4 приклади використання Microsoft Azure малим та середнім бізнесом
16 серпня 2023 6 хвилин читання

4 приклади використання Microsoft Azure малим та середнім бізнесом

Кейси#Бізнес#Microsoft365#Azure#MicrosoftAzure#Офіс365#Клієнт#GitHub

Про що:

Підготували для вас чотири приклади використання платформи Microsoft Azure, які демонструють потенціал хмарних послуг для збільшення ефективності малих та середніх компаній. Вивчення досвіду інших допоможе визначитися, як можна успішно застосувати MS Azure у своєму бізнесі, незалежно від його розміру та специфіки. Запрошуємо до читання.

Зміст

Банк Кредит Дніпро захищає фінансові дані клієнтів

Radish Cooperative організовує швидку доставку їжі

IFCO SYSTEMS GmbH відстежує переміщення своєї продукції

Rentschler Biopharma SE надає віддалений доступ до медичних даних

Microsoft Azure — це глобальна хмарна платформа для бізнесу, яка налічує понад 200 сервісів. З ними можна швидко та безпечно розгортати IT-інфраструктуру, розробляти нові продукти, налаштовувати віддалену роботу, і при цьому не утримувати фізичні сервери.

Завдяки Microsoft Azure компанії мають змогу зберігати та обробляти дані у понад 100 дата-центрах у 60+ регіонах світу. Відтак є доступ до корпоративної хмари з будь-якої точки світу. Зокрема, українські організації можуть використовувати усі можливості платформи через стратегічного партнера Microsoft в Україні компанію Київстар.

Банк Кредит Дніпро захищає фінансові дані клієнтів

Банк Кредит Дніпро — провідна українська фінансова установа, заснована у 1993 році. Під час повномасштабного вторгнення рф до України у лютому 2022 р. банк зіткнувся з потенційною загрозою руйнування своєї інфраструктури та неможливості надання послуг своїм клієнтам.

За підтримки Microsoft та партнера Київстар банк зробив цифрову трансформацію наявної інфраструктури у хмару на базі платформи Microsoft Azure. Завдяки цьому Банк Кредит Дніпро забезпечив захист обробки карток для 65 тисяч своїх клієнтів та організував стабільну віддалену роботу працівників з будь-якого місця.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Найскладнішим завданням була розробка безпечного криптографічного контролю обробки карток. Для цього, використовуючи Azure Dedicated Hardware Security Module (HSM), банк побудував інфраструктуру процесингу і захистив конфіденційні дані компанії та клієнтів.

Також створили онлайн-копію усіх фізичних систем з сервісом Azure Site Recovery. Відтепер у разі непередбачуваних збоїв відновлення критично важливих систем займає від 15 хвилин. У майбутньому банк планує впровадити й інші рішення: Microsoft 365, Azure Network Security, Microsoft Defender for Cloud і Microsoft Sentinel.

Radish Cooperative організовує швидку доставку їжі

Radish Cooperative — це канадська онлайн-платформа з доставки їжі. Стартап об’єднує роботу ресторанів та кур’єрів, а також враховує побажання споживачів. Їхній основний запит — створити конкурентоспроможну платформу, яка була б ефективною, економічно вигідною для усіх її користувачів: зі свіжими стравами, доступними цінами, швидкою доставкою, турботою про клієнтів.

Приєднавшись до Microsoft for Startups Founders Hub, засновники Radish Cooperative розробили хмарну інтегровану цифрову платформу на основі сервісів Microsoft Azure. Рішення підтримується контейнерною архітектурою на основі Docker та охоплює такі можливості, як навчання кур’єрів, стимулювання ресторанів до співпраці, інтегровані послуги з маркетингу та підбору кадрів, аналітику даних та інше.

Для роботи своєї платформи Radish використовує такі служби Azure:

  • GitHub and Azure для розміщення та підключення середовища розробника;
  • Azure App Service для створення та розгортання програм;
  • Azure Notification Hubs для надсилання push-повідомлень;
  • Azure Cache for Redis для швидкого кешування тощо.

Виконавчий директор Radish Cooperative зазначає, що компанія Microsoft уже все продумала, тож можна просто скористатися цими рішеннями.

IFCO SYSTEMS GmbH відстежує переміщення своєї продукції

Німецька компанія IFCO SYSTEMS GmbH — лідер світового ринку пакувальних контейнерів багаторазового використання для харчової промисловості. Загалом майже два мільярди разів на рік контейнери, які виготовляє компанія, подорожують одним шляхом:

  • від IFCO до виробників харчових продуктів;
  • потім до складів роздрібної торгівлі;
  • далі до точки продажу;
  • згодом повертаються до IFCO для очищення, перш ніж весь цикл розпочнеться знову.

Пошкоджені контейнери ремонтують. Якщо вони не підлягають ремонту, їх подрібнюють і переробляють, щоб створити нові.

Безперебійно керувати всіма процесами допомагають сервіси Microsoft Azure та платформа для клієнтів MyIFCO TM. З ними кожен клієнт може орендувати контейнери, переглядати запаси, отримувати доступ до звітів для аналізу, інтегрувати платформу з власними системами.

Наприклад, дані компанії збираються в базах даних Azure Database для PostgreSQL, Azure Cosmos DB і Azure SQL. Консолідуються в інтелектуальній платформі даних та аналізуються за допомогою Azure Synapse Analytics.

Зараз IFCO зосереджується на оптимізації відстеження своїх контейнерів в режимі реального часу, щоб зробити ланцюги постачань ще більш прозорими. Так роздрібні торговці та постачальники можуть відстежувати , наприклад, чи була затримка доставки на митниці, чи випадково вантаж відправлено ​​не в той магазин тощо. Завдяки цьому можна одразу вносити коригування, усуваючи непотрібні затримки та витрати.

Rentschler Biopharma SE надає віддалений доступ до медичних даних

Rentschler Biopharma SE — німецька компанія, яка надає повний спектр біофармацевтичних послуг: від розробки та виробництва препаратів до підтримки у створенні документів та погодження їх на міжнародному рівні.

За час своєї роботи підприємство накопичило величезну кількість даних щодо різних процесів виробництва. Раніше вони зберігалися локально, а це було не дуже зручно для клієнтів, якими є фармацевтичні компанії. Оскільки вони були змушені очікувати на отримання даних щодо своїх препаратів, поки працівники їх вручну заносили у системи. Організація вирішила перенести цей процес у хмару.

Rentschler Biopharma та партнер Microsoft INFOMOTION розробили хмарний центр обробки даних, побудований на основі Microsoft Azure. Відтепер клієнти мають швидкий і безпечний віддалений доступ до вибраної інформації про продукт, яка їм потрібна.

Водночас це рішення також відповідає суворим вимогам щодо безпеки та конфіденційності даних. Наприклад, Azure Active Directory (Azure AD) гарантує, що лише перевірені користувачі можуть отримати доступ до системи та дивитися лише ті дані, які їм дозволені для перегляду.

Це рішення можна розширити за потреби, та, скажімо, додати підключення IoT до виробництва чи лабораторій. Тож, завдяки Azure цифрове майбутнє компанії не має меж.

Усі можливості та переваги хмарної платформи Microsoft Azure для ведення бізнесу ви можете дізнатися з нашої статті.

Кейси#Бізнес#Microsoft365#Azure#MicrosoftAzure#Офіс365#Клієнт#GitHub

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365
#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365
#MicrosoftAzure#Microsoft365#Azure#Офіс365
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#ХмарніРішення#ХмарніСховища#Технології#Розвиток#Бізнес
#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніСховища
#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніРішення
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#Компанії#ХмарніРішення#MicrosoftAzure#Azure#AI#ШтучнийІнтелект#ШІ#AzureStack#Microsoft365#Офіс365

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку