Про що:

Воєнна реальність змушувала український бізнес увесь 2022 рік попри обстріли, кризу, невизначеність та віялові відключення електроенергії приймати стратегічно-важливі рішення щодо роботи. Деякі підприємці вимушені були припинити діяльність через небезпеку, інші релокувалися та відновили бізнес, а хтось адаптувався та попри перешкоди працював увесь цей час. Це ще раз доводить, що український бізнес не зламати. На порозі 2023 рік, тож пропонуємо розглянути бізнес-ідеї, які можна втілити у новому році.

Зміст

Бізнес-ідея 1. Центр вивчення іноземних мов

Бізнес-ідея 2. Коворкінг

Бізнес-ідея 3. Обслуговування та ремонт електротехніки

Бізнес-ідея 4. Швидкий відпочинок в Україні

Бізнес-ідея 5. Послуги цифрового маркетингу

Український бізнес вже ніколи не буде таким, як раніше. Він став безперечно сильнішим. І навіть коли настане мир, підприємці створюватимуть нові бізнеси з оглядом на досвід війни. Наприклад, компанії будуватимуть офіси з укриттями, орендуватимуть приміщення для складів у підвалах, матимуть у наявності генератори, джерела безперебійного живлення, павербанки та ліхтарі для роботи. А ще використовуватимуть хмарні рішення, щоб не залежати від локальної IT-інфраструктури та працюватимуть у гібридному форматі. Попри складнощі, 47% українських бізнесів очікують на розвиток компаній у 2023 році. Пропонуємо придивитися до наступних ідей і теж розвивати власний бізнес.

Бізнес-ідея 1. Центр вивчення іноземних мов

Багато хто з українців після евакуації за кордон під час повномасштабного вторгнення рф до України у лютому 2022 року стикнувся з проблемою відсутності знання іноземних мов, зокрема англійської. Хоча 20% від усього населення на планеті спілкуються англійською, вона є офіційною мовою у майже 70 країнах та нею вільно володіють 700 млн людей. Тож, навчання англійської — потреба для українців, для бізнесу, для держави.

Важливість цього напрямку доводить ще той факт, що у 2023 році уряд України планує зробити англійську мову повноцінною другою для вивчення у школах. Адже це також важливо для майбутньої інтеграції України у ЄС. За дослідженням Мінцифри, у тих країнах, де у пріоритеті було вивчення англійської мови, зростав рівень ВВП. Відкривши свій заклад з вивчення іноземних мов у 2023 році, ви підтримаєте тренд на освіченість. Зручно, що цей бізнес можна вести як офлайн, так і онлайн. А клієнти курсів можуть перебувати не тільки на території України, а й за кордоном. Крім того, ви можете викладати у центрі самостійно, якщо володієте мовою на високому рівні, або ж запросити досвідчених викладачів. Додатковий прибуток можуть принести послуги перекладача, адже люди потребують перекладу документів майже постійно.

Рекламні інструменти темна

Рекламні інструменти

Платформа ADWISOR для SMS-розсилок

SMS розсилка на потенційних клієнтів. Вибирайте та таргетуйте аудиторію використанням Big Data параметрів. Надсилайте повідомлення за розкладом або у реальному часі.

Спробувати

Коли компанію створено, далі постає питання, як залучати нових клієнтів? Це можливо зробити різними способами. Зокрема, увагу нової аудиторії легко привернути через SMS-розсилки на платформі Adwisor. Так, ви можете шукати потенційних клієнтів, які з високою ймовірністю зацікавляться вашою пропозицією.

Бізнес-ідея 2. Коворкінг

The Indeed Hiring Lab разом із Glassdoor прогнозують, що тренд на віддалену роботу у 2023 році залишиться. Тож, якісно облаштований простір для людей, які працюють дистанційно, стане мейнстримом. Коворкінг, який працюватиме від генераторів, з налаштованим інтернетом та дитячою кімнатою з аніматором, дозволить вам отримувати прибуток від цього типу бізнесу. Крім того, якщо у вас буде можливість організувати приміщення коворкінгу в укритті, це оцінять відвідувачі, адже безпека — їхній пріоритет. Такий коворкінг може стати не тільки прибутковим проєктом, а й «пунктом бізнес-незламності» для працівників.

Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

Інтернет для окремих будівель у місті

Інтернет для бізнесу в ТРЦ, бізнес-центрах, дата-центрах та інших офісних або промислових будівлях в місті. Вибирайте оптимальну швидкість від 20 Мбіт до 10 Гбіт/с.

Якщо говорити про підключення інтернету до будівлі, де розташований коворкінг, то варто розглянути корпоративний фіксований інтернет. Він забезпечуватиме швидкісний доступ до ресурсів, якими користуватимуться ваші відвідувачі. І навіть за умови одночасного підключення декількох користувачів якість з’єднання не втрачається. При цьому немає обмежень у трафіку за кількістю переданої та прийнятої інформації. Ви зможете самостійно обрати швидкість каналу передачі даних від 1 Мбіт/с до 10 Гбіт/с, а також резервувати обрану інтернет-мережу на рівні обладнання та каналів зв’язку.

Бізнес-ідея 3. Обслуговування та ремонт електротехніки

Екстрені відключення електроенергії завдають шкоди усім електроприладам, які ввімкнені у мережу. Зокрема, проблеми можуть статися після відновлення подачі струму, адже напруга у розетці може збільшуватися до понад 280 вольтів. Також часто люди заряджають гаджети, увімкнувши їх до розетки на усю ніч, бо не знають коли з’явиться електроенергія наступного дня. Навіть якщо прилади не виходить з ладу одразу, то через перепади напруги вони поступово псуються та швидше ламаються. Мова не тільки про смартфони, ноутбуки, павербанки, джерела безперебійного живлення, а й про побутову техніку. Тому відкриття майстерні або сервісного центру з обслуговування та ремонту техніки — перспективна бізнес-ідея у 2023 році.

Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

Тарифи для компаній та підприємців

Вибирайте тариф Бізнес UA під власні потреби. Швидкісний 4G, безлім на Київстар, хвилини на інші номери та за кордон, а ще дві Суперсили на вибір — сервіси для роботи без доплат.

Для початку роботи потрібно визначитись з типом бізнесу. У сервісному центрі планується лагодити усю техніку чи тільки певний тип, наприклад, смартфони та ноутбуки. Далі потрібно зрозуміти, як ви спілкуватиметеся з колегами та майстрами. Варто подумати про забезпечення команди мобільним корпоративним зв’язком та мобільним інтернетом. Завдяки цьому ви зможете ефективно управляти бізнес-процесами, спілкуватися не тільки в офісі компанії, а й у сервісних центрах на різних локаціях. До речі, нові бізнес-клієнти Київстар можуть підключити тарифний план зі знижкою 50% на пів року.

Бізнес-ідея 4. Швидкий відпочинок в Україні

Зараз відпустка — неоднозначна тема для українців. Деякі вважають, що під час війни відпочивати — це надмірність, а інші вважають це за необхідність. Думки різняться, проте спеціалісти проєкту «Бережи себе» вважають, що для нормального функціонування організму відпочинок потрібен усім без винятків, особливо після великого стресу. Тому бізнес, який працюватиме у напрямку мандрівок, у 2023 році матиме успіх.

Як зрозуміти, які саме послуги потрібно надавати? Придивіться до ідеї швидкого відпочинку на кілька днів, наприклад, у вихідні. Існує тенденція, що зараз українці рідше бронюють поїздки заздалегідь. Через це запропонувати та організувати коротку мандрівку легше, ніж на тривалий час. Чудово, якщо дводенний тур буде у межах України, адже наразі чоловіки здебільшого не можуть виїжджати за кордон, а деякі жінки не завжди готові самостійно подорожувати за межами країни.

За популярністю у 2022 році подорожі Україною були на 2 місці, поступившись Єгипту. Українці зацікавлені у пізнанні власної країни. І цей факт може стати гарним поштовхом, щоб поміркувати над відкриттям агенції, яка надаватиме тури містами України у 2023 році. Щоб мати задоволених клієнтів, ваша компанія має створювати тури у співпраці з готелями, що мають укриття, генератори, а також можуть приймати гостей з домашніми улюбленцями. Адже завжди є складність у тому, з ким їх залишити на період кількаденного відпочинку. Як альтернативу, можна одразу пропонувати найближчі адреси готелів для тварин.

Бізнес-ідея 5. Послуги цифрового маркетингу

Оскільки все більше компаній налаштовують бізнес в інтернеті, зростає потреба у послугах цифрового маркетингу. Щоб допомогти створити свій бренд і цифрову присутність в інтернеті, ви можете започаткувати власне агентство цифрового маркетингу. Воно зазвичай пропонує одну або декілька послуг:

  • створення контенту;
  • SEO;
  • реклама в соціальних мережах;
  • вебдизайн;
  • веброзробка;
  • бренд/креативний консалтинг тощо.

Створити цифрове агентство може кожен. Головне організувати команду з кваліфікованих спеціалістів. Керувати агенцією можна навіть віддалено та спілкуватися з працівниками, наприклад, за допомогою Microsoft 365 (укр. Майкрософт 365). Це пакет ліцензійних програм та додатків, який допомагає налаштувати робоче середовище для компанії. Спілкуватися у додатку Microsoft Teams, працювати з документами у Microsoft Word та Excel, створювати презентації зі звітами у PowerPoint, зберігати інформацію у хмарі OneDrive та багато іншого. Тому початкові витрати на відкриття цього типу бізнесу невеликі.

Насправді ви можете вигадати свою ідею, аби впровадити її у наступному році. І щоб це не було, Київстар завжди допоможе налаштувати будь-які бізнес-процеси. Звертайтесь за консультацією на нашому сайті.

Тренди та аналітика#ADWISOR#SMS#СмсРозсилка#BigData#БігДата#Тарифи#КорпоративнийІнтернет#Microsoft365#Офіс365

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#ДобіркаСервісів#ADWISOR#Бізнес
#ДобіркаСервісів#Бізнес#Рішення
#BigData#ПортретКлієнта#ТаргетованіРозсилки#БігДата
#ПортретКлієнта#Look-alike
#ВійнавУкраїні#РосійськоУкраїнськаВійна#Englishdom
#IPтелефонія#Рішення
#ДобіркаСервісів#Stoprussia#РосійськоУкраїнськаВійна#ВійнавУкраїні#Рішення#Бізнес
#BigData#ADWISOR#Look-alike#ТригерніРозсилки#SMS#ПортретКлієнта#БігДата#Геоаналітика#Теплокарта#Heatmap

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку