Що таке технологія FTTB і які її переваги для бізнесу?
30 листопада 2022 4 хвилини читання

Що таке технологія FTTB і які її переваги для бізнесу?

Огляди рішень#FTTB#Рішення#Технології#ІнтернетДляБізнесу

Про що:

Оптоволоконні технології та бездротові системи передачі даних стають необхідністю у багатьох комерційних проєктах по всьому світу. Глобальний ринок, зокрема Fiber to the Building (FTTB), оцінений у понад $14 млрд у 2020 році, за прогнозами, досягне майже $30 млрд до 2026 року. Що таке технологія FTTB та які переваги отримує компанія після підключення?

Зміст

Що таке FTTB

Можливості та переваги FTTB-інтернету від Київстар

Як підключити FTTB від Київстар

Що таке FTTB

Технологія FTTB (Fiber to the Building) — комунікаційна архітектура, яка зазвичай надає доступ до мережі інтернет через оптоволоконну лінію на швидкості до 1000 Мбіт/с. На сьогодні оптоволокно є найбільш надійним варіантом підключення. Стабільна якість з’єднання зберігається, навіть якщо під’єднати кілька пристроїв одночасно. Це зручна альтернатива сервісам локальних провайдерів.

Fiber to the Building підключається через оптоволоконний кабель, який заводиться у будівлю. Він містить десятки скляних волокон, кожне з яких тонше людської волосини. Прозоре скловолокно захищає пластикова оболонка, яка надає більшу міцність та стійкість до перешкод за будь-яких погодних умов. Замість електричних імпульсів для передачі інформації ця технологія використовує імпульси світла, які проходять через оптичне волокно та переміщують дані. У волокна більша пропускна здатність, ніж у мідного кабелю. Завдяки цьому компанії можуть швидше передавати важкі файли, потоковий HD-контент, проводити відеоконференції та користуватись будь-якими іншими мультимедійними послугами. За допомогою цього типу підключення можна підключати також IP-телебачення та фіксовану телефонію.

FTTB — це лише один з варіантів розгортання оптоволокна за технологією із загальною назвою FTTx. Так, наприклад, є оптоволокно до дому FTTH (Fiber to the Home), де оптоволоконний кабель може передавати сигнал до окремого будинку. Є оптоволокно до вузла — FTTN (Fiber to the Node чи Neighborhood), де оптоволоконний кабель забезпечує спільне з’єднання з транзитним обладнанням, яке потім розподіляється на кілька локацій. Ще один варіант дозволяє підключити локальні мережі — оптоволокно до столу FTTD (Fiber to the Desktop), коли оптоволоконний кабель передає сигнал від транзитного обладнання до конкретної робочої станції.

Різновидів підключення багато. Утім, для компаній малого та середнього бізнесу, офіси яких розташовані у житлових багатоквартирних будинках, найкраще підійде фіксований оптичний інтернет FTTB. Такий безперебійний зв’язок без обмежень може використовувати будь-який бізнес: магазин, аптека, банк, салон краси, медичний кабінет, ресторан або кав’ярня, сервісний центр, хімчистка тощо.

Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

Інтернет для бізнесу в багатоквартирних будинках

Інтернет для бізнесу в багатоквартирних будинках, як-от аптеки, перукарні, кав’ярні тощо. Просте підключення до наявної мережі за кілька днів зі швидкістю до 100 Мбіт/с.

Можливості та переваги FTTB-інтернету від Київстар

Після підключення Fiber to the Building до свого офісу, компанія отримує наступні можливості:

  • Технологія FTTB від Київстар забезпечує безперебійну передачу сигналу на швидкості до 100 Мбіт за секунду. Така швидкість надається завдяки прямому з’єднанню сервера провайдера з офісом компанії.
  • Не потрібно купувати дороге додаткове обладнання. Це заощаджує значну кількість часу, адже телекомунікаційним інженерам і монтажникам не потрібно встановлювати внутрішні кабелі, заглушки або оптичні телекомунікаційні розетки, як у випадку з іншими типами підключення.
  • За вашим обладнанням у межах надання послуги можна закріпити унікальний номер, який надає Київстар при підключенні інтернету — статичну IP-адресу. Вона необхідна для ідентифікації вашого устаткування у мережі, а також для віддаленого конфігурування пристроїв та обладнання, контролю безпеки. Наприклад, камери спостереження, сигналізація тощо.
  • Ваша компанія отримує цілодобову технічну підтримку від спеціалістів Київстар, як у період підключення FTTB-інтернету, так і під час користування послугою.

Як підключити FTTB від Київстар

Найважливішим фактором під час підключення FTTB є отримання доступу до будівлі. Для того, щоб організувати фіксований інтернет, ви можете заздалегідь перевірити, чи є покриття за вашою адресою. Для цього на сайті Київстар натисніть кнопку «Перевірити покриття». Далі введіть адресу, за якою хочете підключити послугу, та надішліть заявку. Спеціаліст Київстар зателефонує на вказаний вами номер та уточнить деталі. Наступний крок — підпис договору на користування послугою. Коли всі документи будуть оформлені, до вас прийде майстер та під’єднає інтернет. Крім того, ви можете з’ясувати, чи є покриття за вашою адресою, у найближчому магазині Київстар або за номером телефону [(067) 130-95-95](tel:(067).

FTTB — це технологія майбутнього з великим потенціалом. Так, за даними ECN, це один із трендів 2023 року. Рушійною силою створення надшвидкісної інфраструктури є розширення оптоволоконних мереж. Тож, не зволікайте, користуйтеся перевагами сучасних рішень вже сьогодні.

Огляди рішень#FTTB#Рішення#Технології#ІнтернетДляБізнесу

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#4G#FTTB#Бізнес#Бізнес-рішення#ІнтернетДляБізнесу#Технології
Який тип інтернету обрати для бізнесу?19 липня 2023 5 хвилин читання

Який тип інтернету обрати для бізнесу?

#FTTB#Бізнес#Інтернет
#Технології#Рішення#FTTB
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365
Світові телеком-тренди на 2023 рік26 грудня 2022 9 хвилин читання

Світові телеком-тренди на 2023 рік

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#FTTB#Інтернет#ІнтернетДляБізнесу#Технології#B2B#API
#Рішення#Технології#ХмарніСховища#ІнтернетДляБізнесу
#Технології#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Рішення#Тарифи
#IOT#ІнтернетРечей#Рішення#IPтелефонія#IOTISKYIVSTAR#Інтернет#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Тарифи

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку