7 переваг використання хмарних рішень для сучасного бізнесу
26 серпня 2022 8 хвилин читання

7 переваг використання хмарних рішень для сучасного бізнесу

Огляди рішень#MicrosoftAzure#Microsoft365#ХмарніРішення#Azure#Офіс365#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Бізнес

Про що:

Хмара стала невіддільною частиною бізнесу багатьох організацій. Щоб працювати попри війну, відновлювати роботу на новому місці та залишатися при цьому конкурентоспроможними, сьогоднішній бізнес повинен бути готовим до впровадження хмарних інновацій. На прикладі 7 переваг розглянемо, чому компаніям потрібно використовувати хмару, як вона допомагає автоматизувати бізнес-процеси та як саме це може вивести компанію на новий рівень?

Зміст

Зниження витрат

Гнучкість та масштабованість

Безпека

Надійність

Віддалений доступ до робочої інформації

Підкорення нових ринків

Турбота про екологію

Хмарні сервіси — це програми та платформи, які допомагають підприємствам підвищити продуктивність та ефективність роботи завдяки віддаленому доступу 24/7 до робочих ресурсів й інформації. Ці сервіси розміщенні на серверах постачальників хмарних послуг, а тому клієнтам не потрібні власна розгалужена ІТ-інфраструктура та дороге устаткування.

Головна мета перенесення IT-інфраструктури у хмару — це залишатися конкурентоспроможними в сучасному мінливому бізнес-світі. Так, 87% опитаних ІТ-фахівців із 1000 компаній зазначають, що вони помітили переваги впровадження хмари, адже це сприяло швидкому розвитку організацій, в яких вони працюють.

До того ж аналітики Gartner заявили, що до 2025 року понад 85% організацій приймуть принцип «хмара на першому місці» і не зможуть повністю реалізувати свої цифрові стратегії без використання власних хмарних архітектур і технологій. Також, за оцінками Gartner, до 2025 року понад 95% нових цифрових робочих навантажень буде розгорнуто на хмарних платформах.

Наприклад, однією з глобальних хмарних платформ є Microsoft Azure, яка містить понад 200 сервісів, що надають бізнесу більше переваг.

Зниження витрат

Завдяки хмарним рішенням компанії платять лише за ті ресурси, які вони використовують, і за потреби можуть збільшувати або зменшувати їхній обсяг. Ця розрахункова модель допомагає значно економити бюджет. Особливо це важливо для компаній, які мають сезонне чи змінне навантаження. Наприклад, збільшення трафіку онлайн-магазина під час розпродажів «чорної п’ятниці». Перевага полягає не лише в оптимізації витрат, але й у розробці індивідуальних рішень, які зменшують використання ресурсів.

Гнучкість та масштабованість

Раніше підприємствам потрібно було інвестувати в локальні сервери для запуску програм та масштабування. Якщо, наприклад, ви займаєтеся електронною комерцією, вам зазвичай необхідно збільшувати потужність інфраструктури під час святкового сезону та збільшення трафіку. У міжсезоння навпаки — зменшити ресурси продуктивності, заощаджуючи у такий спосіб гроші. З локальною інфраструктурою ваш єдиний вихід — оновити наявне обладнання або придбати більш потужний сервер. До того ж придбане програмне забезпечення потрібно самостійно регулярно оновлювати.

Хмара зазвичай пропонує оперативне оновлення програм, а також додавання нових можливостей, які дають вашим працівникам змогу бути більш продуктивними. Завдяки хмарним рішенням компанії можуть швидко розгортати нові вебдодатки та сервіси відповідно до потреб бізнесу без необхідності витрачатися на додаткову інфраструктуру. Це допомагає швидко тестувати ідеї на ринку, збирати відгуки, аналізувати дані та вносити необхідні зміни для задоволення потреб клієнтів.

Наприклад, із сервісом Azure Virtual Machines можна створювати, налаштовувати та розміщувати у хмарному середовищі віртуальні машини (ВМ) Windows і Linux. Віртуальні машини — це обчислювальний ресурс, який використовує програмне забезпечення замість фізичного комп’ютера для запуску і розгортання програм. Так, наприклад, можна створити емуляцію робочого столу співробітника з будь-якою операційною системою і набором встановлених програм.

Завдяки Azure Virtual Machines ви можете заощаджувати на додатковому устаткуванні та сплачувати лише за використані ресурси. Також на одному фізичному сервері є можливість налаштувати одразу декілька віртуальних машин навіть з різними операційними системами.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Безпека

Кіберзагрози лишаються однією з головних проблем для підприємств, але з використанням хмарних рішень цьому можна зарадити. Так, компанія McAfee виявила, що 52% компаній відзначають кращу безпеку завдяки впровадженню хмарних сервісів. Сучасна хмара використовує такі функції безпеки, як штучний інтелект і машинне навчання. Це допомагає виявляти загрози, перш ніж вони стануть проблемою.

Наприклад, хмарна платформа Microsoft Azure дає змогу зберігати й обробляти дані в понад 100 дата-центрах у 60+ регіонах світу. Завдяки вбудованим службам захисту, що підтверджено сертифікатами PCI -DSS, ISO 27001, GDPR тощо можна не хвилюватися за безпеку даних, мережі, IT-інфраструктури та програм.

Надійність

Коли компанії покладаються на хмару, вони можуть бути впевнені, що їхні дані зберігаються надійно. Хмара зменшує ризик втрати даних через збій обладнання чи електроенергії, стихійні лиха чи воєнне вторгнення. Так, масштабна втрата даних може бути руйнівною для компані, а тому кожному бізнесу потрібна активна стратегія резервного копіювання даних й аварійного відновлення, щоб захистити свої найцінніші активи. Саме хмара дозволяє уникнути високих витрат на встановлення локального рішення для аварійного відновлення.

Наприклад, можна налаштувати резервне копіювання будь-яких файлів, баз даних, робочих станцій або навіть всієї IT-інфраструктури підприємства за допомогою Azure Backup. Так, ви збережете налаштування мережі, усі доступи та встановлені робочі програми. Azure Backup допомагає швидко відновити бізнес-процеси без їхнього припинення. До того ж оперативно відновити дані та забезпечити безперервність роботи компанії ви зможете завдяки Azure Site Recovery. Сервіс створює копію робочих навантажень, які зберігає на хмарній платформі.

Віддалений доступ до робочої інформації

Співпраця в хмарі та можливість спілкуватися попри географічні кордони стає все більш важливою для ефективної роботи бізнесу. Завдяки можливості працювати віддалено за допомогою хмарних рішень, працівники компанії можуть отримувати доступ до будь-яких робочих даних, редагувати їх, завантажувати нові файли та ділитися вмістом з колегами у будь-який час.

Наприклад, все це можливо завдяки хмарному сервісу Microsoft 365. Пакет ліцензійних рішень містить в собі корпоративну пошту Outlook, офісні програми Word, Excel і PowerPoint, 1 ТБ для кожного працівника у хмарному сховищі OneDrive, сервіс для відеоколів, групових голосових дзвінків та чатів Teams та інші корисні сервіси. Microsoft 365 має вбудовані функції безпеки, які зменшують ризик витоку інформації, зараження вірусами та втрати даних.

Згідно з дослідженням Microsoft (укр. «Майкрософт»), 79% підприємств зазначили, що завдяки хмарним сервісам їм вдалося зекономити кошти, підвищити продуктивність співробітників та покращити безпеку. Так, працівники можуть працювати з офісу, з дому або з будь-якого іншого місця, де є інтернет і де вони відчувають себе більш продуктивними та захищеними, адже в період воєнного періоду віддалена робота набуває неабиякого значення.

Офіс та телефонія темна

Офіс та телефонія

Microsoft 365 від Київстар

Набір ліцензійних додатків та сервісів для роботи вашої команди: Word, Excel, Powerpoint, бізнес-месенджер Teams, корпоративна пошта Outlook, 1 ТБ хмарного сховища та інше.

Підкорення нових ринків

Уявіть, що ви володієте бізнесом у Києві та хочете вийти на ринок Львова. Раніше вашій організації потрібно було б орендувати офісне приміщення, винайняти офісних співробітників, придбати локальний сервер, знайти консультанта або постачальника керованих послуг, щоб налаштувати інфраструктуру вашої мережі, бездротового зв’язку та брандмауера. Далі етап налагодження комунікацій, купівля телефонного обладнання, робочих меблів, необхідність косметичного оновлення будівлі та ще купа різних витрат, які швидко накопичуються.

Сьогодні ж компанія може легко та швидко створити віртуальний офіс в іншій місцевості, залучити кількох віддалених працівників, провести навчання та розпочати роботу, використовуючи наявну хмарну інфраструктуру. Такий підхід не потребує від бізнесу зайвого інвестування і заощаджені кошти можна направити на маркетинг, продажі та стратегічні ініціативи, щоб допомогти вам закріпитися на новому ринку.

Наприклад, розгорнути повноцінні віртуальні робочі столи дозволяє сервіс — Azure Virtual Desktop. Так, ваші співробітники зможуть віддалено працювати зі звичними інструментами та можливостями Windows 10 та Windows 11. Сервіс можна швидко масштабувати, якщо ви вирішите розширити команду. До того ж вбудована інтелектуальна система безпеки надійно захищає програми та корпоративні дані від будь-яких кіберзагроз.

Турбота про екологію

Соціально відповідальні організації визнають переваги впровадження хмарних сервісів як більш екологічної практики порівняно з інвестиціями у локальні сервери, адже хмарні центри обробки даних (ЦОД) використовуються більш ефективно, ніж їхні локальні серверні аналоги. Впровадження хмарних рішень означає, що менше обладнання потрібно виготовляти та охолоджувати у серверних кімнатах. Також компанії рідше викидають устаткування, яке використовують, а отже менше забруднюють навколишнє середовище.

Переваги використання хмари очевидні для багатьох підприємств. А визначитися з найкращими хмарними рішеннями саме для вашого бізнесу готові допомогти спеціалісти Київстар. Замовляйте консультацію на сайті.

Огляди рішень#MicrosoftAzure#Microsoft365#ХмарніРішення#Azure#Офіс365#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Бізнес

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку