Azure Site Recovery: переваги та можливості аварійного відновлення у Microsoft Azure з Київстар
19 серпня 2021 6 хвилин читання

Azure Site Recovery: переваги та можливості аварійного відновлення у Microsoft Azure з Київстар

Бізнес-рішення#AzureStack#MicrosoftAzure#ХмарніРішення#Azure#ХмарнаІнфраструктура#Київстар

Про що:

Azure Site Recovery — хмарний сервіс у Microsoft Azure з Київстар, призначений для створення резервних копій даних і аварійного відновлення у випадку збоїв. Чому це так важливо, що може сервіс і в чому його переваги? Давайте розбиратися.

Зміст

Що таке аварійне відновлення даних і навіщо потрібна така послуга

Azure Site Recovery — сервіс аварійного відновлення Microsoft Azure з Київстар

Можливості хмарної служби Azure Site Recovery

5 головних переваг Azure Site Recovery

Azure Site Recovery: як скористатися

Що таке аварійне відновлення даних і навіщо потрібна така послуга

Сьогодні ми живемо у світі, де дані є однією з найбільших цінностей. Водночас один технічний збій може призвести до втрати важливої ​​інформації, що, своєю чергою, спричинить великі фінансові, репутаційні збитки й може відкинути розвиток компанії на кілька років назад. Щоб уникнути катастрофи, потрібно заздалегідь подбати про резервне копіювання, а також про засоби для оперативного відновлення даних із резервної копії.

Спеціально для цього існують сервіси DRaaS. Аварійне відновлення як послуга, або Disaster Recovery — це комплекс хмарних і локальних ресурсів для створення резервних копій важливої ​​інформації та додатків, а також їх швидкого відновлення в разі потреби. Вони дозволяють забезпечити високий рівень відмовостійкості IT-системи компанії навіть під час технічного, програмного збою або хакерської атаки.

Magic Quadrant for Disaster Recovery as a Service (2019), DRaaS-сервіс корпорації — Azure Site Recovery — володіє повнотою бачення і відмінними можливостями реалізації.

Azure Site Recovery — сервіс аварійного відновлення Microsoft Azure з Київстар

Azure Site Recovery (ASR) — це служба Microsoft Azure з Київстар, призначена для аварійного відновлення даних, віртуальних машин і додатків. Сервіс забезпечує безперервність роботи компанії навіть під час масштабних збоїв IT-інфраструктури, дозволяє витримати робочі навантаження і зберегти працездатність бізнес-додатків.

ASR реплікує корпоративні робочі навантаження, які виконуються на фізичних серверах і віртуальних машинах, з основного ресурсу на додатковий. У разі збою на основному ресурсі користувачі отримують доступ до вторинного розташування. А після усунення несправностей основне розташування можна буде знову відновити.

Водночас важливо, що Azure Site Recovery відрізняється простотою розгортання процесів реплікації, відпрацювання відмови та відновлення, економічністю та надійністю.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Можливості хмарної служби Azure Site Recovery

  • Реплікація даних, додатків, локальних віртуальних машин і фізичних серверів у надійне хмарне сховище Microsoft Azure або додатковий центр обробки даних.
  • Налагодження й адміністрування процесів резервного копіювання, сценаріїв відпрацювання відмови та відновлення даних на порталі Azure.
  • Реплікація будь-яких корпоративних робочих навантажень, які виконуються на віртуальних машинах Azure, Hyper-V, VMware і фізичних серверах з ОС Windows і Linux.
  • Автоматичне безперервне резервне копіювання віртуальних машин Azure і VMware, а також реплікація кожні 30 секунд для віртуальних машин Hyper-V. За необхідності частоту можна регулювати.
  • Запуск тренувального аварійного відновлення даних, що виконується без зупинки реплікації.
  • Резервне копіювання даних без перешкод для роботи. Процес не заважає користуватися фізичними, віртуальними машинами і додатками. А в разі відмови системи всі програми та середовища оперативно розгортаються на основі резервних копій.
  • Запуск планового та позапланового відпрацювання відмови, щоб протестувати систему на випадок непередбачених збоїв.
  • Гнучке налаштування відпрацювання відмови та планів відновлення даних із резервної копії. Можна визначати послідовності для багаторівневих додатків, об’єднувати віртуальні машини, додавати сценарії та дії.

5 головних переваг Azure Site Recovery

1. Економічне відновлення даних ASR в Azure може повністю замінити фізичне резервне сховище даних. Тобто бізнес отримує доступ до різних хмарних центрів обробки даних, не вкладаючи кошти та ресурси в обладнання, його обслуговування і модернізацію. Крім того, Microsoft Azure дозволяє користуватися обчислювальними та мережевими ресурсами, необхідними для отримання даних зі сховища в Azure. Водночас додаткові витрати на інфраструктуру не потрібні, адже оплачуються лише обчислювальні ресурси програми в Azure.Але найголовніше — ASR допомагає уникнути втрати даних і швидко запустити бізнес у разі збою, щоб звести до мінімуму час простоювання.

2. Простота розгортання ASR просто розгортати та керувати за допомогою реплікації віртуальної машини Azure в одне місце на порталі Azure. Згодом з’являються нові функції, і система оновлюється автоматично. Системні менеджери можуть адаптувати послідовність і налаштовувати інші функції відповідно до ваших потреб.

3. Персоналізація налаштувань ASR дає користувачеві можливість розробити індивідуальний план аварійного відновлення, який відповідає потребам і внутрішнім правилам організації. За необхідності можна групувати віртуальні машини, налаштовувати обробку кожної групи та порядок відновлення.

4. Інтеграція з іншими технологіями ASR легко інтегрується з технологіями BCDR (Business Continuity & Disaster Recovery). Наприклад, можна застосовувати Azure Site Recovery для захисту серверної частини SQL Server робочих навантажень, а також використовувати функцію SQL Server Always-On, щоб керувати відпрацюванням відмови груп доступності.Крім BCDR, ASR сумісний з Oracle Data Guard, SAP, DNS і Exchange.

5. Автоматична реплікація і тестування ASR може автоматично проводити резервне копіювання із заданою частотою. Також сервіс дає можливість тестувати виконання відпрацювання відмов і відновлення, не зачіпаючи виробничі середовища та не заважаючи реплікації даних. Перевірка допоможе переконатися в надійності процесів реплікації та всіх налаштувань.

Azure Site Recovery: як скористатися

Служба Azure Site Recovery доступна для користувачів хмарної платформи Microsoft Azure.

Київстар є стратегічним партнером Microsoft і надає доступ до ліцензованих сервісів корпорації, зокрема до хмари Microsoft Azure з Київстар. Водночас бізнес-клієнти можуть користуватися спрощеними способами взаєморозрахунку та фінансового адміністрування, а також зручною тарифікацією послуг, цілодобовою сервісною підтримкою і власною мережевою інфраструктурою телеком-оператора.

Щоб дізнатися більше про можливості Azure Site Recovery або підключити сервіс, залиште заявку на сайті. Наш менеджер зв’яжеться з вами та допоможе підібрати оптимальне рішення.

Бізнес-рішення#AzureStack#MicrosoftAzure#ХмарніРішення#Azure#ХмарнаІнфраструктура#Київстар

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Azure#MicrosoftAzure#IaaS#SaaS#PaaS
#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#Офіс365
#Azure#MicrosoftAzure#Рішення
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#IaaS#SaaS#PaaS#Дата-платформа
#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#CloudArchiveStorage#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Захист
#Microsoft365#Офіс365#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#КиївстарДляДержави
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніРішення#Бізнес#AzureBackup#IaaS#PaaS#SaaS

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку