу до важливої інформації, марафону новин, волонтерства, надання чи отримання необхідної допомоги й організації роботи.

У цій статті ми зробили добірку мобільних додатків, які особливо корисні саме зараз – де б ви не знаходилися на цей момент.

Зміст

1. Київ цифровий

2. Нові можливості у додатку «Дія»

3. Додатки, які повідомляють про повітряну загрозу

4. Київстар ТБ: стежити за новинами разом з Україною

5. «Мій Київстар» для миттєвих операцій

6. Безкоштовна медична підтримка Helsi.me

7. Швидке підписання документів через додаток Star.Docs

8. Супутниковий інтернет Starlink

9. Додаток для чекіну співробітників

1. Київ цифровий

З початку вторгнення рф міський застосунок «Київ Цифровий» перейшов на роботу в режимі інформування. Для киян зібрані карти найближчих укриттів, інструкції дій під час обстрілу, інформація щодо комендантської години, пошуку та надання прихистку та багато іншого. Крім цього додаток інформує про початок та відбій повітряної тривоги. Нещодавно у «Київ Цифровий» з’явилося оновлення – онлайн-мапа бізнесу столиці, що працює у період воєнного стану. Там зібрані дані про кав’ярні, перукарні, магазини одягу та взуття, стоматології, ремонтні сервіси та інші підприємства, їхній графік роботи та контактні телефони.

За даними КМДА, на мапі вже розміщено майже 400 підприємств, проте представники бізнесу можуть самостійно додати інформацію про свою компанію. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму на сайті.

2. Нові можливості у додатку «Дія»

Міністерство цифрової трансформації постійно покращує додаток «Дія», доповнюючи його необхідними функціями на період війни. Серед важливих оновлень:

  • запуск єДокументу на воєнний час – альтернатива ID-картки українця, яка доступна офлайн. Це дуже затребувана опція для всіх, хто терміново залишав свої домівки та поїхав без документів, що засвідчують особу, або взагалі втратив їх в результаті дій окупантів. Дані додаються через Bank-ID, якщо людина попередньо авторизувалась та вказала свої дані – прізвище, ім’я по- батькові, серію і номер паспорту, податковий номер.
  • еПідтримка у розмірі 6500 гривень для підприємців чи найманих робітників, які перебувають у регіонах активних військових дій. При цьому всі обмеження з карти зняті – коштами можна розраховуватися за будь-що та знімати готівку.
  • інтеграція фонду “Повернись живим” у додатку «Дія» – відтепер кожен бажаючий може задонатити певну суму українській армії просто у застосунку.
  • Дія.TV і Дія.Радіо для того, щоб бути в інформаційному полі. Ворог намагається глушити інтернет і бити по телевізійних вишках. Тому, щоб залишатися з правильною інформацією та розумінням ситуації в Україні, у застосунку додали можливість слухати громадське радіо чи переглядати декілька каналів, які цілодобово ведуть новинний марафон. Для цього достатньо мати доступ до мережі інтернет.
  • чат-бот єВорог для миттєвого інформування силових структур про місцезнаходження окупантів чи ворожої техніки. Основною перевагою та відмінністю від телеграм-бота Служби безпеки України є те, що у додатку можуть надсилати дані лише авторизовані користувачі. У такий спосіб мінімізується кількість фейкових дій диверсантів.
  • гра у додатку «єБайрактар», в якій кожний охочий може уявити себе оператором бойового безпілотника «Байрактар».

3. Додатки, які повідомляють про повітряну загрозу

Для того, щоб дати можливість людям максимально швидко реагувати на небезпеку, українські та закордонні розробники створили допоміжні застосунки.

Так, наприклад, польська студія розробки ігор Wild Pluto, в команді якої є українці, створили мобільний додаток «єТривога». Застосунок надсилає повідомлення на смартфон під час оголошення повітряної тривоги у містах України. Додаток доступний як для iOS, так і для Android.

Також компанія Ajax Systems за ініціативи ІТ-компанії stfalcon.com та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України створили застосунок «Повітряна тривога», який доступний у Google Play Market та AppStore. Застосунок надсилає сповіщення про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог в регіоні, обраному користувачем. в області. Додаток спрацьвує навіть у беззвучному або сплячому режимі смартфона. Сигнал відтворює звук вуличних сирен у містах.

4. Київстар ТБ: стежити за новинами разом з Україною

Щоб залишатися у правильному інформаційному просторі та слідкувати за актуальними новинами з перевірених джерел, онлайн-платформа Київстар ТБ відкрила безоплатний доступ до новин та до 300+ телеканалів.

Також користувачі мають доступ до VOD-бібліотеки із 20 тис. фільмів, серіалів, мультфільмів та шоу. До того ж з платформи Київстар ТБ видалено весь контент, який був створений у рф. Платформа доступна для всіх абонентів Київстар та інших мобільних операторів.

Цілодобово переглядати марафон новин чи відволіктися на перегляд фільму можна на п’яти різних пристроях: смартфоні, планшеті, ноутбуці, Smart TV або ТБ-тюнері.

Крім цього, на платформі у розділі «Освіта» стали доступним відеоматеріали Всеукраїнської школи онлайн. Користувач має безкоштовний доступ до дистанційних лекцій у будь-який час.

Щоденно з понеділка по пʼятницю о 10:00 в межах проєкту «Навчання без меж» розпочинається серія уроків для учнів 5-11 класів з наступних дисциплін: українська мова, математика та історія України.

Українські телеканали вибірково транслюватимуть контент для різних класів:

  • Телеканал “Піксель” – уроки для 5 класу (10:00) та 6 класу (11:00);
  • Телеканал ПЛЮСПЛЮС — уроки для 7 класу (10:00), 8 класу (11:00), 11 класу (12:00);
  • Регіональні канали Суспільного — уроки для 9 класу (10:00) та 10 класу (11:00).

Зручно, що уроки можна переглядати і в режимі запису.

Також бібліотека розділу постійно оновлюється новим корисним контентом: ІТ-курси Академії ШАГ, мовні курси з англійської та польської мов, підготовка до ЗНО, «Цифрова освіта Дія» та інше.

Для того, щоб почати користуватися Київстар ТБ, достатньо зареєструватися: tv.kyivstar.ua/ua/ або завантажити додаток на ОС Android чи iOS, Smart TV, androidtv, LG SMART TV. Детальна інформація щодо встановлення додатку на SMART TV тут.

5. «Мій Київстар» для миттєвих операцій

На період воєнного стану Київстар підтримує своїх абонентів. Абоненти передоплаченої форми обслуговування можуть телефонувати в середині мережі Київстар навіть із нульовим залишком на рахунку та без поповнення тарифу, а для контрактних бізнес-абонентів збільшено кредитні ліміти (в кого вони не були підключені до 24 лютого, тим надається мікрокредитування)

Проте якщо в абонента є потреба швидко та без комісії поповнити рахунок або переказати кошти, можна скористатися додатком «Мій Київстар», який доступний для ОС iOS та Android.

Важливо: Київстар продовжує підтримувати абонентів, допомагати державі, лікарням, лікарям тощо та робити все можливе, щоб всі залишалися на зв’язку з рідними, друзями, клієнтами і партнерами. Технічні спеціалісти компанії щодня у надскладних умовах поновлюють пошкоджені внаслідок бойових дій ділянки телеком-мережі, обладнання та навіть встановлюють нові базові станції. Це потребує великого ресурсу і вашої підтримки. Будь ласка, за можливості, вчасно сплачуйте за отримані послуги зв’язку і поповнюйте рахунки. Лише разом ми зможемо подолати ворога й усі перешкоди та наблизити нашу Перемогу! Слава Україні!

6. Безкоштовна медична підтримка Helsi.me

У період воєнного стану більшість послуг для населення надаються онлайн. Медична підтримка спеціалістів – не виключення. У системі Helsi.me українці можуть безкоштовно отримати онлайн-консультації з лікарями усіх спеціальностей. Загалом їх тут 75+ – як з приватних клінік, так і з державних. Усі лікарі зареєстровані в Національній системі ЕСОЗ, їхні дані та кваліфікація підтверджені МОЗ.

Для того, щоб залишити заявку на консультацію, не потрібно надавати декларацію чи направлення від сімейного лікаря. Достатньо перейти до блоку «Записатися до лікаря», обрати необхідного спеціаліста, час та дату консультації. Результати проведеної зустріч можна переглянути в особистому кабінеті. Для реєстрації в ньому достатньо завантажити додаток на Play Market чи App Store або ж через веб-інтерфейс.

Важливо: підтримка медиків від Київстар. Медичним працівникам, які знаходяться у критичних точках бойових дій на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, оператор нараховує додаткові 300 хвилин та безлімітний безкоштовний інтернет на 30 днів. Нарахування доступне для медиків-абонентів Київстар, номери яких внесені до реєстру медичних працівників Helsi.mе.

7. Швидке підписання документів через додаток Star.Docs

В умовах війни ускладнюється оформлення й обмін паперовими документами. З огляду на це, Київстар розпочав безоплатно надавати бізнесу доступ до сервісу електронного документообігу Star.Docs, який дозволяє перевести ці процеси у цифровий формат.

Зі Star.Docs можливо:

  1. Оперативно надсилати чи отримувати документи співробітникам, партнерам чи контрагентам.
  2. Надійно зберігати документи в зручних реєстрах у хмарному сховищі або на електронному носії.
  3. Мати швидкий доступ до документів 24/7 у вебверсії та мобільному додатку.
  4. Завантажувати електронні документи та створювати резервні копії.

Платформа Star.Docs доступна для ОС Android чи iOS, а також у веб-версії.

8. Супутниковий інтернет Starlink

Після вторгнення рф в Україну Ілон Маск відкрив Україні доступ до швидкісного супутникового інтернету та відправив до нашої країни станції зі спецобладнанням Starlink.

Starlink – це супутникова система для доступу до інтернету у важкодоступних місцях. Вона працює через розташовані на орбіті супутники, завдяки чому такий інтернет неможливо зламати чи відключити. Він забезпечує безперебійне з’єднання.

У сьогоднішніх умовах система насамперед призначена для забезпечення належної роботи важливої інфраструктури та для потреб військових. Проте українці можуть подати заявку на отримання доступу на підключення й замовлення комплекту обладнання, який складається з антени, Wi-Fi маршрутизатора, терміналу для приймання сигналу, та кабелю довжиною 30 метрів. Вартість такого комплекту становить $500, а щомісячна оплата – $100.

Після налаштування обладнання доступ до інтернету Starlink здійснюється через додаток, який можна безкоштовно завантажити в App Store та Google Play. Застосунок встановлює зв’язок із супутником для роботи інтернету.

За словами Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, додаток Starlink став найбільш завантажуваним застосунком в Україні, проте доступ до нього мають лише критично важливі інфраструктури.

9. Додаток для чекіну співробітників

Українська компанія MacРaw розробила додаток для щоденної перевірки співробітників у період воєнного часу – Together App. Завдяки ньому компанії можуть розуміти ситуацію у колективі, чи всі співробітники знаходяться у безпеці зараз та кому необхідна допомога.

Щоденно бот у Slack надсилає запит командам з проханням заповнити інформацію про їхнє місцезнаходження, самопочуття та можливість роботи. Після надходження даних у додатку оновлюється інтерактивна мапа з актуальною інформацією: хто де знаходиться та кому необхідна підтримка. Важливо зазначити, що у базі даних зберігаються лише координати міст без точного місцезнаходження. За бажанням співробітника, його дані можуть не відображатися на загальній мапі.

Додаток доступний на GitHUB, який компанії можуть налаштувати у своїх командах. Для цього їм знадобиться Slack Workspace та витрати у розмірі $7 на місяць на Heroku App.

Під час війни Київстар допомагає українському бізнесу та державним організаціям відновлювати свою роботу. Ми зібрали усі необхідні сервіси, які можуть знадобитися для роботи у складних умовах сьогодення, на спеціальній сторінці. Наші експерти завжди готові надати консультації під ваші запити та допомогти обрати інструменти, які будуть корисні саме вашій компанії.

Добірки сервісів#Stoprussia#Stoprussianagression#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Київстар

Зміст

1. Київ цифровий

2. Нові можливості у додатку «Дія»

3. Додатки, які повідомляють про повітряну загрозу

4. Київстар ТБ: стежити за новинами разом з Україною

5. «Мій Київстар» для миттєвих операцій

6. Безкоштовна медична підтримка Helsi.me

7. Швидке підписання документів через додаток Star.Docs

8. Супутниковий інтернет Starlink

9. Додаток для чекіну співробітників

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#ДобіркаСервісів
Добірка сервісів і додатків для українців25 листопада 2022 8 хвилин читання

Добірка сервісів і додатків для українців

#Microsoft365#ЕДО#Офіс365#Технології#ЕлектроннийДокументообіг#Star.Docs
#ДобіркаСервісів#ВійнавУкраїні#Stoprussia#Stoprussianagression#РосійськоУкраїнськаВійна#Бізнес
#ДобіркаСервісів#Рішення#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression#Бізнес
7 сервісів і додатків для українців15 липня 2022 5 хвилин читання

7 сервісів і додатків для українців

#Stoprussianagression#ВійнавУкраїні#Рішення#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia
#ДобіркаСервісів#Stoprussia#РосійськоУкраїнськаВійна#ВійнавУкраїні#Рішення#Бізнес
#Stoprussianagression#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#ЕДО#ЕлектроннийДокументообіг#Stoprussia
#Київстар

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку