Інтернет для бізнесу. Як обрати тип підключення?
22 листопада 2022 6 хвилин читання

Інтернет для бізнесу. Як обрати тип підключення?

Огляди рішень#Технології#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Рішення#Тарифи

Про що:

Щоб запустити роботу нового бізнесу, компанії потрібно визначитися, який тип підключення до інтернету обрати. У цьому випадку варто орієнтуватися на розмір компанії, її розташування, обсяг щоденної передачі даних та бізнес-завдань. Детальніше — у цьому матеріалі Kyivstar Business Hub.

Зміст

Як обирати інтернет-з’єднання

Інтернет для бізнесу у житлових будинках

Корпоративний інтернет для офісу

Інтернет для роботи з-за кордону

Супутниковий інтернет для віддаленої місцевості

Як обирати інтернет-з’єднання

Перш ніж розглянути види підключення інтернету для бізнесу, варто порахувати потреби компанії в пропускній здатності інтернету. Вона напряму залежить від щоденних робочих завдань організації. Наприклад, якщо співробітникам потрібно працювати з онлайн-документами, то це одна швидкість, а якщо є потреба у постійних відеоконференціях — зовсім ніша.

Ось кілька рекомендацій, як оцінити потребу у швидкості інтернету для бізнесу:

  • 1-5 Мбіт/с — підійде для перевірки електронної пошти, пошуку в Google, робочих чатів, потокової музики.
  • 5-40 Мбіт/с — підійде для потокового відео на одному пристрої, відеоконференції Zoom або Skype на одному пристрої, завантаження невеликих файлів.
  • 40-100 Мбіт/с — підійде для потокового відео HD або 4K на кількох пристроях, відеоконференції Zoom або Skype на кількох пристроях, завантаження великих файлів.
  • 100-500 Мбіт/с — підійде для потокового відео UHD на кількох екранах, швидкого завантаження великих файлів, високошвидкісного доступу в інтернет до 5 осіб одночасно.
  • 500-1000+ Мбіт/с — підійде для проведення відеоконференцій або прямих трансляцій для великих груп, швидкого завантаження великих файлів, високошвидкісного доступу в інтернет багатьох пристроїв одночасно.

Так, для невеликого офісу з 3-5 співробітниками достатньо буде пропускної здатності у 100 Мбіт/с. Натомість для великих компаній з персоналом, який виконує більшість функціональних обов’язків через інтернет, варто обрати швидкість підключення понад 500 Мбіт/с.

Зокрема, іншим важливим критерієм є локація бізнесу. Наприклад, для компанії, які розміщені у житлових будинках, можуть використовувати вже наявну інфраструктуру, а для великих підприємств потрібно побудувати окремі лінії для інтернет-підключення. Так само є опції для роботи з дому та з-за кордону.

Інтернет для бізнесу у житлових будинках

Для бізнесу, який має приміщення у житловому будинку, найкраще обрати широкосмуговий зв’язок — Fiber to the Building або ж технологію FTTB. Це фіксований оптичний інтернет, який має стабільну якість з’єднання, швидкість передачі даних до 100 Мбіт за секунду та не потребує додаткового дорогого обладнання.

Щоб налаштувати FTTB-технологію, потрібно прокласти оптоволоконні кабелі від комутаційного обладнання оператора до будинку. Такий варіант підключення інтернету ідеально підійде для повсякденної роботи малого та середнього бізнесу. Наприклад, FTTB можна під’єднати для аптек, салонів краси, магазинів, кав’ярень тощо.

Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

Інтернет для бізнесу в багатоквартирних будинках

Інтернет для бізнесу в багатоквартирних будинках, як-от аптеки, перукарні, кав’ярні тощо. Просте підключення до наявної мережі за кілька днів зі швидкістю до 100 Мбіт/с.

Тож, якщо ви відкриваєте бізнес у житловому будинку, подбайте про FTTB-інтернет. Прокласти його до вашого приміщення можуть, скажімо, фахівці найбільшого українського телеком-оператора — Київстар.

Корпоративний інтернет для офісу

Якщо компанія винаймає нове приміщення, то одне з перших питань підприємців — як підключити інтернет в офіс. Найпопулярніший та найдієвіший спосіб — це звернутися до інтернет-провайдера, який проведе в офіс оптоволоконний кабель. Замовити корпоративний фіксований інтернет можна також у Київстар.

Корпоративний фіксований інтернет для офісу забезпечить:

  • безперебійну роботу бізнесу;
  • можливість самостійно обрати швидкість каналу передачі даних від 1 Мбіт/с до 10 Гбіт/с;
  • відсутність обмежень у трафіку за кількістю переданої та прийнятої інформації;
  • щонайменше одну статичну IP-адресу.
Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

Тарифи для компаній та підприємців

Вибирайте тариф Бізнес UA під власні потреби. Швидкісний 4G, безлім на Київстар, хвилини на інші номери та за кордон, а ще дві Суперсили на вибір — сервіси для роботи без доплат.

Такий вид корпоративного інтернету більше підійде для середнього та великого бізнесу, наприклад, для банків, виробництв, аграрних або ІТ-компаній. Завдяки стабільній пропускній здатності каналу можна забезпечити безперебійну роботу вебсайтів, торгових або банківських серверів, онлайн-магазинів тощо.

Для підключення організації потрібно буде придбати або орендувати додаткове телекомунікаційне обладнання, як-от комутатори або маршрутизатори.

Для підключення фіксованого інтернету, звертайтесь за номером телефону: [(067) 130-95-95](tel:(067) 130-95-95).

Інтернет для роботи з-за кордону

Через повномасштабну війну багато українців опинилися не лише далеко від свого дому та звичного офісу. Багато хто був вимушений виїхати у безпечні міста країни, а також за кордон. У такому випадку співробітники компанії можуть продовжувати працювати дистанційно завдяки високошвидкісному мобільному інтернету 4G (LTE).

Щоб працювати онлайн з-за кордону, варто скористатися послугою «Роумінг як вдома». Вона доступна для абонентів корпоративних тарифів ВАШ від Київстар без додаткових доплат. Так, обраний тарифний план буде діяти на тих самих умовах, що і в Україні, у 30 країнах світу, як-от у Польщі, Німеччині, Чехії, Італії, Болгарії, Іспанії, Франції тощо.

Перевага такого підключення у тому, що працівники компанії зможуть залишатися на зв’язку будь-де, де є покриття мобільного зв’язку. Ба більше, вони зможуть користуватися усіма перевагами корпоративних тарифів, які є у лінійці ВАШ. Наприклад, окрім безліміту в мережі Київстар, хвилин на інші мобільні та міські номери, співробітнику можна під’єднати без доплат додаткові послуги — Суперсили. Наприклад, Office 365 online або SIM для планшета.

Водночас компанія завдяки корпоративному зв’язку може оплачувати послуги для багатьох співробітників за одним рахунком, а тим самим легко контролювати витрати та планувати бюджет. Для організацій, які вперше підключають бізнес-тарифи, діє знижка -50% на оплату протягом пів року.

Супутниковий інтернет для віддаленої місцевості

Якщо ваш бізнес розташований у віддаленій чи сільській місцевості, де немає доступу до якісного покриття зв’язку, або у вашому місті є віялові відключення електроенергії, варто звернути увагу на супутниковий інтернет.

У такому випадку інтернет-провайдер має встановити спеціальну антену. Цей приймач отримуватиме дані від орбітальних станцій у космосі у вигляді радіочастот, які потім модем в офісі перетворить на сигнал інтернету.

Супутниковий зв’язок має кілька недоліків. Так, цей вид підключення ще не може запропонувати таку ж швидкість передачі інформації, як, наприклад, оптоволоконні кабелі, адже дані подорожують щонайменше на відстань у 550 кілометрів від поверхні Землі. Також супутниковий зв’язок коштує значно дорожче. Утім, це чудове рішення для з’єднання без доступу до стаціонарного інтернету.

Так, в Україні через повномасштабну війну почали використовувати супутниковий інтернет Starlink від компанії SpaceX. Якщо ще спершу такий вид зв’язку був найперше актуальний для військових та державних органів, то сьогодні його почав використовувати й бізнес для того, щоб продовжувати працювати навіть під час тривалого відключення електроенергії.

Огляди рішень#Технології#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Рішення#Тарифи

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Інтернет#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Бізнес#GPON#FTTB#AntiDDoS#DDoS-атака#IPтелефонія#ATC
Який тип інтернету обрати для бізнесу?19 липня 2023 5 хвилин читання

Який тип інтернету обрати для бізнесу?

#FTTB#Бізнес#Інтернет
#Технології#Рішення#FTTB
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365
#ATC#IPтелефонія#AntiDDoS#ІнтернетДляБізнесу
#Рішення#Технології#ХмарніСховища#ІнтернетДляБізнесу
#FTTB#Рішення#Технології#ІнтернетДляБізнесу
#IOT#ІнтернетРечей#Рішення#IPтелефонія#IOTISKYIVSTAR#Інтернет#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Тарифи

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку