9 способів знайти натхнення для творчості та креативу у бізнесі
15 березня 2024 5 хвилин читання

9 способів знайти натхнення для творчості та креативу у бізнесі

Тренди та аналітика#Бізнес#Рішення#2024

Про що:

Щоб знайти нові ідеї та підходи, які покращуватимуть ваш бізнес, стимулюватимуть до інновацій і розвитку, важливо мати натхнення для творчості та креативу. Воно може прийти звідки завгодно, тому важливо залишатися відкритим до нового. Розповідаємо, де шукати натхнення.

Зміст

Аналізуйте досвід інших

Читайте книги

Дивіться Ted Talk

Слухайте музику та дивіться музичні кліпи

Надихайтеся фільмами про успіх відомих брендів

Дізнавайтеся цікаве з подкастів

Знайдіть нове оточення та теми для розмов

Подорожуйте

Приділіть собі час для роздумів

Аналізуйте досвід інших

Досліджуйте успішні бізнеси, їхні стратегії та креативні підходи. Аналізуйте кращі практики та спробуйте застосовувати їх до свого бізнесу з урахуванням власного контексту. Наприклад, наша редакція розповідала, як до Дня святого Валентина запускали свої креативні кампанії Uklon, Pandora, Сільпо та інші. Часто на Kyivstar Business Hub ви можете знайти приклади бізнесів для натхнення: 5 незвичних бізнесів та стартапів в Україні або цікаві бізнеси, які працюють під час війни в Україні

Підписуйтеся на Kyivstar Business Hub, щоб знати більше.

Читайте книги

Читайте книги, які стосуються не тільки бізнесу, а й висвітлюють теми за межами вашої галузі. Це допоможе розширити свої знання і знайти нові ідеї. Наприклад, дізнавайтеся нову інформацію з книг про інновації, світогляд, мислення, концепції, лідерство тощо. Для цього ми створили розділ Огляди книг.

Також для підтримки та розвитку читання Український інститут книги створив Інтерактивну мапу книжкової екосистеми України. Це корисний ресурс, який містить інформацію про місця і події для читацької аудиторії.

Дивіться Ted Talk

Доповідачі Ted Talk зазвичай пропонують нові ідеї та підходи на різноманітні теми. Це може стати джерелом нових концепцій для розвитку креативних стратегій у бізнесі. Наприклад, Тім Гарфорд розповів, як перешкоди та проблеми можуть зробити нас більш креативними у підході до їх вирішення.

How frustration can make us more creative | Tim Harford

Слухайте музику та дивіться музичні кліпи

Інколи прослуховування музики може розкрити творчий потенціал. Цей спосіб може спрацювати тоді, коли «тиша зазнає невдачі». Для прикладу, заступник креативного директора агентства Leo Burnett Даг Барнетт розповідав, що на нові ідеї його колись надихнув музичний відеокліп Coldplay на пісню Up&Up. «Чудово зроблена робота» — говорив він. Подивіться, можливо креативний кліп надихне і вас.

Coldplay - Up&Up (Official Video)

Надихайтеся фільмами про успіх відомих брендів

Дивіться фільми про історії успішних компаній, які пройшли через випробування та перешкоди, а потім стали лідерами у своїй галузі. Вони можуть надихнути вас розглянути власні виклики з нової перспективи та знайти креативні способи, як їх подолати. 

Що подивитися на Київстар ТБ«Засновник»«Аутсайдери», «Коко до Шанель» та інші.

Дізнавайтеся цікаве з подкастів

Ми створили добірку українських подкастів про бізнес та економіку. Зокрема, там йдеться про подкаст «Як вам вдалося» від Vector, подкаст «Креативний Новинар» від платформ CASES та «Креативна Практика», подкаст «По вуха у бізнесі» від Європейської Бізнес Асоціації та інші. Також нещодавно з’явився подкаст «Ділом ділюсь», де говорять про можливості, досвід та точки опори для бізнесу.

Знайдіть нове оточення та теми для розмов

Простір та люди навколо нас мають дивовижний вплив на процеси мислення. Проведення часу з новими людьми може бути напрочуд продуктивним. Відвідайте коворкінг, запишіться на тренінг, сходіть на конференцію, підберіть собі курси тощо. Розширюйте свої інтереси, дізнавайтеся про те, що не має нічого спільного з вашою роботою.

Подорожуйте

Подорожі обов’язково розширюють ваші горизонти, адже відвідуючи нові місця, вивчаючи місцеву культуру та традиції, ви можете надихнутися на нові ідеї. Побачте, як живуть інші люди, дізнайтеся про незвичні способи виконання завдань або потреби, про які ви навіть не підозрювали.

Шведський стартап Depict запровадив щоквартальні виїзди компанії, щоб збирати команду разом за межами офісу принаймні на тиждень. Топменеджмент вважає, що це один із найкращих способів розвивати бізнес-креативність. Тут грають в ігри, проводять семінари, хакатони та отримують нові інсайти для розвитку стартапу.

Приділіть собі час для роздумів

Іноді найкращі ідеї приходять, коли ви маєте можливість зосередитися і подумати. Наприклад, знайдіть час для рефлексії під час прогулянок на свіжому повітрі. Пам’ятаєте про креативний процес, який допомагає генерувати нові ідеї — мозковий штурм? Записуйте у замітки в смартфоні все: ваші хороші ідеї, погані, на перший погляд, ідеї, смішні ідеї, випадкові роздуми, мрії, спостереження. Виклавши свої думки, вам легше буде поміркувати, поставити під сумнів усі припущення та знайти геніальний інсайт.

Як заохочує до пошуку креативних ідей компанія Google? Вона пропонує своїм співробітникам 20% робочого часу виділяти на пошук креативних ідей, як можна покращити продукти компанії. Або у цей час працівники можуть навчатися нових навичок, які допоможуть у роботі. У результаті, ця креативна практика дозволила компанії удосконалити такі продукти, як Новини Google, AdSense і Gmail.

Напишіть в коментарях, де ви шукаєте натхнення та креативні ідеї?

Тренди та аналітика#Бізнес#Рішення#2024

Зміст

Аналізуйте досвід інших

Читайте книги

Дивіться Ted Talk

Слухайте музику та дивіться музичні кліпи

Надихайтеся фільмами про успіх відомих брендів

Дізнавайтеся цікаве з подкастів

Знайдіть нове оточення та теми для розмов

Подорожуйте

Приділіть собі час для роздумів

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Маркетинг#ДобіркаСервісів#Бізнес#Економіка
#2024#Бізнес
#Бізнес#Економіка#Тренд#Київстар
#Бізнес#ІнтернетДляБізнесу#Microsoft365#Розвиток#Маркетинг#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Офіс365
#Тренд#Київстар#Бізнес
#ДобіркаСервісів#Stoprussia#РосійськоУкраїнськаВійна#ВійнавУкраїні#Рішення#Бізнес
#Рішення#Тренд#Бізнес

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку