Про що:

Хмарні технології не тільки відкривають безліч нових можливостей, але й суттєво економлять кошти. Як за минулий рік трансформувався український бізнес і чого очікувати компаніям у 2021 — далі в статті.

Зміст

«Хмари» навкруги

Хмарні технології: досвід українського бізнесу

Хмарні рішення стали справжнім «рятувальним колом» для багатьох у період офлайн-колапсу. Навіть важко уявити, яку роль відіграють хмарні обчислення в нашому житті: від доставки продуктів до здатності заробітку на ці ж продукти.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

«Хмари» навкруги

Завдяки хмарним технологіям кожен із нас, незалежно від місця й часу, може отримати доступ до величезного числа інформаційних ресурсів. Зокрема до віртуального диску, який є одним із простих прикладів хмари:

  • Туди можна завантажувати фото і відео.
  • Надійне місце для створення і зберігання робочих або навчальних матеріалів.
  • Можна користуватися різними інструментами та програмами, наприклад, Word або PowerPoint.
  • Вхід в обліковий запис із будь-якого гаджета.

1. Віртуальна «стіна»

Ключові гравці на світовому ринку хмарних рішень, як-от Google, Microsoft і Amazon, намагаються побудувати своєрідну віртуальну «стіну» від конкурентів, задовольняючи будь-який запит своїх клієнтів.

Але, як показує практика, часто користувачі не зупиняються на послугах одного провайдера й надають перевагу багатохмарним середовищам (multiclouds). Таке рішення спрощує співпрацю з іншими компаніями й загалом відкриває ширші перспективи та можливості.

2. Дорогу Штучному інтелекту!

Якщо пригадати кадри з фільмів 2000-х, то роботи — наші головні вороги майбутнього, а розвиток штучного інтелекту — це неминуче наближення апокаліпсиса. Але, як виявилося, Artificial Intelligence (AI) навпаки полегшує наше життя, а робочі процеси робить продуктивнішими.

Сфери, яким вкрай важлива роль Штучного інтелекту в цьому році:

  • інфраструктура «розумного» міста;
  • автономний транспорт (керування без водія);
  • планування в умовах пандемії.

3.  Ігри за підпискою

Завдяки хмарним рішенням ми можемо насолоджуватися улюбленою музикою де завгодно й коли завгодно. Майже в кожного українця є мінімум одна підписка на стрімінговий сервіс. Одні плюси: дивись фільми, серіали або телепередачі в потрібний час і з будь-якого пристрою; слухай свіжі музичні релізи, не виходячи з дому; водночас не потрібно зберігати тисячі ТБ на жорстких дисках і постійно купувати зовнішні накопичувачі.

Поступово хмарні технології просочуються і в ігрове середовище. Так, свої геймерські платформи вже запустили в роботу Google, Microsoft, Nvidia і Sony. Принцип той же: оплачуєш підписку кожен місяць і отримуєш доступ до цілої бібліотеки ігор. І більше не потрібно витрачати гроші на покупку окремої гри.

4. Гнучке багатохмарне середовище

Є 2 базових типи хмар: публічні та приватні. Якщо порівняти, то публічна хмара — це мас-маркет із величезною кількістю споживачів і однаковими умовами, а приватне хмарне сховище — це преміумбутик з індивідуальним підходом до кожного клієнта.

Але все частіше компанії вибирають третій тип — гібридну хмару, мікс двох попередніх рішень. Це дає змогу одночасно підвищити безпеку даних, а також знизити витрати на обслуговування інфраструктури.

5. «Залізо» в минулому

Virtual Desktop Infrastructure, або VDI, — хмарне середовище, у рамках якого кожен користувач отримує доступ до особистого віртуального робочого столу зі свого ПК або ноутбука. Така платформа безпечніша й легша в управлінні. Крім цього, компанії можуть значно заощадити, адже не потрібно більше купувати дороге обладнання і платити за оновлення ПЗ.

Такі хмарні рішення вже пропонують Amazon (Workspaces) і Microsoft (Windows Virtual Desktop).

«Попит українських компаній на хмарні рішення й розміщення серверного обладнання на боці оператора зростає, адже бізнес добре розуміє: сервісні IT-завдання швидше й дешевше віддати на реалізацію постачальникові конвергентних послуг, а самому зосередитися на своєму розвитку та стратегічних завданнях», — коментує директор із розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар, Костянтин Вечір.

Хмарні технології: досвід українського бізнесу

Наша країна постійно розвивається, зокрема й у діджитал напрямі. Так, Київстар є стратегічним партнером Microsoft Azure в Україні, і пропонує українським бізнес-клієнтам хмарне рішення Microsoft Azure with Kyivstar.

«Ми пишаємося тим, що маємо змогу разом із Microsoft стратегічно працювати над комплексними клієнтськими проєктами, в основі яких лежать технології та можливості IoT, великі дані, штучний інтелект та хмарні обчислення. Це свідчить про те, що Київстар упевнено проходить намічений план трансформації від традиційного мобільного оператора до оператора діджитал-рішень», — розповідає Ілля Польшаков, директор із розвитку нових напрямів бізнесу Київстар.

Тренди та аналітика#Azure#Microsoft365#ХмарніРішення#MicrosoftAzure#Офіс365#Технології#AzureVirtualDesktop#Бізнес#ХмарніСховища

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

Переваги та приклади PaaS для бізнесу8 червня 2023 5 хвилин читання

Переваги та приклади PaaS для бізнесу

#PaaS#MicrosoftAzure#SaaS#Azure
#MicrosoftAzure#Azure
#Microsoft365#Офіс365#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#КиївстарДляДержави
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#MicrosoftAzure#Azure#ХмарніРішення#ХмарніСховища#AzureStack#Клієнт#IaaS#PaaS#SaaS#AzureVirtualDesktop#Компанії
#Microsoft365#Офіс365#Технології
#Azure#Microsoft365#AzureStack#Офіс365#MicrosoftAzure#ХмарніРішення
#ХмарнаІнфраструктура#AzureStack#MicrosoftAzure#Azure#ХмарніРішення#Технології#Бізнес

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку