5 ідей для бізнесу вдома: як стартувати без великих витрат
9 листопада 2023 9 хвилин читання

5 ідей для бізнесу вдома: як стартувати без великих витрат

Тренди та аналітика#ІдеїДляБізнесу#BigData#Microsoft365#Офіс365#БігДата#Тарифи#СмсРозсилка#SMS#ТаргетованіРозсилки#ІнтернетДляБізнесу

Про що:

У вересні 2023 року в Україні відкрили рекордну кількість ФОПів — понад 35 тис., що є найбільшим показником з липня 2020-го. Попри повномасштабну війну українці продовжують розвивати власні бізнеси. Теж хочете спробувати себе у підприємництві, але не маєте великих інвестицій? Розгляньте варіанти бізнесу вдома. 

Зібрали кардинально різні ідеї: від продажів до гастрономії. І розповідаємо, в чому переваги домашнього підприємництва та як почати власний бізнес.

Зміст

Які переваги домашнього бізнесу

Який бізнес відкрити вдома

Як відкрити бізнес вдома: корисні поради

Які переваги домашнього бізнесу

Три ключові причини, чому вигідно починати бізнес вдома:

  • Мінімальні стартові вкладення. Ви економите на оренді робочого приміщення та можете почати з малих обсягів продуктів чи послуг.  
  • Гнучкий графік. Ви самостійно вирішуєте, скільки працювати на день і коли починати та завершувати роботу. 
  • Можливість підробітку. Домашня справа не обов'язково має бути основною роботою. Ви можете почати бізнес у форматі додаткової зайнятості та гнучко масштабувати його, розвиваючи свої навички у продажах, фінансах і комунікаціях.

Але не кожен бізнес можна запустити в домашніх умовах через низку організаційних та юридичних обмежень. Щоб полегшити вибір, зібрали ідеї, які реально втілити вже зараз.

Який бізнес відкрити вдома

Онлайн-магазин дропшипінгу

Дропшипінг — класичний варіант для домашнього бізнесу з малим бюджетом. Ви створюєте онлайн-магазин і виконуєте роль посередника: знаходите клієнтів, приймаєте замовлення, передаєте їх постачальникам, а вони напряму відправляють товари покупцям. Споживач платить вашому інтернет-магазину по роздрібній ціні, ви оплачуєте товар постачальнику по гуртовій, а заробляєте на різниці цих сум. 

Переваги дропшипінгу:

  • Низькі витрати та ризики. Вам не потрібно шукати склад, купувати товари та займатися доставкою. 
  • Амбітні темпи розвитку галузі онлайн-покупок. Очікується, що світовий ринок e-commerce за наступні 5 років сягне майже $5 трлн при середньорічному темпі зростання 10%.  А дослідження Promodo говорить, що уже на початку 2023 року всі ніші українського e-commerce показали позитивне відновлення після падіння в лютому 2022-го.
  • Немає обмежень у виборі товарів. За статистикою, найчастіше споживачі купують онлайн товари таких категорій: мода, електроніка, ігри та хобі, меблі, краса та здоров'я.

Головні задачі дропшипера — шукати клієнтів, комунікувати з ними та просувати інтернет-магазин. Тому перше, про що варто потурбуватися, — вебсайт і сторінки в соцмережах з якісним фото- та відеоконтентом. Для просування використовуйте всі доступні інструменти: таргетовану рекламу, SEO, e-mail та SMS-розсилки.

Для репутації дропшипера важливо завжди бути на зв’язку з клієнтами. В цьому вам допоможуть корпоративні тарифи від Київстар — ви матимете вигідні умови для дзвінків, швидкий 4G-інтернет і додаткові Суперсили без доплат.

Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

Тарифи для компаній та підприємців

Вибирайте тариф Бізнес UA під власні потреби. Швидкісний 4G, безлім на Київстар, хвилини на інші номери та за кордон, а ще дві Суперсили на вибір — сервіси для роботи без доплат.

Продаж товарів власного виробництва

Якщо вмієте створювати якісні вироби своїми руками, спробуйте перетворити хобі на бізнес. 

Спершу оцініть ринок — проаналізуйте потенційний попит і конкурентів у вашій ніші на спеціалізованих майданчиках. Наприклад, на українських Crafta, Skrynya та Uamade, чи закордонних — Etsy та Amazon Handmade. Продавати свої вироби ви можете на цих же майданчиках або через власний інтернет-магазин. Зважайте, що виробництво певних товарів потребує отримання спеціальних дозволів. 

Далі прорахуйте інвестиції. Незалежно від типу виробів, уже на старті у вас будуть такі витрати: 

  • закупка робочих та пакувальних матеріалів;
  • створення фото товарів;
  • маркетингові кампанії.

Щоб просувати власні вироби, потрібно знайти зацікавлену аудиторію. Одне з рішень, яке полегшить це завдання, — Big Data-інструменти від Київстар. Ви можете підібрати аудиторію, яка потенційно зацікавиться вашою пропозицією, сегментувавши її за низкою критеріїв: стать, вік, наявність дітей, інтереси, стиль життя, подорожі тощо. Потім обираєте локацію, де можуть бути ваші клієнти, та запускаєте розсилку на цільову аудиторію з інформацією про ваші вироби.

Важливо, що Київстар дотримується Законів України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних» і не передає та не продає персональні дані абонентів, зокрема записи розмов, тексти SMS/MMS та історію браузера третім особам. Усі аналітичні моделі з використанням Big Data будуються на основі неперсоніфікованих та зашифрованих даних.

Дані та аналітика темна

Дані та аналітика

Big Data рішення для бізнесу

Набір інструментів для аналізу великих масивів даних під різні потреби бізнесу - аналіз та пошук аудиторії, геоаналітика, налаштування персоналізованної комунікації тощо.

Гастрономічна сфера

Популярні формати реалізації цієї бізнес-ідеї:

  • Мініпекарня. Хлібобулочні вироби є продуктами щоденного попиту, тому рішення має комерційний потенціал. Початковий асортимент краще формувати з 5-7 позицій, а потім розширювати з урахуванням кількості та уподобань клієнтів.
  • Готова їжа на замовлення. Бажання повноцінно харчуватися актуальне для кожного, але не у всіх є на це час. Тому ви можете побудувати бізнес на розв'язанні цієї проблеми — готувати їжу на замовлення.

Обираючи таку бізнес-ідею, будьте готові до деяких труднощів. По-перше, потрібні підтвердження від санітарно-епідеміологічної служби, що усі процеси приготування їжі та стан приміщення відповідають санітарним нормам. По-друге, домашнього посуду та обладнання може не вистачити, через що стартові інвестиції зростуть. По-третє, ви будете конкурувати за клієнтів з закладами харчування, тому варто продумати вигідні пропозиції. Наприклад, безкоштовну доставку або знижки на комплексні замовлення. 

Онлайн-послуги на фрилансі

З дому можна продавати не тільки продукти, але й послуги. Для цього вам потрібні будуть мінімальні умови: робоча техніка та стабільний інтернет. Друге питання закриє Київстар — обирайте вигідний швидкісний інтернет для будь-яких потреб бізнесу.

Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

Інтернет для бізнесу в багатоквартирних будинках

Інтернет для бізнесу в багатоквартирних будинках, як-от аптеки, перукарні, кав’ярні тощо. Просте підключення до наявної мережі за кілька днів зі швидкістю до 100 Мбіт/с.

Для заробітку не обов'язково мати велику кількість клієнтів — головне, щоб були постійні замовники. На старті їх можна шукати на фриланс-платформах: міжнародних — Upwork, Fiverr, Freelancer.com, e-Creative,  та українських — Freelancehunt, Freelance.ua і Weblancer.

Згідно з дослідженням Freelancehunt, найбільший попит серед замовників мають послуги у таких напрямках:

  • Програмування — розробка нових продуктів і підтримка вже наявних.
  • Дизайн і креативи — інфографіка, розробка фірмового стилю, оформлення сторінок у соцмережах, дизайн додатків, відеореклама. 
  • Робота з текстами — рерайтинг, копірайтинг, переклади.
  • Архітектура та просування — купівля посилань, SEO-аудит сайтів, e-mail-маркетинг, просування у соцмережах, контекстна реклама.

Ще один перспективний напрям онлайн-бізнесу — освітні послуги. Як пише McKinsey, з 2011 по 2021 рік кількість слухачів відкритих онлайн-курсів зросла з 300 тис. до 220 млн. У 2022 році ринок онлайн-освіти оцінювався у $40 млн, а до 2031-го може сягнути майже $280 млн.

Найбільш поширені формати освітнього бізнесу: мовні курси, персональні онлайн-консультації, профільні курси, тематичні майстер-класи та тренінги. Незалежно від обраного формату, для якісного навчання знадобиться спеціальна платформа для онлайн-комунікації. Для цього підійде, наприклад, Microsoft Teams, що входить у пакет Microsoft 365 — тут можна організовувати онлайн-наради та відеоконференції на різну кількість учасників і записувати всі зустрічі.

Надання послуг вдома

Ця категорія об'єднує різні варіанти професійних робіт як у себе вдома, так і в клієнтів. 

У першому випадку ви, наприклад, можете надавати б'юті-послуги, якщо у вашому помешканні є можливість облаштувати спеціальну робочу зону. Або організувати мініательє та займатися пошиттям і ремонтом одягу. Вдома у клієнтів можна надавати послуги клінінгу або ремонту побутової техніки чи меблів. 

Конкурентна перевага, на якій варто акцентувати, щоб залучити більше клієнтів — ваше місцерозташування. Орієнтуйтесь на мешканців конкретної локації. У всіх маркетингових активностях підкреслюйте, що знаходитесь недалеко від клієнтів, а отже їм буде зручно звертатися до вас за послугами.

Знайти та зацікавити клієнтів на конкретній території допоможе персоналізована промокампанія. Спеціалісти Київстар допоможуть налаштувати таргетовану SMS-розсилку, попередньо вибравши цільову аудиторію в потрібній вам локації за Big Data-параметрами. Також ви можете самостійно запустити промокампанію через платформу ADWISOR.

Як відкрити бізнес вдома: корисні поради

Визначилися з ідеєю? Можна робити наступний крок — переходити до її реалізації. А щоб вам було легше розібратися у складних організаційних моментах, пропонуємо кілька корисних матеріалів: 

Більше корисних рішень і порад для відкриття бізнесу читайте у наших статтях «Бізнес-ідеї для малого міста»«Ідеї для бізнесу у селі» та «Як відкрити інтернет-магазин».

Тренди та аналітика#ІдеїДляБізнесу#BigData#Microsoft365#Офіс365#БігДата#Тарифи#СмсРозсилка#SMS#ТаргетованіРозсилки#ІнтернетДляБізнесу

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#2024#Бізнес#Тенденції#ТаргетованіРозсилки#СмсРозсилка#SMS#ПортретКлієнта#Look-alike#BigData#БігДата
#Бізнес#ADWISOR#ВійнавУкраїні#ПортретКлієнта#РосійськоУкраїнськаВійна
#ІдеїДляБізнесу#СмсРозсилка#ADWISOR#SMS#Геоаналітика#Microsoft365#Офіс365#Клієнт
#Тренд#Київстар#Ритейл
#Тренд#Київстар#Бізнес
#ADWISOR#BigData#SMS#СмсРозсилка
#Бізнес#Рішення#ВійнавУкраїні#Stoprussia#FTTB#ТаргетованіРозсилки#ПортретКлієнта
#BigData#SMS#ATC#ПортретКлієнта#СмсРозсилка

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку