Бізнес-ідеї для села в Україні. Яку власну справу розпочати?
18 серпня 2022 8 хвилин читання

Бізнес-ідеї для села в Україні. Яку власну справу розпочати?

Тренди та аналітика#ADWISOR#BigData#Бізнес#БігДата

Про що:

Через війну багато переселенців покинули свої міста та опинилися в сільській місцевості. І якщо часто в селищі важко знайти добре оплачувану роботу, то рішучі підприємці можуть почати власну справу. Яку саме? Ділимося бізнес-ідеями у цьому матеріалі.

Зміст

Теплиці. Вирощуємо овочі на продаж

Фруктовий сад — експорт яблук, груш, ягід

Туризм у селі або глемпінг. Розкрийте можливості Airbnb

Дропшипінг. Відкрийте свій онлайн-магазин

Міські зручності в село. Аптеки, салони краси, кав’ярні

Теплиці. Вирощуємо овочі на продаж

Аграрний напрямок для бізнесу може здаватися занадто очевидним, проте Україна у світі цінується якраз завдяки своїм родючим землям. Саме тому варто розглянути вирощування овочів у теплицях.

Перевага! Якщо ви плануєте збудувати нову теплицю площею від 1,6 га до 2,4 га впродовж року, то можете отримати грант від Уряду України до 7 млн гривень. Деталі тут.

А щоб не конкурувати з продавчинями на ринку за збут продукції, знайдіть свою унікальну нішу. Ми пропонуємо кілька оригінальних ідей для теплиць:

  • Вирощування овочів для конкретних замовників. Якщо ваше селище розташоване недалеко від міста, то запропонуйте щотижневу адресну доставку свіжих овочів покупцям додому. Ви позбавите зайнятих містян потреби йти на ринок або нескінченно вибирати помідори. Промотуйте тут свою особливість: екологічність, зручний сервіс, стиль тощо.
  • Незвичні способи вирощування. Гідропоніка, аеропоніка — якщо ви ніколи не чули цих назв, то вам є чому дивуватися. В обох випадках овочі вирощують без контакту з ґрунтом. Гідропоніка — це коріння рослини опускають у воду, звідки вона й отримує всі корисні елементи. Аеропоніка — це коріння залишаються у повітрі та сприскуються поживними речовинами. Такі овочі можна постачати в ресторани або місцеві магазини.
  • Досвід-пригода для містян. Запропонуйте людям провести у вас кілька годин або весь день, попрацювати з рослинами, із землею. Вони можуть оплатити «вхідний квиток», а натомість відпочити, перезавантажитися та отримати овочі, які вони самі зберуть.

А щоб швидко знайти нових покупців, радимо скористатися інструментами Big Data від Київстар. З їхньою допомогою ви можете побудувати портрет клієнта, провести таргетовані розсилки.

Дані та аналітика темна

Дані та аналітика

Big Data рішення для бізнесу

Набір інструментів для аналізу великих масивів даних під різні потреби бізнесу - аналіз та пошук аудиторії, геоаналітика, налаштування персоналізованної комунікації тощо.

Фруктовий сад — експорт яблук, груш, ягід

У селі можна розбити свій фруктовий сад, продукцію з якого можна продавати гуртом великим підприємствам не лише в Україні, а й за кордоном. Особливо це буде зручно для тих селищ, які розташовані на Заході України та межують з країнами Європейського Союзу.

Іноземні компанії цінують натуральну продукцію та готові платити за неї, а тому є можливість знайти великих покупців навіть молодому господарству. Наприклад, польські та німецькі компанії з українських фруктів роблять соки, джеми, дитяче харчування тощо.

У цьому бізнесі важливо завчасно врахувати три фактори — логістику, якість та кількість товару. А почати експортувати свою продукцію до ЄС можна завдяки численним державним та приватним ініціативам, про які команда Київстар Бізнес писала тут.

Перевага! Якщо ви плануєте побудувати фруктовий сад площею від 1 до 25 га, то держава може виділити грант від 140 до 400 тисяч гривень.

Туризм у селі або глемпінг. Розкрийте можливості Airbnb

Якщо ви задумалися, який бізнес можна відкрити у селі з нуля, то вам точно варто розглянути сферу туризму.

Відпочинок на природі або ж «зелений туризм» уже давно почав розвиватися у світі та потроху в Україні. Але велика сучасна відмінність — це наявність технологій та сервісів, які допоможуть залучити якомога більше клієнтів.

Так, житло для оренди ви можете розмістити в Airbnb або на Booking. А разом з тим, скористайтеся Big Data-розсилкою від Київстар. Наприклад, на платформі ADWISOR можна вибрати потрібну аудиторію за понад 40 критеріями (вік, стать, переважне місце перебування, наявність дітей тощо), сформувати повідомлення та самостійно розпочати промокампанію.

Рекламні інструменти темна

Рекламні інструменти

Платформа ADWISOR для SMS-розсилок

SMS розсилка на потенційних клієнтів. Вибирайте та таргетуйте аудиторію використанням Big Data параметрів. Надсилайте повідомлення за розкладом або у реальному часі.

Спробувати

Проте головні складові успіху — це якісний сервіс та крута ідея. Якщо ваше селище розташовано в гарних місцях біля озер, річок або гір, то природа вже сама буде магнітом для туристів. Якщо це звичайне, на перший погляд, село, то самі створіть «вау-ефект». Наприклад, глемпінг.

Глемпінг — це гламурний відпочинок на природі, де замість наметів та спальників гостям пропонують маленький будиночок з комфортними ліжками, зручною ванною та, найголовніше, затишною атмосферою. Часто глемпінг — це більше про враження та купу фото в Інстаграмі. Таке місце ідеально підійде для романтичних вихідних, святкувань, фотосесій та усамітнення.

Глемпінг GM ECO BUBBLE, с. Яблуниця, Івано-Франківська область

Глемпінг GM ECO BUBBLE, с. Яблуниця, Івано-Франківська область

Водночас є ідея, яка сподобається іноземним туристам, які здебільшого приїдуть після війни. Так, на Київщині пропонують пожити у традиційній «бабусиній хаті» з побіленими стінами, пічкою на дровах та пуховими подушками. Поки одні старі будинки сотнями пустують, з інших роблять бізнес-ідеї.

Дропшипінг. Відкрийте свій онлайн-магазин

Інтернет дозволяє вам, де б ви не були, відкрити свій онлайн-магазин та продавати товари. Для цього навіть не обов’язково реалізовувати власну продукцію, володіти складом чи взагалі мати стартовий капітал. Ви можете звернути увагу на новий тренд — дропшипінг. Що це таке?

Дропшипінг — це модель бізнесу, за якої підприємець є посередником між замовником та виробником товару. Відмінність від інших моделей магазинів у тому, що продавець не має в себе на складі продукції. Коли замовлення надходить, він передає його напряму виробнику або власнику товару, а той сам надсилає потрібну річ клієнту. Посередник отримує свою комісію.

Такий бізнес з нуля у селі особливо вигідний, бо потребує мінімум ресурсів. Наприклад, підприємець може домовитися з кількома великими гуртовиками, які привозять одяг з-за кордону. Партнери повідомлятимуть, скільки товару у них залишилося на складі, а ви актуалізуватимете цю інформацію для власних клієнтів. Виграють усі сторони.

Для такої роботи особливо важливим буде якісний мобільний зв’язок та домашній інтернет. Тут ідеально підійде лінійка корпоративних тарифів «ВАШ» від Київстар, яка має додаткові Суперсили — уже підключений «Персональний інтернет» та ще одну послугу на вибір.

Міські зручності в село. Аптеки, салони краси, кав’ярні

Переселенці, які приїхали у селища, можуть скаржитися на відсутність звичних кав’ярень, перукарень тощо. А можна навпаки в цьому побачити незайняту нішу та відкрити власний заклад.

Для початку дізнайтесь більше про селище та його місцевих: якого віку люди у ньому живуть, чим займаються та які мають потреби. Не зайвим буде познайомитися з головою селища або територіальної громади, який може поділитися з вами цінною інформацією про життя спільноти.

Зокрема, ви можете скористатися Big Data-інструментами від Київстар, щоб визначити потенційну цільову аудиторію. Портрет клієнта аналізується за майже 100 критеріями, серед яких вік, стать, інтереси, стиль життя тощо.

Важливо, що пропоновані сервіси та послуги на основі Big Data створені мобільним оператором. У роботі з даними Київстар дотримується Законів України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних» і не передає та не продає персональні дані абонентів, зокрема й записи розмов, тексти SMS/MMS та історію браузера, третім особам. Усі аналітичні моделі з використанням Big Data будуються на основі неперсоніфікованих і зашифрованих даних.

Коли ви провели дослідження потенційних клієнтів, то можете вже обрати собі тип вашого нового бізнесу:

  • Кав’ярня. У селищі навіть не обов’язково починати з великого приміщення й широкого асортименту: іноді навіть звичайна кава на виніс може зробити фурор.
  • Ресторан. Затишний дизайн, приємна музика та кілька смачних страв — це все, що вам потрібно для старту.
  • Аптеки. Цей бізнес потребує спеціалізованих знань, утім він необхідний. І досі в багатьох селах не вистачає аптек, а тому мешканці змушені їздити за ліками в міста.
  • Салон краси. Жінки хочуть бути доглянутими всюди, а тому похід в перукарню й на манікюр залишаться в списку справ за будь-яких умов. Тим більше, що в селах зараз багато жінок, які переїхали до більш безпечних місць і продовжують працювати онлайн. Для них подібні послуги звичні і тому вони будуть користуватися попитом.

Більше корисних сервісів для підприємців-початківців ви можете знайти у комплексі рішень «Бізнес працює», ознайомитися з яким та замовити консультацію можна на сайті Київстар.

Тренди та аналітика#ADWISOR#BigData#Бізнес#БігДата

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Тренд#Київстар#Бізнес
#ІдеїДляБізнесу#BigData#Microsoft365#Офіс365#БігДата#Тарифи#СмсРозсилка#SMS#ТаргетованіРозсилки#ІнтернетДляБізнесу
Ідеї для бізнесу у селі13 квітня 2023 10 хвилин читання

Ідеї для бізнесу у селі

#ADWISOR#BigData#ATC
#ADWISOR#BigData#SMS#СмсРозсилка#Бізнес#Клієнт#Сегментація#Маркетинг
Як запустити фермерський бізнес?8 вересня 2022 12 хвилин читання

Як запустити фермерський бізнес?

#ADWISOR#BigData#ЕлектроннийДокументообіг#ЕДО#ПортретКлієнта
#IOT#IOTISKYIVSTAR#Stoprussia#ВійнавУкраїні#ЯкЦеПрацює?
#Stoprussia#Київстар#ВійнавУкраїні#Stoprussianagression#РосійськоУкраїнськаВійна
#Рішення

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку