Переїжджаємо у хмари: які переваги для бізнесу від хмарних сервісів
23 серпня 2021 10 хвилин читання

Переїжджаємо у хмари: які переваги для бізнесу від хмарних сервісів

Тренди та аналітика#ХмарніСховища#AzureStack#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#ДатаЦентр

Про що:

У 2021 році, якщо ви досі маєте сумніви, чи варто вам переносити свій бізнес у хмару, ви вже позаду 90% компаній у світі. Такі дослідження компанії 451 Research. Підприємства масово впроваджують сучасні технології у свою роботу, чим заощаджують ресурси та випереджають конкурентів. Як хмарні сервіси допомагають бізнесу протистояти кризам та стабільно зростати — читайте в матеріалі Kyivstar Business Hub.

Зміст

Пристебніть паски безпеки: ми злітаємо у хмари

Навіщо потрібні хмарні сервіси?

Microsoft Azure — розширені можливості для бізнесу

Чому варто обрати Київстар?

Що таке Azure Stack та навіщо це бізнесу?

Як бізнес використовує хмарні сервіси в роботі?

Пристебніть паски безпеки: ми злітаємо у хмари

Чергова світова криза вчить бізнес головному: ключ до їхнього успіху — це гнучкість в роботі. Злітають та залишаються у польоті ті компанії, що вдосконалюють себе та вміло адаптуються до змін. Безперечно, один з лідерів сучасних бізнес-рішень — це хмарні сервіси. І статистика це підтверджує.

Обсяг ринку публічних хмарних сервісів зростає щороку у геометричній прогресії: якщо у 2020 році він складав 266 млрд доларів, то зараз сума вже сягнула 309 млрд. Український бізнес у тенденціях далеко не пасе задніх: у 2019 році ринок хмарних сервісів зріс майже вдвічі. У 2020-му — додав ще чверть і сягнув 56 мільйонів доларів.

Переїжджаємо у хмари: які переваги для бізнесу від хмарних сервісів

За цими сухими цифрами ховається нова реальність: компанії всіх масштабів оптимізують свою роботу та переходять працювати у хмару просто зараз. Це дозволяє їм боротися з основними викликами сьогодення: бути гнучкими та оперативними, максимально захищати свої дані від кібератак, оптимізовувати ІТ-інфраструктуру та скорочувати витрати.

Навіщо потрібні хмарні сервіси?

Перехід бізнесу в хмару можна сміливо порівнювати з польотом. Поки ви на землі, можливості в пересуванні у вас обмежені, так само як і здатність бачити за горизонти. Варто заскочити у літак — і для вас відкривається світ у його різноманітті. Лише ви обираєте, куди і як летіти.

Аналогія для розвитку бізнесу тут досить чітка: разом з хмарними сервісами ви гнучкі у змінах, вільні від зайвої ІТ-інфраструктури та можете спланувати політ на більші й масштабніші маршрути.

Переваги хмари такі:

1. Гнучкість і легке масштабування. Це одна з головних переваг цієї технології, що приваблює більшість компаній. Якщо у бізнесу є лише локальна інфраструктура, то він змушений постійно інвестувати у фізичні сервери, мережеве обладнання, ліцензійне програмне забезпечення, а за потреби — у навчання свого персоналу. Для компанії це обертається втратою такого цінного ресурсу, як час.«Якщо ви з нуля будуєте ІТ-структуру всередині компанії, готуйтеся до декількох місяців роботи. ІТ-спеціалістам треба оцінити потреби бізнесу, визначитися з обладнанням, провести тендери, закупити все, виділити приміщення, забезпечити мережеву інфраструктуру, розгорнути все обладнання. У середньому на ринку це займає 90 днів», — розповідає керівник напрямку розвитку ICT-послуг Київстар Станіслав Зюков.

З хмарами чекати не потрібно. Якщо ви масштабуєте бізнес або запускаєте новий проєкт, спеціалісти Київстар проконсультують вас та допоможуть розпочати роботу без затримок та зайвих витрат. Зокрема – розпочати використовувати під потреби бізнесу можливості всесвітньої хмарної платформи Microsoft Azure.

2. Дистанційний доступ. 74% компаній визнали, що перехід на віддалений формат роботи став головним викликом для їхнього бізнесу у 2020 році. Дослідження показують, що цей тренд не зникне: більшість працівників вже не хочуть повертатися в офіси, а розраховують на гібридний формат роботи. Хмарні сервіси не прив’язують людей до певного місця. Працюйте з будь-якого пристрою з підтримкою інтернету для доступу й обміну важливими документами. Використовуйте для цього сервіси Office 365, які дозволяють команді працювати спільно, незалежно від того, хто де знаходиться.

3. Безпека даних. Публічні сховища даних особливо важливі, коли бізнесу потрібно швидко відновитися після непередбачуваної аварії. Дослідження Diffusion Group показало, що 60% невеликих компаній закриваються впродовж півроку, якщо вони втрачають через катастрофи свої дані. Хмарні сховища дозволяють створювати резервні копії даних у різних частинах світу та швидко відновлювати роботу вашого бізнесу в разі аварії.

Якщо компанії важливо зберігати дані на території Україні, для таких цілей можна скористатися ресурсом дата-центру від Київстар.  

4. Економія ресурсів. Оптимізація витрат — це одна з ключових переваг, чому бізнес переходить у хмару. Не потрібно витрачати гроші та час на фізичну інфраструктуру. Інвестуйте у свою експертизу та бізнес-процеси, а не у підтримку обладнання.

Microsoft Azure — розширені можливості для бізнесу

Microsoft Azure — це хмарна платформа, яка дозволяє розміщувати та обробляти дані у 100 надійно захищених дата-центрах у понад 60 регіонах світу. За допомогою Azure ви можете легко адмініструвати всі хмарні служби: вебдодатки, бази даних, образи продуктів, віртуальні мережі, сховища й окремі проєкти. Разом з Microsoft Azure ви отримаєте доступ до вашої корпоративної хмари з будь-якої точки світу.

Важливо, що компанія Microsoft постійно інвестує у свою безпеку в умовах посилених глобальних кібератак. Вбудовані засоби управління й служби Azure допомагають оперативно та ефективно захищати клієнтські дані, мережі, інфраструктуру й корпоративні програми. Це дозволяє протистояти загрозам ще на ранніх стадіях.

В Україні підприємці можуть скористатися всім функціоналом Azure завдяки глобальному партнеру Microsoft — компанії Київстар.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Чому варто обрати Київстар?

Київстар — найбільший в Україні оператор мобільного зв’язку, який має висококваліфіковану команду, гарантує якість послуг та надає оптимальні фінансові умови для своїх клієнтів. Важливо, що Київстар не лише дає бізнесу технічні рішення, і й навчає вас та ваших спеціалістів працювати з хмарними сервісами на всіх рівнях.

Переваги Microsoft Azure з Київстар:

  • Гнучка модель тарифікації. Сплачуйте тільки за фактично використаний об’єм і кількість обчислювальних ресурсів.
  • Підвищена потужність. Застосовуйте технологічні можливості й потужності обчислювальних ресурсів центрів обробки даних Microsoft для надшвидкої розробки та гнучкого адміністрування додатків для бізнесу.
  • Мережева інфраструктура. Високошвидкісні з’єднання платформи Azure та надійність передачі даних в мережі Київстар.
  • Технічна підтримка 24/7. Персональне обслуговування від Київстар та технічна підтримка від Microsoft.
  • Гібридна модель використання з розміщенням як в Україні, так і по всьому світі. Microsoft Azure з Київстар у логічному поєднанні з Azure Stack з Київстар дозволяє створювати гібридні сценарії для роботи корпоративних додатків, сервісів та ІТ-інфраструктури.

Що таке Azure Stack та навіщо це бізнесу?

Azure Stack — це перша доступна в Україні інтегрована хмарна платформа, яка цілком сумісна з екосистемою Microsoft Azure. З нею бізнес отримує набір хмарних служб і передових технологій Microsoft для розробки програмного забезпечення, бізнес-аналітики та інтернету речей.

«Azure Stack цікавий насамперед компаніям, які працюють з великим об’ємом даних. Так дані залишаються в дата-центрі в Україні, а тому не відбувається тарифікації за їхню передачу в хмару Azure. По-друге, Azure Stack дозволяє використовувати всі переваги хмарної платформи від Microsoft компаніям, які не можуть передавати дані за межі держави», — пояснює керівник департаменту комплексних рішень В2В Київстар Костянтин Глушаниця.

Azure Stack дає бізнесу такі можливості:

  • Запускайте гібридні сценарії роботи для корпоративних додатків та географічно розподіленої IT-інфраструктури.
  • Використовуйте рішення й можливості Azure Stack з Київстар ізольовано від інших продуктів Azure у певних IT-сценаріях.
  • Отримайте функціональність хмарних служб і набір інструментів глобальної Azure, при цьому розміщуючи сервіси підприємства в Україні за допомогою Azure Stack з Київстар.
  • Оцініть прості й надійні інструменти для міграції в хмару від Microsoft.
  • Спробуйте додаткові функції в MarketPlace, щоб простіше й ефективніше працювати з хмарними сервісами в межах корпоративних потреб.
Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Azure Stack від Київстар

Інтегрована хмарна платформа, яка дає змогу зберігати дані у дата-центрі в Україні та мати доступ до 200+ інструментів глобальної хмари Azure.

Як бізнес використовує хмарні сервіси в роботі?

Перенести свій бізнес у хмару — це рішення не лише для великих компаній. Ба більше, підприємства-гіганти за свою довгу історію часто вже мають власні дата-центри. Справжнім викликом саме для середнього та малого бізнесу стає створення й підтримка ІТ-інфраструктури.

Наприклад, компанія створює власний додаток і для його розробки закупила необхідне обладнання. Утім, продукт потребує щоразу більшої потужності. Якщо справи йдуть добре, компанія докуповує ще сервери. Проте тенденції постійно змінюються: компанія починає новий проєкт, вирішує повністю змінити профіль діяльності або ж замість додатка розвиває власний контент. У цьому випадку наявне обладнання може не знадобитися для нових задач і стане непотрібним.

При роботі в хмарі сценарій куди кращий: легко масштабуйте свої проєкти, використовуйте потрібні потужності та сплачуйте тільки за фактично використаний об’єм і кількість обчислювальних ресурсів.

Практичний приклад від Київстар:

Один з клієнтів Київстар уже мав власний потужний парк серверів, але у майбутньому вирішив розвивати у себе саме хмарну інфраструктуру. І ось з’явився новий проєкт — розробка додатка для іноземного замовника. Компанія на цей момент ще не встигла перенести свої системи у хмару, а тому Київстар запропонував їм комплексне конвергентне рішення.

Частину наявного серверного обладнання розмістили у дата-центрі Київстару, а тестове й продуктивне середовища — в Azure Stack. Резервні копії та розробки розмістили в Azure. Внаслідок того, що всі ці ресурси перебувають в одному дата-центрі Київстар, затримки були мінімальні. Так клієнт отримав готове рішення з одних рук.

Дистанційна робота. У хмарі можна розмістити будь-яку внутрішню систему компанії, яка дозволить компанії організувати віддалений та гібридний формат роботи співробітників. Наприклад, перенесіть у хмару бухгалтерію. Працівники отримають доступ до фінансового обліку просто з дому, а ви будете певні у безпеці критично важливих даних завдяки захищеним каналам зв’язку.

З хмарними сервісами бізнес може додатково убезпечити себе від втрати важливої інформації. Зберігайте готові бази даних, віртуальні образи продуктів, повні репліки ваших рішень, щоб у разі відмови вашого обладнання, ви завжди могли їх відновити. З Microsoft Azure ви можете налаштувати резервне копіювання або архівування даних за власним сценарієм, та розмістити їх у декількох дата-центрах у різних куточках планети.

Хмарна платформа також дозволяє аварійно відновити сервіс у найкоротший термін. Уявімо, обладнання дало збій, через що сайт або додаток інтернет-магазину перестав працювати. Трапилося це на свята або у період знижок, коли кожна година затримки означає втрату грошей та клієнтів. Microsoft Azure у режимі реального часу без затримок відновлює роботу сайту так, що покупці нічого не встигнуть зрозуміти.

Підсумовуючи, хмари значно розширюють можливості бізнесу та стають не примхою, а вимогою часу. Працюйте дистанційно, розгортайте без надмірних витрат нові проєкти, дбайте про безпеку своїх даних разом з Microsoft Azure. Цей політ у хмарах стане максимально комфортним та вигідним для вас завдяки Київстар.

Тренди та аналітика#ХмарніСховища#AzureStack#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#ДатаЦентр

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#ХмарніРішення#MicrosoftAzure#AzureStack#ГібриднаХмара#Бізнес#Рішення#Бізнес-рішення#Azure#CRM#CRM-система#ДатаЦентр
#Azure#MicrosoftAzure#AzureBackup#AzureStack#IOT#IOTISKYIVSTAR#Microsoft365#Офіс365#Бізнес#Київстар#ГібриднаХмара
#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніРішення
#Microsoft365#Офіс365#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#КиївстарДляДержави
#AzureStack#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#Офіс365#Бізнес#ХмарніРішення#ХмарніСховища#IaaS#PaaS#SaaS#CRM#CRM-система#DDoS-атака#AntiDDoS
#Azure#MicrosoftAzure#ATC#CRM-система#AzureStack
#Azure#Microsoft365#AzureStack#Офіс365
#ДатаЦентр#Бізнес#Colocation#Azure#AzureStack#MicrosoftAzure

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку