Можливості хмарної платформи Microsoft Azure для ведення бізнесу
13 жовтня 2022 6 хвилин читання

Можливості хмарної платформи Microsoft Azure для ведення бізнесу

Огляди рішень#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#IaaS#SaaS#PaaS#Дата-платформа

Про що:

Інтернет для доступу до хмарних ресурсів замість програм на локальному обладнанні – вже звичний підхід бізнесу до використання технологій у справах. Gartner запевняє, що до 2025 року понад 85% компаній дотримуватимуться принципу «хмара на першому місці». Тобто без хмарних можливостей реалізувати свої бізнес-стратегії буде важче.

Зміст

Що таке Microsoft Azure?

Сервіси Microsoft Azure для будь-яких завдань бізнесу

Переваги Microsoft Azure

Хмара допомагає ефективніше розв’язувати робочі завдання, незалежно від того, де перебувають співробітники компаній. Зокрема, такий потенціал має хмарна платформа Microsoft Azure. Які саме переваги та можливості вона надає бізнесу?

Що таке Microsoft Azure?

Microsoft Azure (MS Azure) — це глобальна служба хмарних обчислень для розгортання IT-інфраструктури компанії.

Її вперше анонсували у жовтні 2008 року як операційну систему (ОС) хмарних обчислень, призначену для бізнесу та розробників. Тоді вона мала назву Windows Azure. У 2010 році ОС стала загальнодоступною, а у 2014 році Windows Azure перейменували на Microsoft Azure. Зараз це одна з провідних хмарних платформ у світі. Одним з сертифікованих партнерів компанії Microsoft (укр. Майкрософт) в Україні є національний телеком-оператор Київстар.

MS Azure допомагає зберігати й обробляти дані у понад 100 дата-центрах у 60+ регіонах світу. З Microsoft Azure зручно віддалено адмініструвати сховища та окремі проєкти, вебдодатки, бази даних, образи продуктів, віртуальні мережі та сервери. Azure підтримує 4 форми хмарних обчислень — програмне забезпечення як послуга (SaaS), платформа як послуга (PaaS), інфраструктура як послуга (IaaS) та функція як послуга (FaaS). Використання хмарної платформи пришвидшує роботу бізнесу незалежно від сфери, в якій він працює.

До того ж Microsoft Azure містить 200+ сервісів. Щоб отримати доступ до них, все, що потрібно, це стабільне підключення до інтернету та можливість підключення до порталу Azure. Тож, які бізнес-завдання допомагають розв’язати сервіси цієї хмарної платформи?

Дані та аналітика темна

Дані та аналітика

Дата-платформа від Київстар

Рішення для консолідації та аналізу даних з різних джерел, автоматизації звітності, створення прогнозної аналітики та моделювання.

Сервіси Microsoft Azure для будь-яких завдань бізнесу

Microsoft Azure об’єднала в собі безліч сервісів для компаній, щоб допомогти їм швидше досягати своїх бізнес-цілей. Зокрема, з хмарною платформою організації можуть:

  • Розгортати віртуальні робочі столи для віддаленої роботи

Сервіс Azure Virtual Desktop (AVD), тобто віртуальний робочий стіл, який дозволяє працювати віддалено зі звичними програмами Windows 10 та Windows 11. Завдяки цьому сервісу легко розгортаються сервери та програми у хмарі. Це чудовий варіант для налаштування дистанційної роботи. До того ж сервіс інтегрується з Citrix та VMware та має додаткові ліцензії для використання Microsoft 365 або Windows для кожного співробітника.

  • Налаштувати резервне копіювання важливих даних компанії

Сервіс Azure Backup дозволяє швидко робити резервні копії всієї важливої інформації або бекапи потрібних файлів та систем, ПЗ, баз даних тощо. Захист даних забезпечує багатофакторна аутентифікація та вбудована система безпеки. Якщо фіксується нелегітимна активність, то відбувається автоматичне сповіщення про це системних адміністраторів. Завдяки тому, що система легко масштабується, ви можете копіювати безліч інформації – будь-якого потрібного обсягу. При цьому є можливість налаштувати частоту бекапу та термін зберігання цих файлів.

  • Протидіяти збоям та відновлювати дані

З сервісом Azure Site Recovery (ASR) ви зможете мінімізувати несправності системи та швидко відновлювати важливу інформацію (Disaster Recovery as a Service, DRaaS). Завдяки цьому сервісу створюються копії даних з локальних та віртуальних машин на додаткові хмарні платформи. Це дозволяє за потреби оперативно відновити втрачені файли. ASR використовують для безперервної роботи у разі непередбачуваних аварій або запланованих технічних робіт.

  • Створювати віртуальну копію фізичного комп’ютера для автономної роботи та тестування програм

Сервіс Azure Virtual Machines (VM) допомагає створювати віртуальні машини Windows і Linux та користуватися ними у хмарі. Завдяки цьому ваша компанія зможе, наприклад, безпечно тестувати ПЗ та розгортати застосунки для бізнесу без впливу на робочу інфраструктуру. Компанія може розгортати VM як на власному обладнанні, так і на орендованому. Так, заощаджується бюджет, адже ви сплачуєте кошти лише тоді, коли є необхідність у додаткових ресурсах.

  • Розробляти програми, масштабувати та оновлювати додатки

Контейнери є зручним інструментом, щоб об’єднати та запускати програми. З Azure Container Instances можна працювати в ізольованих хмарних контейнерах й сконцентруватися на розробці та створенні своїх програм замість того, щоб керувати інфраструктурою, яка їх запускає. Якщо контейнер виходить із ладу, автоматично запускається інший, без вашого втручання.

Azure Kubernetes Service (AKS) допомагає швидко розгортати кластери та управляти ними. За допомогою керування доступом на основі ролей Kubernetes користувачам, групам та обліковим записам служб можна надавати доступ лише до необхідних ресурсів. Якщо трафік у контейнері надвисокий, сервіс допоможе скоригувати навантаження та розподілити трафік мережі, щоб розгортання додатків було більш стабільним.

  • Створювати програмне забезпечення швидше і якісніше

Служби Azure DevOps Server призначені для спільної роботи над проєктами. Ці сервіси містять низку послуг, які охоплюють повний життєвий цикл розробки та розгортання програмного забезпечення. Вони об’єднують в собі систему керування версіями, збір даних, створення звітів, зміну статусів щодо виконання етапів тестування тощо.

  • Керувати базами даних

Azure містить велику кількість варіантів баз даних SQL. Вони допомагають переносити робочі навантаження на VM, створювати та масштабувати мобільні додатки та вебпрограми у хмарі, забезпечувати підтримку сучасних хмарних програм відповідно до запитів. Багаторівневий захист, вбудовані елементи управління та інтелектуальна система виявлення загроз дозволяють організувати безпеку даних.

З повним переліком сервісів вас можуть ознайомити фахівці Київстар залежно від потреб вашого бізнесу. Така кількість послуг, доступних через Azure, може бути надзвичайно корисною для компанії. Відтворити таку ж обчислювальну потужність на базі локальної інфраструктури зазвичай складно і дорого. А тому саме Azure стане для вашої команди ключем до передових хмарних технологій і ресурсів.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Переваги Microsoft Azure

Хмарні обчислення, зокрема від Microsoft Azure, мають багато переваг:

  1. Зручно керувати хмарною платформою через портал Azure, зокрема у мобільному додатку для iOS та Android.
  2. Безпека даних та інфраструктури підтверджена сертифікатами PCI -DSS, ISO 27001, GDPR тощо.
  3. Microsoft Azure допомагає економити кошти компанії, адже є можливість сплачувати лише за той обсяг ресурсів, який використовується.
  4. Сервіси хмари можуть легко адаптуватися до потреб вашого бізнесу.
  5. Автоматичні оновлення виконуються в режимі реального часу, щоб ваша інфраструктура та програми завжди були актуальні.

Майбутнє обчислювальної техніки за хмарами. Вони допоможуть зробити бізнес гнучкішим, а робочі завдання — доступнішими для співробітників, які працюють дистанційно.

Огляди рішень#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#IaaS#SaaS#PaaS#Дата-платформа

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#MicrosoftAzure#Azure
#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#Офіс365
#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365
#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніСховища
#Microsoft365#Офіс365#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#КиївстарДляДержави
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#MicrosoftAzure#Azure#ХмарніРішення#ХмарніСховища#AzureStack#Клієнт#IaaS#PaaS#SaaS#AzureVirtualDesktop#Компанії
Хмарні рішення в ритейлі20 жовтня 2021 9 хвилин читання

Хмарні рішення в ритейлі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#ATC#Офіс365

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку