Переваги та приклади SaaS для бізнесу
16 травня 2023 4 хвилини читання

Переваги та приклади SaaS для бізнесу

Огляди рішень#SaaS#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure

Про що:

Нещодавно ми розповідали про хмарні моделі обчислень IaaS, PaaS та SaaS. Розуміння їхніх можливостей дозволить визначити, яка з них найкраще підходить для потреб компанії. Втім, щоб ефективно використовувати хмарні послуги, треба детальніше зупинитися на кожному рішенні. У цьому матеріалі поговоримо про модель SaaS та її переваги для бізнесу.

Зміст

Що таке SaaS

7 переваг Software-as-a-Service для бізнесу

Як використовувати SaaS: приклад

Які SaaS сервіси є в Microsoft 365?

Що таке SaaS

Програмне забезпечення як послуга (Software-as-a-Service, SaaS) — це найрозповсюдженіша хмарна модель. Вона дозволяє працівникам підключатися до робочих програм й використовувати їх через інтернет-браузер. Для цього співробітникам потрібно лише авторизуєтеся в особистому обліковому записі онлайн.

Іншими словами, щоб працювати з цим програмним забезпеченням, встановлювати програмні додатки на комп’ютері непотрібно. Зазвичай можна отримати доступ до них з будь-якого пристрою у будь-який час, оформивши щомісячну підписку чи то користуючись програмою за можливості безплатно.

Переваги та приклади SaaS для бізнесу

Приклади SaaS:

  • пакет офісних програм Microsoft 365;
  • платформа для бізнес-аналітики Power BI;
  • вебресурс для роботи з фотографіями та відео Flickr;
  • соціальна мережа Facebook;
  • CRM-система Salesforce та багато інших.

Цікавий факт: перше рішення SaaS, а саме CRM-система, було запущене у 1999 році компанією Salesforce в однокімнатній квартирі у Сан-Франциско, яка була офісом для розробників.

Архівне фото першого офісу Salesforce у Сан-Франциско. Джерело Salesforce

Архівне фото першого офісу Salesforce у Сан-Франциско. Джерело Salesforce

7 переваг Software-as-a-Service для бізнесу

Визначимо сім переваг моделі програмного забезпечення як послуги для бізнесу:

1. Низькі початкові витрати.

SaaS дозволяє швидко налагодити роботу з мінімальними початковими витратами, адже компанії не потрібно інвестувати в апаратне забезпечення, інфраструктуру та ліцензії на ПЗ.

2. Економія часу та ресурсів.

Використання готових SaaS-рішень дозволяє сконцентруватися на основних бізнес-завданнях, замість того, щоб витрачати час на розробку та підтримку власного програмного забезпечення.

3. Оновлення та підтримка ПЗ постачальником

Саме постачальник сервісу здійснює технічну підтримку ПЗ, оновлює його та вдосконалює. Це дозволяє компаніям залишатися в курсі останніх розробок та використовувати нові можливості, які поліпшують ефективність бізнесу.

4. Швидке налаштування програм.

SaaS-рішення вже готові до роботи без тривалого процесу розгортання і налаштування. Тобто вам не потрібно залучати ІТ-спеціаліста для завантаження ПЗ на кілька комп’ютерів у вашому офісі.

5. Гнучкість та масштабованість.

Software-as-a-Service легко масштабується відповідно до потреб бізнесу. Можна збільшувати або зменшувати кількість користувачів, а також вибирати типи функцій і опцій, які потрібні для роботи.

6. Покращена співпраця.

Розробки SaaS покращують співпрацю між офісними та дистанційними працівниками компанії завдяки спрощеному обміну корпоративними даними. Будь-які зміни у файлах автоматично синхронізуються на всіх пристроях, підключених до інтернету.

7. Автоматизація.

SaaS полегшує компаніям впровадження технології штучного інтелекту у свої продукти. Одним із прикладів є використання чат-ботів з ШІ для швидшого обслуговування клієнтів. До того ж ШІ вважають одним з найактуальніших трендів SaaS у 2023 році.

Як використовувати SaaS: приклад

Розглянемо SaaS-модель на прикладі. Одним з таких є пакет ліцензійних програм та додатків Microsoft 365 (укр. Майкрософт). Завдяки йому можна налаштувати робоче середовище для працівників, як в офісі, так і поза ним.

Які SaaS сервіси є в Microsoft 365?

– Офісні програми для роботи з документами, звітами, презентаціями Word, Excel, PowerPoint. – Бізнес-месенджер для онлайн-нарад, чатів та обміну файлами Teams. – Корпоративна пошта Outlook для листування та календар для створення нарад. – Хмарне сховище OneDrive обсягом 1 ТБ для кожного співробітника. – Корпоративний портал для зберігання всіх документів SharePoint. – Сервіс для візуалізації Access. – Програма для оформлення листівок Publisher – Додаток для створення опитувань Forms. Детальніше про нього ми розповідали у покроковій інструкції.

Рекрутингова агенція, яка є клієнтом Київстар, завдяки Microsoft Teams дистанційно проводить відеоспівбесіди з потенційними працівниками. Так, кожний з рекрутерів може підключатися до програми зі свого гаджета з будь-якого місця. Крім того, завдяки сервісам Microsoft 365 агенція також має можливість контролювати ефективність роботи своєї команди.

Іншим успішним прикладом впровадження SaaS-моделі можна вважати підключення Microsoft 365 одному з дистриб’юторів на фармацевтичному ринку України. Підприємство звернулося до Київстар із запитом оперативно організувати віддалену роботу його працівників. Як результат, за даними клієнта, ефективність відділу зросла на 30%.

Важливо, що у кожному SaaS-рішенні від Microsoft впроваджені функції захисту даних, які убезпечують від витоку інформації, зараження вірусами та фішингових атак.

Використовуючи SaaS-сервіси, які містяться у Microsoft 365, ви отримаєте ті сім переваг, про які ми згадували вище. Тобто як користувач Software-as-a-Service ви відчуєте більше можливостей для зростання та розвитку свого бізнесу.

Київстар є стратегічним партнером Microsoft в Україні, тож отримати доступ до сервісів Microsoft 365 ви можете, звернувшись до нашого експерта. Отримуйте відповіді на всі ваші питання щодо продукту на сайті через кнопку «Замовити консультацію». Фахівець підбере дієві SaaS-рішення для вашої компанії.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Огляди рішень#SaaS#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#IPтелефонія#Microsoft365#Бізнес#Офіс365#ATC#STARKASA#VPN#Azure#MicrosoftAzure
#Бізнес#Microsoft365#Офіс365
Переваги та приклади PaaS для бізнесу8 червня 2023 5 хвилин читання

Переваги та приклади PaaS для бізнесу

#PaaS#MicrosoftAzure#SaaS#Azure
#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#Офіс365
#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#Microsoft365#Бізнес-рішення#Київстар#Офіс365
#Microsoft365#Офіс365#Технології

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку