Дані у безпеці. Як створити резервні копії та відновитися після збою? 5 кроків
25 квітня 2023 5 хвилин читання

Дані у безпеці. Як створити резервні копії та відновитися після збою? 5 кроків

Огляди рішень#Azure#MicrosoftAzure#Рішення

Про що:

ІТ-інфраструктура та дані для компаній часто є основою бізнесу. Тому будь-який технічний збій, кібератака або навіть випадкове видалення файлів може завдати значної шкоди доходам та репутації організації. Саме тому на випадок будь-якої надзвичайної ситуації підприємствам варто мати план, як забезпечити безперервність своєї роботи. Тут на допомогу приходять такі хмарні рішення як Azure Backup та Site Recovery.

Тож, як налаштувати резервне копіювання даних та аварійне відновлення ІТ-систем? Розповідаємо з прикладами далі.

Зміст

Як архітектурне бюро рятувало дані

Безперервність бізнесу з Azure Backup та Site Recovery

Як налаштувати резервне копіювання? 5 кроків

Як архітектурне бюро рятувало дані

Американська архітектурна фірма Payette на власному гіркому досвіді дізналася, наскільки важливою є кібербезпека, коли дані компанії викрали хакери. На щастя, керівництво ІТ-відділу вчасно зреагувало та мінімізувало загрозу. Проте інцидент змусив керівництво переоцінити організацію ІТ-інфраструктури та стратегію збереження критично важливої інформації.

Архітектурні проєкти Payette часто складні та масштабні. Наприклад, будівництво лікарні або лабораторного центру може тривати від трьох до п’яти років. Тому команда компанії щодня працює з величезним різноманіттям даних — PDF-файлами, дизайном приміщень у віртуальній реальності, відео та фото з дронів тощо.

Тож, якщо раніше керівництво хвилювало насамперед ймовірність фізичних пошкоджень обладнання у їхньому дата-центрі, то після кібератаки програмами-вимагачами компанія задумалася: «А що як напад хакерів повториться і зникнуть навіть резервні копії інформації?». Відтак у Payette прийняли рішення перенести понад 80 ТБ корпоративних даних до хмарної платформи Microsoft Azure. Це дозволило розширити захист локальної системи завдяки сервісам Azure Backup та Azure Site Recovery.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Вдосконалена система резервного копіювання даних та аварійного відновлення призвела до неочікуваних результатів. ІТ-команда Payette підвищила свою продуктивність та змогла робити більше з меншими витратами: «Щоб оновити сервер зараз, ми просто видаляємо віртуальну машину, а потім миттєво її відновлюємо вже з потрібними оновленнями. Azure дійсно стала основою нашого бізнесу».

Зокрема, ІТ-фахівці компанії раніше постійно перевіряли, чи працюють системи. Тепер завдяки рішенням Azure Backup та Azure Site Recovery вони нарешті змогли розслабитися та досягти балансу між роботою та особистим життям.

Безперервність бізнесу з Azure Backup та Site Recovery

Будь-яка втрата критично важливих даних чи простій системи може мати значний вплив на діяльність компанії та її фінансові результати. Тому резервне копіювання та аварійне відновлення є важливою складовою для успішності бізнесу будь-якого розміру.

Резервне копіювання — це створення копій важливих даних і зберігання їх в окремому місці. З іншого боку, відновлення — це процес відновлення втрачених даних або пошкоджених ІТ-систем до попереднього стану.

Маючи план резервного копіювання та відновлення, бізнес може мінімізувати час простою та швидко повернутися до нормальної роботи. Зокрема, такі налагоджені сценарії дій на випадок надзвичайних ситуацій можуть захистити від кібератак з викупом, коли хакери вимагають оплату за відновлення доступу до даних. Про такий вид злочинів ми писали більше у статті «Як працює світ хакерів у 2023 році?».

Але як українському бізнесу налаштувати таку роботу з даними? Просте, безпечне, масштабоване та ефективне рішення пропонує хмарна платформа Microsoft Azure. Її сервіси Azure Backup та Site Recovery можна легко інтегрувати з локальними інструментами для захисту даних, а тим самим посилити загальну безпеку систем та стабільність роботи бізнесу.

Azure Backup — це хмарна служба резервного копіювання, яка дає змогу підприємствам захистити свої важливі дані та програми, створюючи резервні копії локальних і хмарних даних в Azure. Цей інструмент забезпечує комплексний захист різних робочих навантажень, зокрема віртуальних машин, SQL-серверів, SharePoint тощо.

Зручно, що Azure Backup дозволяє компаніям налаштовувати графіки резервного копіювання відповідно до своїх потреб, зокрема щоденне, щотижневе або щомісячне бекапування. Водночас сервіс гарантує безпеку даних завдяки таким функціям, як шифрування, контроль доступу на основі ролей і багатофакторна автентифікація.

Azure Site Recovery — це хмарне рішення для аварійного відновлення, що дозволяє компаніям швидко відновлювати свої програми та дані в разі збою або аварії. Цей сервіс пропонує гнучке керування системою, що дає змогу користувачам самостійно визначати пріоритети критично важливих програм і даних. Водночас рішення легко масштабується залежно від актуальних потреб компанії.

Як налаштувати резервне копіювання? 5 кроків

Щоб налаштувати резервне копіювання та план аварійного відновлення, варто зробити наступні 5 кроків:

  1. Визначте дані для резервування. Варто налаштувати бекап для критичних бізнес-даних, таких як фінансова звітність, інформація про клієнтів і записи про співробітників. Важливо визначити частоту резервного копіювання для кожного типу даних.
  2. Оберіть метод бекапу. Це може бути локальне резервне копіювання на зовнішні жорсткі диски або у мережеві сховища, а також хмарне резервне копіювання за допомогою таких сервісів, як Azure Backup.
  3. Налаштуйте програму для бекапу. Після вибору методу налаштуйте програмне забезпечення для автоматизації процесу резервного копіювання. Це охоплює налаштування розкладу бекапу, вибір місця для резервних копій і налаштування політик зберігання.
  4. Протестуйте резервні копії. Виконайте тестові відновлення даних, щоб переконатися, що їх можна легко поновити в разі аварії.
  5. Відстежуйте стан бекапу даних. Це включає моніторинг швидкості завершення резервного копіювання, перегляд журналів на наявність помилок і контроль бекапу даних за розкладом.

  Тож, в умовах залежності від інформаційних систем підприємства не можуть дозволити собі нехтувати важливістю резервного копіювання та відновлення. Інвестиції в такі хмарні сервіси, як Azure Backup та Site Recovery, дозволять мінімізувати простої у разі технічних збоїв та захистити дані під час кібератак.

Щоб дізнатися, як ваша компанія може скористатися цими та іншими рішеннями від MS Azure, залишайте заявку на сайті Київстар. Оператор є стратегічним партнером Microsoft в Україні, тож його фахівці допоможуть вам підібрати інструменти саме для ваших бізнес-задач.

Огляди рішень#Azure#MicrosoftAzure#Рішення

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

Як перемогти на офісному фронті5 травня 2022 12 хвилин читання

Як перемогти на офісному фронті

#Azure#MicrosoftAzure#ATC#ЕДО#ЕлектроннийДокументообіг#0-800#Кібербезпека#Кібератака#Cybersecurity#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression#ХмарніРішення#AzureVirtualDesktop#Microsoft365#Офіс365#AntiDDoS#DDoS-атака#Star.Docs#Тарифи
#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#CloudArchiveStorage#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Захист
#Microsoft365#Офіс365#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#КиївстарДляДержави
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#MicrosoftAzure#Azure#ХмарніРішення#AzureStack#AzureBackup
#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніРішення#Бізнес#AzureBackup#IaaS#PaaS#SaaS
#AzureStack#MicrosoftAzure#ХмарніРішення#Azure#ХмарнаІнфраструктура#Київстар
#Azure#ХмарніСховища#AzureBackup#MicrosoftAzure

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку