Як захистити свої дані: дата-центр Київстар
13 червня 2021 7 хвилин читання

Як захистити свої дані: дата-центр Київстар

Бізнес-рішення#Київстар#ДатаЦентр#Захист#Colocation#AzureStack#Azure#ХмарніРішення

Про що:

Сьогодні дані — невід’ємна складова бізнесу. Тому так важливо забезпечити надійний захист інформації від зловмисників і системних збоїв. Як це організувати, до чого тут дата-центр і в чому переваги розміщення (хостингу) серверів поза власним офісом — читайте далі.

Зміст

Інформація — безцінний ресурс

Переваги Colocation

Кому корисні послуги дата-центру

Віртуальна екскурсія дата-центром Київстар

Хмарні рішення: Azure Stack із Київстар

Хмари — наше майбутнє

Інформація — безцінний ресурс

У цифрову епоху дані мають не меншу цінність, ніж природні ресурси або фізичне устаткування. Водночас їх стає все більше і зберігати їх все складніше. Є два варіанти вирішення цього завдання. Перший — організувати власний центр зберігання даних. Але це дуже дорого і складно: потрібно знайти відповідне приміщення, купити дороге обладнання, регулярно його обслуговувати та модернізувати, обзавестися вентиляційними, охоронними та протипожежними системами, найняти досвідчених фахівців, які будуть цим займатися.

Другий варіант — Colocation (колокейшн). Ця послуга дозволяє делегувати зберігання і захист інформації провайдерам комерційних дата-центрів, що набагато простіше і значно дешевше.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Azure Stack від Київстар

Інтегрована хмарна платформа, яка дає змогу зберігати дані у дата-центрі в Україні та мати доступ до 200+ інструментів глобальної хмари Azure.

Дата-центр (також ЦОД – центр обробки даних) — це технологічний майданчик для розміщення серверного та мережевого обладнання. Він оснащений всім необхідним, має надійний захист, а також дає бізнесу безліч додаткових можливостей.

Переваги Colocation

Обираючи дата-центр, компанії отримують:

  1. Оптимізацію витрат. Власна серверна кімната коштуватиме у кілька разів більше, ніж послуги дата-центру.
  2. Високий рівень надійності. Комерційні ЦОД спеціалізуються на захисті даних клієнтів, тому вкладають свої ресурси у розвиток систем безпеки й технічне оснащення.
  3. Додаткові інструменти. У дата-центрі можна не тільки зберігати свій сервер, але й орендувати необхідні потужності, користуватися послугами кваліфікованого персоналу, виділеними високошвидкісними каналами зв’язку і хмарними рішеннями. Наприклад, бізнес-клієнти Київстар можуть підключити платформу Azure і використовувати глобальні сервіси для аналітики та розробки програмних продуктів.

Кому корисні послуги дата-центру

Насамперед дата-центр буде потрібен компаніям, робота яких значною мірою залежить від швидкості й ефективності обробки великих потоків даних. Найчастіше це сфери фінансів і банківської справи, IT, енергетики та промисловості, фармацевтичного виробництва й охорони здоров’я, логістики та ріитейлу.

Водночас послугами дата-центрів можуть користуватися не тільки великі корпорації та держструктури, але й представники середнього бізнесу і стартапи.

Бізнес все частіше відмовляється від підтримки власних серверних на користь зовнішніх спеціалізованих компаній, більш сучасних і технологічних. Наприклад, комерційний дата-центр Київстар навесні 2020 року збільшив свою площу і потужності більш ніж удвічі, оновив систему безпеки та вдосконалив техпідтримку. Тепер в будівлі можна розмістити понад 3 300 юнітів, зокрема в екранованих шафах.

Отже, попит на Colocation і хмарні рішення зростає, і пропорційно до цього зростає кількість і якість пропозицій.

«Бізнес добре розуміє, що сервісні IT-завдання швидше і дешевше віддати на реалізацію постачальнику конвергентних послуг, а самому зосередитися на своєму розвитку і стратегічних завданнях. Для клієнтів дата-центрів, особливо для банків і фінансових організацій, питання кібербезпеки — критично важливі. Тому для нас модернізація дата-центру — це закономірний процес еволюції послуг для бізнес-сфери та виправдана інвестиція», — пояснює Костянтин Вечір, директор із розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар.

Віртуальна екскурсія дата-центром Київстар

1. Як потрапити в дата-центр?

Комерційний дата-центр Київстар знаходиться в Києві й розміщений у захищеній будівлі, яка належить компанії. Потрапити на територію можна лише за допомогою електронного пропуску з відповідним рівнем доступу, оскільки на всіх входах і виходах встановлені магнітні й механічні замки. Охорона і 48 камер відеоспостереження цілодобово фіксують все, що відбувається в кожному куточку дата-центру.

2. Який захист у даних в дата-центрі?

Крім замків і охорони, інформацію та обладнання захищають міцні бетонні стіни та спеціальні запори на випадок надзвичайних ситуацій. Також компанія може розмістити свої сервери в екранованих шафах, рівень надійності яких відповідає стандартам Національного банку України, або навіть скористатися окремою кімнатою з особливим рівнем допуску.

Зберігати дані в дата-центрі можна в публічній або в приватній хмарі. Перший варіант — це віртуальний сервер, де розміщена інформація різних компаній, але кожна з них має доступ тільки до своїх даних і свого хмарного середовища. Для приватної хмари виділяється окремий сервер, який повністю розрахований на потреби конкретного клієнта.

Додатковий захист даних від збоїв і помилок забезпечує автоматичне резервне копіювання.

3. А якщо перебої з електропостачанням?

Дата-центр Київстар забезпечили двома незалежними вводами від енергосистеми міста і власної трансформаторною підстанцією. Навіть якщо доступ до централізованого електропостачання зникне повністю, сервери та інше обладнання зможуть далі буде працювати завдяки запасам системи безперебійного електроживлення і потужностям дизель-генераторної станції.

«У всіх рішеннях і системах нашого дата-центру реалізовано міжнародні підходи та вимоги стандартів. Резерв — на будь-який випадок», — каже Костянтин Вечір.

4. А раптом аномальна спека або холод?

У приміщеннях встановлені прецизійні промислові кондиціонери, які незалежно від погоди за стінами будівлі, можуть безперервно підтримувати оптимальну для техніки температуру і вологість повітря.

5. А що буде з технікою в разі пожежі?

Дата-центр оснащений автоматичною системою газового пожежогасіння, яка не шкодить обладнанню і швидко ліквідує осередок загоряння.

Разом всі системи захисту та резервування відповідають рівню надійності Tier-III, відповідно до вимог Uptime Institute.

«Високий рівень безпеки, надійні системи енергопостачання, мережі передачі даних гарантованої швидкості, клімат-контроль і цілодобова технічна підтримка — оновлений дата-центр Київстар пропонує прості та надійні рішення для вашого бізнесу», — підсумовує Костянтин Вечір.

Хмарні рішення: Azure Stack із Київстар

На базі дата-центру Київстар розгорнута хмарна платформа Azure Stack із Київстар. Послуга дозволяє клієнтам користуватися сервісами та можливостями глобального Microsoft Azure, зберігати дані в Україні й отримувати цілодобову підтримку від фахівців Київстар.

Це унікальна для України пропозиція, яка використовує можливості гібридної хмари для обробки персональних даних в межах країни, що відповідає вимогам вітчизняних регуляторів, та водночас дозволяє бізнесу організувати надійну, захищену і функціональну інфраструктуру зі швидким з’єднанням та доступом до інструментів глобальної платформи Azure.

Хмари — наше майбутнє

За прогнозами експертів, вся бізнес-інфраструктура поступово мігрує в хмарні середовища.

Уже у 2021 році, згідно з даними Forrester, глобальний ринок хмарних технологій виросте на 35% і досягне 120 млрд доларів.

У цьому немає нічого дивного — пандемія прискорила нашу цифрову еволюцію, змушуючи компанії переміщати свою інфраструктуру в онлайн і швидкими темпами нарощувати потужності для зберігання й обробки даних бізнесу. І цей процес лише набирає обертів: адже хмари дозволяють зменшити витрати, залучити нових клієнтів, оптимізувати бізнес-процеси й зробити їх гнучкішими.

Бізнес-рішення#Київстар#ДатаЦентр#Захист#Colocation#AzureStack#Azure#ХмарніРішення

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#ДатаЦентр#Colocation#MicrosoftAzure#Azure#Бізнес#AzureStack
#Azure#AzureStack#Бізнес#ДатаЦентр#MicrosoftAzure
#Azure#ДатаЦентр#ЦентрДаних#ЦОД
#ХмарніСховища#AzureStack#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#ДатаЦентр
#ДатаЦентр#Colocation#Azure#AzureStack#ЦОД#ХмарніРішення#ХмарнаІнфраструктура#MicrosoftAzure#Дата-платформа#Бізнес#VPN
#ДатаЦентр#Бізнес#Colocation#Azure#AzureStack#MicrosoftAzure
#Colocation#Дата-платформа#ДатаЦентр#Компанії#Київстар
#ДатаЦентр#ЦОД#Colocation#AzureStack#ЦентрДаних#MicrosoftAzure#Azure#Бізнес

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку