eSIM: як працює електронна SIM-карта та які її переваги?
5 січня 2023 6 хвилин читання

eSIM: як працює електронна SIM-карта та які її переваги?

Огляди рішень#eSIM#SIM-карта#4G#IOT#IOTISKYIVSTAR

Про що:

А ви знали, що у США Apple відмовилася від фізичного слота для SIM-карти у лінійці iPhone 14, перейшовши замість цього на eSIM? Тобто відтепер ці моделі айфонів не можна активувати за допомогою фізичної SIM-карти. Поки ця тенденція не поширена в Україні. Однак тепер, коли це зробила одна компанія, виробники смартфонів, планшетів та смартгодинників можуть невдовзі підтримати цей напрямок й оновити свої моделі, зокрема для інших ринків. Як працює eSIM та чи замінює вона потребу у фізичній SIM-карті – далі у статті.

Зміст

Що таке eSIM

Переваги eSIM

Пристрої, які підтримують eSIM

Часті питання про віртуальну SIM-карту

Як підключити eSIM для бізнесу в Україні

Що таке eSIM

eSIM, або embedded-SIM (від англ. «вбудований») — це імітація стандартної SIM-карти, яка інтегрована, як правило, у материнську плату смартфона, планшета, смартгодинника чи будь-якого іншого гаджета у вигляді чіпа розміром орієнтовно 5×5 мм. Саме він зберігає інформацію та виконує функції звичної всім SIM-карти. Мікросхема для віртуальної картки додається у пристрій ще на етапі виробництва. Це SIM нового покоління.

Щоб користуватися перевагами цієї технології, треба мати, наприклад, смартфон із вбудованою мікросхемою eSIM та стати абонентом оператора мобільного зв’язку, який підключає віртуальні сім-карти. Телеком-оператор передає клієнту набір зашифрованих цифрових даних, які «записані» на eSIM у вигляді QR-коду з посиланням, що дозволяє завантажити профіль абонента.

Переваги eSIM

Серед переваг використання віртуальної картки:

  • Для підключення до оператора необхідно лише замовити електронний ваучер на сайті телеком-компанії чи в інтернет-магазині, а далі відсканувати QR-код.
  • Одна есім вміщує до 5 віртуальних SIM-карт одночасно, проте активною залишається одна. Кількість залежить від моделі телефону, а змінити оператора можна у налаштуваннях смартфона.
  • Якщо ви змінюєте телефон, немає потреби переставляти фізичні SIM-карти, адже новий пристрій можна швидко налаштувати на наявний номер eSIM.
  • За необхідності можна паралельно користуватися і звичайною SIM-картою, і eSIM з різними номерами телефонів. Обидва номери будуть активними, проте під час розмови за одним з них смартфон не зможе прийняти виклик на інший.
  • eSIM неможливо пошкодити або втратити. Якщо смартфон загубиться або його вкрадуть, ніхто не зможе дістати та викинути SIM-карту, оскільки вона вбудована. Щоб змінити eSIM, необхідно авторизуватися і ввести пароль.
  • eSIM розширює можливості Інтернету речей (IoT).

Пристрої, які підтримують eSIM

Поки що не всі пристрої підтримують технологію eSIM. Наразі список девайсів, оснащених електронною SIM-картою, виглядає так:

  • iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max iPhone SE покоління 2, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12, Pro Max iPhone 12 minі, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 mini, iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro Max, iPad Pro 11 покоління 1, iPad Pro 12.9 покоління 4, iPad Air покоління 3, iPad покоління 7, iPad mini покоління 5, iPad покоління 8;
  • Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21, Ultra Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy Note 20 Ultra 5G, Galaxy Fold, Galaxy Z Flip, Galaxy Watch 4 LTE, Galaxy Watch 4 Classic LTE;
  • Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro+, HTC One M9.

Бувають випадки, коли виробники смартфонів розробляють одну й ту саму модель у двох варіантах: з eSIM і без неї. Тому будьте уважні під час покупки та переконайтеся, що купуєте саме версію з eSIM.

Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

еSIM для бізнесу

Вибирайте віртуальну SIM-карту нового покоління замість фізичної та користуйтесь мобільним зв'язком для бізнесу Київстар.

Часті питання про віртуальну SIM-карту

Чи можна на eSIM залишити номер телефону з наявної SIM-карти?

Звісно, оператори надають можливість замінити звичайну SIM-карту на eSIM без втрати номера, тарифного плану, коштів на основному і бонусному рахунках, підключених сервісів та акцій. Єдине, що не вдасться перенести — це контакти, збережені повідомлення або історію викликів. Проте, ви можете синхронізувати контакти, наприклад, з акаунтом Google або iCloud.

Чи підтримує eSIM 4G-інтернет?

4G (LTE) працює на eSIM, як і на звичайних фізичних картах. Для активації послуги, виберіть цю технологію у меню налаштувань eSIM. Наприклад, LTE, 4G, 3G/4G(LTE) або 2G/3G/4G(LTE).

Скільки коштує перейти на eSIM?

Це безплатно.

Як підключити eSIM для бізнесу в Україні

Активація та умови використання віртуальної SIM-карти залежать від оператора мобільного зв’язку. Втім, способи підключення eSIM схожі. Ви можете замінити наявну SIM на eSIM або ж активувати нову віртуальну SIM-карту.

Наприклад, щоб підключити нову eSIM від Київстар для свого бізнесу :

  • Перевірте свій смартфон, щоб він підтримував eSIM та був сертифікований саме в Україні.
  • Придбайте тариф з eSIM на shop.kyivstar.ua або зверніться до персонального менеджера.
  • Підключіться до Wi-Fi, оскільки мобільний інтернет тимчасово не буде доступний на цьому номері під час замінити картки.
  • Після оплати за допомогою отриманого QR-коду через SMS, активуйте тариф. Відскануйте отриманий QR-код камерою смартфона, на якому налаштовуєте eSIM.
  • Завершіть активацію eSIM відповідно до підказок вашого пристрою.

Після цього можна користуватися мобільним інтернетом і послугами мобільного зв’язку в межах обраного тарифу, як і з фізичною сімкою.

Згідно з глобальним дослідженням Counterpoint, протягом наступних 5 років з’явиться 6 мільярдів пристроїв із підтримкою eSIM. Тож, це технологія майбутнього, яка може збільшити можливості не тільки звичайних користувачів, а й бізнесу. Щоб почати користуватися новою eSIM або перевести на віртуальну карту наявну SIM, необхідно звернутися до магазину Київстар або до свого персонального менеджера.

Огляди рішень#eSIM#SIM-карта#4G#IOT#IOTISKYIVSTAR

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#КорпоративнийІнтернет#Клієнт#eSIM#Тарифи
#ATC#Love.ua#Microsoft365#Офіс365#Бізнес#Інтернет
#eSIM#Рішення#Роумінг
Що таке eSim та як її підключити?11 травня 2022 5 хвилин читання

Що таке eSIM та як її підключити?

#eSIM#SIM-карта
#Microsoft365#ATC#Бізнес#Офіс365#Тарифи#SIM-карта#Робота
#Microsoft365#BigData#IOT#SIP#ATC
Як працює електронна SIM-карта eSIM28 вересня 2020 7 хвилин читання

Як працює електронна sim-карта eSIM

#eSIM#SIM-карта
#M2M#IOT#Інновації#Тренд#IOTISKYIVSTAR

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку