Швидке та безпечне під’єднання до хмари. Як працює Azure ExpressRoute від Microsoft
17 серпня 2022 8 хвилин читання

Швидке та безпечне під’єднання до хмари. Як працює Azure ExpressRoute від Microsoft

Огляди рішень#AzureExpressRoute#ХмарніРішення#AzureStack#MicrosoftAzure#Azure#Бізнес#Київстар

Про що:

Чи можна швидко та безпечно передавати величезний об’єм даних у хмару? Таке питання часто виникає перед компаніями, які хочуть у короткі терміни перенести свою ІТ-інфраструктуру на хмарні платформи, а потім не втрачати своєї продуктивності. І відповідь — так, можна. Для українського бізнесу Київстар уже створює приватні та захищені підключення мережі до будь-яких закордонних дата-центрів.

У цій статті розповідаємо на прикладі сервісу Azure ExpressRoute, як компанії побудувати швидкий та безпечний канал для обміну інформацією з хмарною платформою.

Зміст

Що таке приватне мережеве з’єднання з хмарою?

Яким компаніям потрібен окремий канал обміну даними з хмарою?

Що таке Azure ExpressRoute та які його переваги?

Як ціна послуг Azure ExpressRoute від Microsoft?

Чому бізнесу варто звернутися саме до Київстару?

Що таке приватне мережеве з’єднання з хмарою?

Якщо компанія щодня працює з великим об’ємом даних, то звичайного з’єднання з хмарними сервісами через мережу інтернет може бути недостатньо. Такі публічні канали для передавання інформації мають низький рівень безпеки та свої технічні обмеження у швидкості — 200-300 Мбіт/c.

Саме тому найбільші світові постачальники хмарних послуг дозволили під’єднуватися безпосередньо до їхніх дата-центрів, минаючи загальнодоступний інтернет. Так, швидкість передавання даних (VPN) може варіюватися від 500 Мбіт/с до 100 Гбіт/с.

У кожного постачальника хмарних послуг є свій сервіс для швидкого з’єднання:

  • Azure ExpressRoute — від хмарної платформи Microsoft Azure.
  • AWS Direct Connect — від Amazon Web Services.
  • FastConnect — від Oracle Cloud Infrastructure.
  • Google Cloud Connect – від Google Cloud.
  • IBM Cloud Direct Link від IBM.
  • Express Connect від Alibaba Cloud.

Ці сервіси дозволяють клієнтам підключатися напряму до своєї віртуальної хмарної платформи через виділені приватні з’єднання з високою пропускною здатністю. По суті, це найкоротший шлях до ресурсів вашої компанії у хмарі.

Важливо, що телеком-оператор Київстар має багаторічну експертизу в побудові приватних мереж зв’язку для бізнесу, а тому може створити захищений канал до будь-якої з хмарних платформ. Як приклад, розкажемо про роботу з одним з таких сервісів — Azure ExpressRoute від Microsoft.

Швидке та безпечне під’єднання до хмари. Як працює Azure ExpressRoute від Microsoft

Яким компаніям потрібен окремий канал обміну даними з хмарою?

Найбільше потребують виділеного каналу компанії, яким разово або на постійній основі треба передати великі обсяги інформації з наземної ІТ-інфраструктури до хмарної.

«Поштовхом для розвитку сервісу Azure ExpressRoute в Україні став початок повномасштабної війни, коли у бізнесу виникла термінова потреба переїхати у хмару. Наприклад, один з наших клієнтів зв’язався з нами 24-го лютого. Сказав, що через бомбардування він може залишитися без наземної інфраструктури, а тому йому потрібен був повний бекап його ІТ-системи в Azure. Уже після міграції до хмари, клієнту не вистачило каналу, який передавав би з великою швидкістю дані. Задачу вирішили за допомогою Azure ExpressRoute», — пояснює Костянтин Глушаниця, начальник департаменту комплексних рішень Київстар.

Приватне мережеве з’єднання з хмарою стане у пригоді:

  • Банкам та фінтеху. Усі компанії, які працюють з грошима та потребують безпечних та швидких транзакцій.
  • Ритейлу. Українські мережі магазинів, які мають власні серверні, але водночас гібридно використовують хмари.
  • ІТ-компаніям. Для роботи розробників із закордонними клієнтами потрібен швидкий та надійний канал зв’язку. Наприклад, для проєктів підвищеної таємності.
  • Мобільним додаткам з мільйонами користувачів. До прикладу, це сервіси таксі — Bolt, Uklon, Uber; медичні онлайн-сервіси на кшталт Helsi; застосунок для послуг громадянам «Дія» тощо.
  • Науковцям. Канал дозволить ефективно проводити дослідження та швидко обмінюватися результатами з колегами по всьому світу.
  • Державним органам. Підійде для роботи з державними реєстрами, видачі виписок та рецептів у медицині, для звітності у податковій, для ЗНО в освіті тощо.

Швидкість передавання даних через окремі канали мережі дозволяє не чекати довго результатів операцій з даними, що сприяє оптимізації бізнес-процесів підприємства. Якщо вам потрібно мігрувати в хмару в короткі терміни, то такий сервіс стане найкращим варіантом, адже ви самостійно зможете обрати пропускну здатність каналу та отримати прогнозований результат. Зокрема, такий канал знадобиться, якщо ви використовуєте гібридну інфраструктуру — об’єднання локальних та хмарних ресурсів для створення зручної та продуктивної системи.

Що таке Azure ExpressRoute та які його переваги?

Azure ExpressRoute — це сервіс, який дозволяє створювати приватні підключення між центрами обробки даних Azure та локальною інфраструктурою компанії-клієнта. Наприклад, такий дата-центр від Azure може бути розташованим у Варшаві, Амстердамі, Дублені, Копенгагені або Франкфурті, а дані передаватимуться захищеним каналом з українського серверу.

В Україні Київстар надає бізнесу виділене приватне з’єднання, через яке і відбувається підключення до хмари Microsoft Azure.

Переваги Azure ExpressRoute від Київстару:

  • Пряме підключення до глобальної мережі P2P (точка-точка).
  • Підвищена надійність і швидкість.
  • Стабільний рівень затримок.
  • Підтримка пропускної здатності до 100 Гбіт/с.
  • Легке налаштування сервісу без потреби модернізувати наземну інфраструктуру.
  • Міст між локальними мережами за допомогою глобальної мережі Microsoft.
  • Підтримка протоколів шифрування для забезпечення конфіденційності та цілісності даних (IPsec, MACsec).

З’єднання ExpressRoute не здійснюється через публічний інтернет канал. Завдяки цьому забезпечується більша надійність, вища швидкість, менші затримки та кращий рівень безпеки, ніж звичайні підключення через інтернет. Усе це дозволяє користуватися функціональними хмарними сервісами, оптимізувати бізнес-процеси в компанії та легко масштабувати наявні ІТ-рішення у загальнодоступній хмарі без впливу на продуктивність мережі.

«Коли у січні 2022 року в Казахстан вводилися війська ОДКБ, то спецслужби обмежили на три дні інтернет. Люди не могли отримувати новини, спілкуватися через соціальні мережі. Натомість банки, які використовували Azure ExpressRoute від Microsoft, продовжили працювати безперешкодно. У них був інтернет та зв’язок, бо спецслужби не могли заглушити приватний канал передачі даних. Azure ExpressRoute виявився помічним навіть у такій нетиповій ситуації. І банки продовжили безпечно проводити транзакції», — пояснює Костянтин Глушаниця, начальник департаменту комплексних рішень Київстар.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Azure ExpressRoute від Київстар

Сервіс, який дозволяє створювати приватні підключення між центрами обробки даних Azure та локальною інфраструктурою компанії-клієнта.

Як ціна послуг Azure ExpressRoute від Microsoft?

Вартість сервісу змінюється в залежності від потрібної швидкості передавання та наявності зворотного обміну даними з наземною ІТ-інфраструктурою. Так швидкість пропонують обрати від 500 Мбіт/с до 100 Гбіт/с, що дозволяє задовольнити потреби від найменшого до великого замовника. Розглянемо, як вибрати необхідну швидкість під конкретні бізнес-задачі.

Швидке та безпечне під’єднання до хмари. Як працює Azure ExpressRoute від Microsoft

«Для вибору пропускної здатності каналу необхідно відштовхуватися від інфраструктури підприємства. Якщо у вас є мережа аптек, яка тримає додаткове обладнання у хмарі, то вам вистачить 300 Мбіт/с. Якщо мова про виробника, наприклад, компанію з виробництва пива, у якої є три великих заводи з центральним офісом, то їм потрібно 1-2 Гбіт/с. Для банку, який щосекунди обробляє тисячі транзакцій клієнтів, канал потрібен від 2 Гбіт/с до 10 Гбіт/с. Усе залежить від масштабу підприємства», — коментує Сергій Восков, консультант з інноваційних продуктів Київстар.

Водночас Azure ExpressRoute має кілька тарифних планів.

  1. План «Виміряні дані» з лімітом на вихідну передачу даних. Чим він хороший? З цим тарифним планом користувач отримує необмежений вхідний трафік. Тобто він може в межах обраної швидкості передавати будь-яку кількість даних до Azure. Натомість передавання інформацію з хмари до наземної інфраструктури клієнта — платне. За вихідний трафік стягується плата з урахуванням геозони дата-центру та об’єму даних.Такий тарифний план ідеально підійде для бекапу даних або для міграції ІТ-інфраструктури компанії у хмару.
  2. План «Необмежені дані». За передачу всіх вхідних та вихідних даних плата не стягується, тобто трафік є необмеженим. Такий тарифний план підійде компаніям, які використовують гібридну ІТ-інфраструктуру, тобто поєднують локальні та хмарні ресурси у своїй роботі. Наприклад, у компанії в Києві або Тернополі працюють бухгалтери з офісу, а програми для обліку розташовані в хмарі Azure Microsoft. Або такий план підійде для роботи банківської системи.

Щоб детальніше ознайомитися з особливостями підбору тарифного плану для послуги Azure ExpressRoute в залежності від потреб вашого бізнесу, зверніться за консультацією до спеціалістів Київстар.

Чому бізнесу варто звернутися саме до Київстару?

Київстар як телеком-оператор має багаторічний досвід у побудові каналів зв’язку. Компанія надає послуги фіксованого інтернету та інвестує у розвиток своєї національної мережі, що дає змогу підключити Azure ExpressRoute або аналогічний сервіс від іншого хмарного вендора практично в будь-якій точці України.

Тож, Київстар має наступні переваги:

  • велика національна мережа;
  • власні захищені канали передавання даних;
  • висококласне обладнання;
  • гарантована безпека з’єднання;
  • обслуговування спеціалістами високої кваліфікації.

Важливо, що Київстар є партнером Microsoft уже понад п’ять років. Тому фахівці оператора можуть не лише побудувати канал зв’язку, але й провести міграцію в обрану хмару. Така експертна підтримка особливо важлива для підприємств, які переносять на хмарну платформу свою критичну ІТ-інфраструктуру. Київстар підтримує своїх корпоративних клієнтів, щоб український бізнес продовжував працювати навіть під час війни та наближувати перемогу України.

Більше сервісів, які стануть у пригоді компаніям під час війни, Київстар об’єднав у комплекс рішень для продовження, відновлення або початку роботи бізнесу — «Бізнес працює».

Огляди рішень#AzureExpressRoute#ХмарніРішення#AzureStack#MicrosoftAzure#Azure#Бізнес#Київстар

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#IPтелефонія#Microsoft365#Бізнес#Офіс365#ATC#STARKASA#VPN#Azure#MicrosoftAzure
#Azure#MicrosoftAzure#FTTB#Microsoft365#Офіс365#Бізнес#ІнтернетДляБізнесу#Тарифи#4G
#Бізнес#Київстар#Azure#ХмарнаМережа#MicrosoftAzure#AzureExpressRoute
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365
#Рішення#Технології#ХмарніСховища#ІнтернетДляБізнесу
#Рішення#Технології#Бізнес
#AzureExpressRoute#Azure#MicrosoftAzure
#ATC#ADWISOR#Microsoft365#Офіс365#BigData#БігДата#ЕлектроннийДокументообіг#Бізнес#ІнтернетДляБізнесу#Інтернет#КорпоративнийІнтернет#МобільнийЗв'язок#Тарифи#Azure#MicrosoftAzure#Star.Docs#ЕДО#SMS#СмсРозсилка

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку