Як будуються інтернет-канали для бізнесу?
6 квітня 2023 5 хвилин читання

Як будуються інтернет-канали для бізнесу?

Огляди рішень#Технології#Рішення#FTTB

Про що:

Ми вже розповідали, який вид підключення обрати для роботи малому, середньому, великому бізнесу та ФОП. Це важливо знати, адже для різних компаній можуть підійти зовсім різні рішення. Втім, чи ви задумувалися, як технічно підключається інтернет, скажімо, до вашого офісу або дому? Іншими словами, як будуються інтернет-канали й взагалі — що це таке? Загальне розуміння цього процесу надасть відповідь на питання, чому в деяких випадках підключення інтернету — це проста та швидка справа, а іноді — складна та багатоетапна. Тож, запрошуємо у закулісся телеком-оператора Київстар.

Зміст

Що таке інтернет-канали?

Типи інтернет-каналів

Як відбувається підключення?

Що таке інтернет-канали?

Інтернет-канали — це канали зв’язку, через які відбувається передача даних (текст, зображення, відео тощо) між різними точками інтернету. Ці канали будуються технічними фахівцями провайдера за допомогою спеціального обладнання: маршрутизатори, комутатори, оптичні перетворювачі, оптичні та мідні кабелі тощо.

Метафорою для розуміння, що таке інтернет-канали, може бути водопостачання. Як вода тече через труби до будівлі, так й інформація подається інтернет-каналами до вашого комп’ютера вдома або мережі комп’ютерів в офісі.

Втім, постає питання, від чого залежить складність побудови інтернет-каналів? Чому для того, щоб налаштувати один канал, треба від 1 до 3 днів, а створення іншого може тривати кілька місяців? Усе залежить від типу інтернету та складності технічних робіт.

Типи інтернет-каналів

Якщо приміщення компанії розташовано у багатоповерховому будинку, то підійде рішення — фіксований інтернет FTTB. Мова про аптеки, магазини, салони краси, стоматології, сервісні центри. Це зручна альтернатива сервісам локальних провайдерів, тому що підключення до швидкісного інтернет-каналу відбувається за виділеною оптоволоконною лінією FTTB (Fiber to the Building). Більш детально про цю технологію та її переваги ми розповідали у цій статті. Фіксований інтернет FTTB забезпечує передачу даних на швидкості від 50 до 100 Мбіт за секунду залежно від потреб та бізнес-процесів компанії. Усе індивідуально.

Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

Інтернет для бізнесу в багатоквартирних будинках

Інтернет для бізнесу в багатоквартирних будинках, як-от аптеки, перукарні, кав’ярні тощо. Просте підключення до наявної мережі за кілька днів зі швидкістю до 100 Мбіт/с.

Для офісів в окремих будівлях, наприклад, бізнес-центрах, підійде — корпоративний фіксований інтернет з гарантованою швидкістю від 1 до 10 Гбіт за секунду. Він має надійний захист мережі доступу до інтернету, підтверджений атестатом відповідності Держспецзв’язку України. Корпоративний інтернет немає обмежень у трафіку за кількістю переданої та прийнятої інформації, а резервування корпоративної мережі відбувається як на рівні обладнання, так і на рівні каналів зв’язку.

Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

Інтернет для окремих будівель у місті

Інтернет для бізнесу в ТРЦ, бізнес-центрах, дата-центрах та інших офісних або промислових будівлях в місті. Вибирайте оптимальну швидкість від 20 Мбіт до 10 Гбіт/с.

Далі залежно від обраного рішення перевіряється можливість підключення.

Як відбувається підключення?

Потрібно пройти кілька етапів:

Перевірка покриття

Щоб перевірити, чи є покриття фіксованого інтернету FTTB для компанії, приміщення якої розташоване в житловому будинку, необхідно ввести адресу на сайті оператора. У спеціальній формі треба вказати місто, вулицю, номер будинку та квартири, за якою потрібно увімкнути послугу. За наданою відповіддю стане зрозуміло, є покриття або немає. У Київстар таку перевірку може зробити як консультант під час розмови, так і клієнт самостійно на сайті.

Створення інтернет-каналу FTTB, якщо є технічна можливість Якщо можливість підключення інтернет-каналу через мережу FTTB є, то це означає, що процес відбувається швидко та просто:

  • В електронному або паперовому вигляді підписується договір на користування послугою.
  • В обумовлений заздалегідь день та час до компанії приїжджає технічний спеціаліст, оцінює план робіт та налаштовує інтернет-канал.
  • Один кінець кабелю підключається до комутатора, а інший — заводиться в приміщення компанії. За необхідності можна приєднати кабель провайдера до роутера та налаштувати Wi-Fi.

Комутатор — це обладнання провайдера у багатоповерховому будинку. Пристрій є центральним у мережі та дозволяє рівномірно розділити одне підключення до інтернету для кількох мешканців. Комутатор переважно розміщується у підвалі, на технічному поверсі або на горищі будівлі. Від нього на кожний поверх протягується кабель, який підключають до розподільчого короба. І вже від цього короба можна протягнути кабель до роутера у приміщенні компанії.

Швидкість налаштування каналу від заявки до кінцевого підключення займає кілька днів.

Створення інтернет-каналу за відсутності технічної можливості Якщо технічної можливості підключити інтернет-канал в будинку, де розташований офіс, немає, то можна протягнути оптичний кабель від найближчої сусідньої будівлі, де вже налаштований інтернет.

Підключення інтернет-каналів в окремих будівлях

Після створення заявки на підключення інтернету для офісу в бізнес-центрі або іншій окремій будівлі, спеціалістам провайдера необхідно:

  • перевірити технічну можливість: розташування найближчого вузла та місткість мережі;
  • необхідність додаткового обладнання: комутатора, оптичного кабелю, радіорелейного устаткування тощо;
  • дізнатися, чи має оператор офіційні домовленості з власниками бізнес-центрів, де прокладатиметься кабель;
  • розподілити задачі з підключення цього рішення на декілька спеціалістів;
  • розрахувати витрати та вартість робіт.

Для кожної компанії це окремий проєкт, а тому розрахунки проводяться індивідуально. Після підписання договору починаються роботи з будування інтернет-каналу. Коли роботи завершені, інженер провайдера разом із клієнтом тестують якість підключення.

Тож, загалом швидкість підключення інтернету залежить від обраного типу підключення і наявних технічних можливостей оператора. Щоб дізнатись більше, замовляйте консультацію на сайті та користуйтеся стабільним й надійним інтернетом для бізнесу.

Огляди рішень#Технології#Рішення#FTTB

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Інтернет#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Бізнес#GPON#FTTB#AntiDDoS#DDoS-атака#IPтелефонія#ATC
Який тип інтернету обрати для бізнесу?19 липня 2023 5 хвилин читання

Який тип інтернету обрати для бізнесу?

#FTTB#Бізнес#Інтернет
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365
#ATC#IPтелефонія#AntiDDoS#ІнтернетДляБізнесу
#Рішення#Технології#ХмарніСховища#ІнтернетДляБізнесу
#FTTB#Рішення#Технології#ІнтернетДляБізнесу
#Технології#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Рішення#Тарифи
#IOT#ІнтернетРечей#Рішення#IPтелефонія#IOTISKYIVSTAR#Інтернет#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Тарифи

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку