Як залучити клієнтів до тату-салону?
6 серпня 2021 3 хвилини читання

Як залучити клієнтів до тату-салону?

Бізнес-рішення#Клієнт#Бізнес#BigData#ТаргетованіРозсилки#ТригерніРозсилки#СмсРозсилка#SMS

Про що:

Конкуренція серед тату-салонів на перший погляд здається незначною, проте питання, як залучити клієнтів до тату-салону, видається зовсім нелегким. Проблема в особливостях попиту: тату — не масова послуга, на яку наважуються спонтанно, та й постійні клієнти не записуються на сеанс кожен місяць. Тому традиційних методів — просування в соціальних мережах, конкурсів і старого доброго сарафанного радіо — замало. Малий бізнес бере на озброєння можливості технології Великих даних, якими активно користуються великі корпорації.

Зміст

З чого почати: де відкрити тату-салон і де знайти клієнтів для тату

Як залучити клієнтів до тату-салону за допомогою реклами офлайн і онлайн

З чого почати: де відкрити тату-салон і де знайти клієнтів для тату

Якщо ви лише плануєте розпочати свою справу та відкрити новий тату-салон, інструменти Big Data від Київстар допоможуть на початку організувати бізнес так, щоб забезпечити потік клієнтів, розрахувати попередній прибуток і стратегії збільшення доходу. Пункт перший — локація. Вибрати вдале місце допоможе геоаналітика та Heatmap (теплові карти). Аналітики працюють лише з неперсоніфікованими великими даними з бази оператора, дотримуючись законодавства України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних».

На теплових картах візуалізують інформацію щодо перебування населення в конкретному районі, трафіку людей протягом доби, особливостей інфраструктури. Інструменти надають інформацію про місто загалом і детальніше про райони, тому ви можете вибрати відповідний район для студії. Або ж, оцінивши особливості інфраструктури та населення конкретної ділянки, вибрати між відкриттям салону і  меншої студії для початку. Геоаналітика також допомагає проаналізувати діяльність конкурентів поблизу, прорахувати охоплення салону, вибудувати зовнішню рекламу, щоб зацікавити прихильників тату.

Аудиторія тату-салонів порівняно невелика, тому важливо не лише визначити свою ЦА, але і правильно сегментувати її, щоб створювати релевантні послуги та пропозиції для кожної групи. Використовуючи дані, накопичені телеком-оператором, Big Data від Київстар можна скласти портрет клієнта — характеристики потенційних відвідувачів тату-салону: стать, вік, географія, сімейний стан, захоплення тощо. Якщо ж ви майстер зі своєю аудиторією і часткою постійних клієнтів, які регулярно приходить до вас набивати малюнки, вам знадобиться пошук схожих. Look-alike аудиторія — це люди, які схожі за критеріями на профіль вашого ідеального клієнта, тобто найімовірніше позитивно відреагують на пропозицію від нового тату-салону.

Як залучити клієнтів до тату-салону за допомогою реклами офлайн і онлайн

  1. Сарафанне радіо. Це старий і бажаний спосіб для майстрів і клієнтів знайти один одного: люди охоче вірять чужому особистому досвіду, крім того, можуть самостійно переконатися щодо якості загоєної роботи. Щоб у тату-салон або студію хотіли повертатися, важливо покращувати вміння майстрів і створити дружню атмосферу для клієнтів, щоб вони прийшли якщо не за новим татуюванням, так хоча б з другом.
  2. Друкована реклама. Поширення листівок поступово втрачає популярність. Але оригінально оформлені флаєри можна розповсюджувати на фестивалях та івентах, де збирається ваш цільовий сегмент — у такому разі реклама може спрацювати.
  3. Зовнішня реклама. Зовнішнє оформлення салону має працювати як рекламний щит, посилюючи презентацію і позиціонування. Якщо ви бажаєте більше зовнішньої реклами, виберіть місце за допомогою теплової карти, щоб білборд або сітілайт розташовувався в місцях, де бувають люди, які підпадають під ваш портрет клієнта.
  4. Соцмережі. Сторінка в інстаграмі або фейсбуці — це одночасно і портфоліо, і канал зворотного зв’язку, і майданчик для проведення конкурсів тощо.
  5. Сайт. Сторінка виконує всі вказані вище функції, але також має максимально інформувати: режим роботи салону; вся інформація про майстрів (роботи, дипломи); форма зв’язку; відгуки клієнтів.

Розсилка. Таргетована SMS- або інтернет-розсилка з інструментами Big Data — це ефективний спосіб, як залучити клієнтів до тату-салону. Повідомлення отримують користувачі, які підпадають під ваш портрет клієнта і погодилися отримувати рекламу. Тож бюджет не розпорошиться на спам-повідомлення. А власник отримає можливість оцінити ефективність і конверсію розсилки, щоб врахувати цю інформацію під час розробки маркетингової стратегії.

Дані та аналітика темна

Дані та аналітика

Big Data рішення для бізнесу

Набір інструментів для аналізу великих масивів даних під різні потреби бізнесу - аналіз та пошук аудиторії, геоаналітика, налаштування персоналізованної комунікації тощо.

Бізнес-рішення#Клієнт#Бізнес#BigData#ТаргетованіРозсилки#ТригерніРозсилки#СмсРозсилка#SMS

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#BigData#ІдеїДляБізнесу#Геоаналітика#БігДата#ПортретКлієнта#Look-alike#ТригерніРозсилки#ТаргетованіРозсилки
#СмсРозсилка#ADWISOR#SMS#Viber
Ідеї для ресторану та кав’ярні. Як залучити клієнтів новому закладу6 вересня 2021 3 хвилини читання

Як залучити клієнтів до ресторану?

#BigData#Теплокарта#ТаргетованіРозсилки#ПортретКлієнта#БігДата#Геоаналітика#Heatmap
Як залучити клієнтів до шиномонтажу?27 серпня 2021 3 хвилини читання

Як залучити клієнтів до шиномонтажу?

#Бізнес#Клієнт#BigData#БігДата#ПортретКлієнта#Look-alike#ТаргетованіРозсилки#ADWISOR#Геоаналітика#Теплокарта#Heatmap
#BigData#Look-alike#Heatmap#Геоаналітика
Як залучити клієнтів до салону краси?12 серпня 2021 3 хвилини читання

Як залучити клієнтів до салону краси?

#BigData#ПортретКлієнта#Клієнт#Look-alike#БігДата#ТаргетованіРозсилки#ADWISOR
#BigData#Геоаналітика#ADWISOR
Як залучити клієнтів майстрові манікюру12 травня 2020 3 хвилини читання

Як залучити клієнтів майстрові манікюру

#ПортретКлієнта#BigData#Look-alike#Heatmap#ТаргетованіРозсилки

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку