Azure Stack з Київстар: огляд хмарного продукту для бізнесу від Київстар
12 квітня 2021 6 хвилин читання

Azure Stack з Київстар: огляд хмарного продукту для бізнесу від Київстар

Бізнес-рішення#AzureStack#Azure

Про що:

Швидкий розвиток технологій, висока ціна і складність в обслуговуванні серверного обладнання, потреба в його постійному оновленні, а також перехід на віддалений режим роботи змусили багатьох підприємців замислитися про перенесення IT-інфраструктури компанії в хмарне середовище. Одне з таких — Azure Stack з Київстар. Як працює ця платформа, в чому її переваги й особливості — розглянемо в нашій статті.

Зміст

Azure Stack з Київстар: що це та як працює

У чому переваги хмарної платформи

Для яких галузей підходить Azure Stack з Київстар

Скільки коштує перехід у хмару: тарифи Azure Stack з Київстар

Azure Stack з Київстар: що це та як працює

Azure Stack з Київстар — це уніфікована хмарна платформа для розгортання IT-інфраструктури, створена в партнерстві Microsoft і Київстар. Вона надає компаніям доступ до хмарних серверів і програмного забезпечення, що розгорнуті на базі потужного устаткування й обчислювальних ресурсів Microsoft і комерційного дата-центру Київстар. Таке рішення дозволяє бізнесу відмовитися від покупки дорогого «заліза» і перенаправити вивільнені ресурси на власний розвиток і розробку нових продуктів.

Платформа Azure Stack з Київстар об’єднала одне з найпопулярніших хмарних рішень — Microsoft Azure — і можливості дата-центру Київстар Azure Stack.

Microsoft Azure вже використовують близько 95% компаній зі списку Fortune 500. І це не дивно: сервіс доступний у більш ніж 60-ти регіонах світу, в кожному з яких розміщені захищені дата-центри для безпечного зберігання та швидкої обробки даних.

Існують три моделі використання хмарних рішень:

  1. Інфраструктура як послуга — IaaS — компанія використовує тільки хмарні ресурси постачальника, а платформу і програмне забезпечення розгортає самостійно.
  2. Платформа як послуга — PaaS — бізнес користується готовими інструментами для вирішення своїх завдань: розробки вебсервісів і мобільних додатків, корпоративного ПО тощо.
  3. Програмне забезпечення як послуга — SaaS.

Microsoft Azure дозволяє комбінувати моделі IaaS і PaaS. Таке поєднання закриває до 99,9% завдань бізнесу, пов’язаних з інформаційними технологіями. IaaS дає можливість розгортати IT-інфраструктуру в хмарі Azure, а PaaS забезпечує доступ до 200 сервісів Microsoft і його партнерів.

Таким чином, хмарний сервіс Azure Stack з Київстар підходить для розробки, тестування та доставки вебсервісів і додатків, організації зберігання інформації, обробки й обчислення даних, хостингу сайтів, кодування відео та проведення прямих трансляцій.

У чому переваги хмарної платформи

  • Підвищення конкурентоспроможності

    Відмова від фізичного обладнання на користь віртуальних серверів, відкриває доступ до різних технологій і глобальних інструментів, які допомагають розробляти свої продукти швидше і краще.

  • Потужність і простота масштабування Хмара — гнучкий ресурс із великим запасом можливостей. Наприклад, платформа Microsoft Azure дозволяє розміщувати й обробляти дані в 100 сучасних і надійних дата-центрах в усьому світу. Це дозволяє швидко збільшити потужності до необхідного обсягу, а коли потреба в них відпаде — відмовитися від надлишку.

  • Оптимізація ресурсів Не потрібно інвестувати в обладнання, яке швидко втрачає актуальність, у постійне нарощування потужностей і утримання команди для ремонту й обслуговування техніки, а також персоналу, що займається кібербезпекою та фізичною охороною. За це відповідає постачальник хмарного рішення, а тим часом компанія фокусується на власному розвитку та розробці нових продуктів.

  • Швидкість і комфорт Azure Stack з Київстар забезпечує безперебійний доступ до мережі та хмарних додатків, а також високу швидкість передачі даних, зокрема завантаження вебсторінок. Крім того, сервісами легко і зручно керувати за допомогою Resource Group і Azure Resource Manager на єдиному вебпорталі з інтерфейсом Azure.

  • Безпека даних Хмарні технології, шифрування і ключі API, сучасні дата-центри з декількома рівнями захисту і від кібератак, і від фізичного впливу на обладнання — все це підвищує безпеку вашої корпоративної інформації та бізнес-напрацювань. А можливість створювати резервні копії вбереже від втрати даних навіть у разі апаратних збоїв.

  • Локальне і гібридне використання Azure Stack з Київстар дає можливість локальним компаніям користуватися хмарними рішеннями глобального Microsoft Azure і зберігати дані в Україні — в дата-центрі Київстар.

  • Техпідтримка 24/7 Користувачам Azure Stack з Київстар доступне цілодобове персональне обслуговування від команди Київстар та технічна підтримка від Microsoft.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Azure Stack від Київстар

Інтегрована хмарна платформа, яка дає змогу зберігати дані у дата-центрі в Україні та мати доступ до 200+ інструментів глобальної хмари Azure.

Для яких галузей підходить Azure Stack з Київстар

Хмарний сервіс підходить для будь-яких сфер, які потребують власної IT-інфраструктури:

  • Ритейл та оптова торгівля — організація торгового простору, хостинги для сайтів та інтернет-магазинів, зберігання даних, інвентаризація, поліпшення систем постачання, замовлень і логістики.
  • Фінанси — аналіз потенційних клієнтів і створення предиктивних маркетингових моделей.
  • Держустанови та комунальні послуги — управління бюджетом, збір і обробка даних з IoT-датчиків і контроль «розумного» міста.
  • Енергетика — оптимізація транспортних систем і роботи IoT-пристроїв, наприклад, вимірювальних приладів і лічильників.
  • Виробництво — контроль якості продукції, обслуговування устаткування і його тестування.
  • Медицина — швидка обробка клінічних даних та свідчень «розумного» обладнання.
  • IT — розробка і тестування ПО, сервісів і додатків на потужностях хмарних серверів і з використанням PaaS-сервісів Microsoft або його партнерів, доступних на Azure Stack.

Скільки коштує перехід у хмару: тарифи Azure Stack з Київстар

Одна з важливих переваг хмарного сервісу Azure Stack — це гнучка, зрозуміла  та прозора тарифікація. Ціна послуг залежить від обраної операційної системи, обсягу системного диска й оперативної пам’яті (ОЗП), а також характеристик центрального процесора (ЦП) хмарного сервера.

Є три типи стандартних тарифів:

  • Standard_D1 — передбачає 1-ядерний ЦП і 3,5 ГБ ОЗП. ОС Linux Server з системним диском на 50 ГБ коштує від 1100 грн/міс, а ОС Windows Server з диском на 150 ГБ — від 2500 грн/міс.
  • Standard_D2 — 2-ядерний ЦП і 7 ГБ ОЗП на базі Linux Server і з диском на 50 Гб обійдеться від 2000 грн/міс, а з ОС Windows Server і 150 ГБ — от 4500 грн/міс.
  • Standard_F2 — «хмарний сервер» із 2-ядерним ЦП, 4 ГБ оперативної пам’яті та системним диском 50 ГБ на базі Linux Server коштує від 1500 грн/міс. 150 ГБ диска і Windows Server з тими ж характеристиками — від 3800 грн/міс.

Також користувач Azure Stack з Київстар може орендувати хмарний дисковий простір від 64 до 512 ГБ за тарифом від 200-1400 грн/міс, залежно від розміру додаткового сховища.

Бізнес-рішення#AzureStack#Azure

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Azure#MicrosoftAzure#IaaS#SaaS#PaaS
#MicrosoftAzure#Azure
#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#Офіс365
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#IaaS#SaaS#PaaS#Дата-платформа
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#AzureStack#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#Офіс365#Бізнес#ХмарніРішення#ХмарніСховища#IaaS#PaaS#SaaS#CRM#CRM-система#DDoS-атака#AntiDDoS
#Azure#MicrosoftAzure#ATC#CRM-система#AzureStack
#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніРішення#Бізнес#AzureBackup#IaaS#PaaS#SaaS

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку