7 трендів відеоконтенту, які не варто ігнорувати бізнесу у 2024 році
3 січня 2024 8 хвилин читання

7 трендів відеоконтенту, які не варто ігнорувати бізнесу у 2024 році

Тренди та аналітика#Бізнес#Клієнт#Тренд#ШІ#ШтучнийІнтелект#AI#ІнтернетДляБізнесу#ADWISOR

Про що:

У 2023 році відеоконтент використовували понад 90% компаній. Він як маркетинговий інструмент також буде ефективним і у 2024-му. Про це йдеться у дослідженні однієї з провідних світових компаній з виробництва анімаційного відео Wyzowl. У цій статті ви дізнаєтеся відеотенденції 2024 року, які можна використовувати для залучення лояльних клієнтів.

Зміст

Відео із субтитрами

Короткі відео

Запис відео на смартфон

Відео & штучний інтелект

Відео, створене клієнтами

Прямі відеотрансляції

Продажі через відео в реальному часі

Відео із субтитрами

Більшість людей (понад 90%) регулярно дивляться відео без звуку, зокрема коли немає можливості або незручно його використовувати, наприклад, у громадському транспорті, в офісі, у лікарні та інших місцях. Субтитри підвищують відсоток переглядів та покращують SEO-показники. Скажімо, пошуковик Google вміє не тільки читати субтитри, а й розрізняти ключові фрази, які проговорюються у відео.

Цей підхід використовує Київстар Бізнес. В одному з таких відео директорка роздрібної мережі «Люксоптика» Віолета Титаренко розповідає, як організувати роботу команди, яка перебуває у різних куточках України та світу. Ролик супроводжується субтитрами, тобто його зручно дивитися навіть без звуку.

Корпоративний зв’язок, інтернет, Microsoft 365. Віолета Титаренко

Або є інший приклад — відео, де ресторатор та волонтер Саша Жиляєв ділиться досвідом, як налаштовувати SMS-розсилки на платформі ADWISOR, аби про заклад знали не тільки друзі. Ролик також має субтитри. Такий підхід Київстар планує застосовувати й у 2024-му.

Платформа SMS-розсилок ADWISOR: Саша Жиляєв

Короткі відео

Короткі відео — це маркетинговий бізнес-тренд 2023 року, який стає все популярнішим і залишається з нами й цього року. Жорстких правил щодо  тривалості немає, проте вона точно має бути не більше 3-х хвилин. Такий контент легко засвоюється клієнтами, адже для його перегляду не потрібно витрачати багато часу. Зокрема, він використовується у соціальних мережах: TikTok, Instargam, Facebook, а також на YouTube. 

Короткі ролики краще за інші формати привертають увагу глядачів, надають їм найважливішу інформацію «без води». Майже 60% керівників вважають за краще дивитися відео, ніж читати текст. Це можуть взяти до уваги B2B-компанії під час розробки маркетингової стратегії на 2024 рік.

Проєкт від Київстар «Як це працює?» складається з коротких відео тривалістю до 3-х хвилин, де фахівці коротко, але змістовно розповідають про продукти для бізнесу. Так, в одному з таких роликів керівник відділу з регіональної роботи з бізнес-клієнтами Київстар Микола Чичиньов, визначає, який інтернет вибрати компанії у торговельному або бізнес-центрі.

Інтернет для бізнесу у бізнес-центрах чи торгівельних центрах - який обрати?

Якщо говорити про відео тривалістю до однієї хвилини, то переважно такі застосовуються у соцмережах, наприклад, у TikTok. У звіті What’s Next 2024 можна виокремити основні рушії у TikTok: це корисний і цікавий контент, а також прозорість і створення довіри. Так, у своєму акаунті TikTok Київстар за 40 секунд розповів підписникам, як інженери підтримували мережу у Херсоні після підриву Каховської ГЕС. Дивіться відео за посиланням.

Запис відео на смартфон

У 2024 році в усьому світі буде майже 7 мільярдів користувачів смартфонів. Саме вони складають більшість загального вебтрафіку для відтворення відео. Переважна частина вебсайтів розробляються з урахуванням мобільних пристроїв, зокрема для перегляду вертикальних відео. Тож, ще більше маркетологів почнуть віддавати перевагу цьому формату у 2024 році. 

Також використання камери смартфона для відеозапису стає нормою. Навіть для великих компаній, які раніше застосовували дороге обладнання. Традиційне виробництво відеоконтенту є дорогим і часозатратним. На відміну від цього смартфони, які є доступними та простими у використанні, демонструють феноменальну якість відео. Тож, ці пристрої ідеально підходять для створення вертикального відео, короткого контенту та прямих трансляцій. 

У 2024-му відеомаркетологи, як і у минулі роки, відмовлятимуться від дорогих камер на користь простих автентичних зйомок через смартфон, що вписується у загальний тренд спрощення виробництва відео.

Відео & штучний інтелект

Як продовження попереднього тренду про спрощення виробництва відео, не останнє місце посідають новітні технології, як-от штучний інтелект (ШІ).

Про нього у 2023 році не говорив тільки лінивий, і, безумовно, ШІ надалі буде темою для стратегії відеомаркетингу на 2024 рік. Тим паче зараз є багато нових інструментів для розробки відео за допомогою штучного інтелекту. Зокрема, переважатимуть ті, які дозволять автоматизувати процеси аналізу, написання сценаріїв, редагування вмісту, додавання підписів тощо.

Ось приклад того, як могла би виглядати відеореклама автомобіля, створена ШІ, від американського режисера Джеремія Мейх’ю:

AI CAR COMMERCIAL

Відео, створене клієнтами

Торік ми розповідали, що контент, створений і розповсюджений клієнтами (його ще називають UGC, тобто user-generated content, користувацький контент) допомагає удосконалювати маркетингові кампанії. І 2024 рік не виключення. Такі автентичні відео виглядають для поціновувачів бренду чесними та людяними, що допомагає створити відчуття довіри та залучити ще більше клієнтів.

Прикладами UGC-відео можуть бути відгуки, розпакування та огляд товарів, відеорекомендації з використання продукції тощо. Втім, користувацький та партнерський контент відрізняються. У першому варіанті — це ініціатива клієнта, а у другому — зазвичай компанії. Якщо видавати партнерський контент за користувацький, бренд може втратити довіру своєї аудиторії. Подивіться за посиланням, як клієнтка створила UGC-відео у TikTok, роблячи огляд жіночого засобу для губ лише за 12 секунд.

Прямі відеотрансляції

Популярність прямих трансляцій продовжує зростати, і якщо компанії не робитимуть їх, то не зможуть оцінити переваги цього інструменту для свого розвитку. Відео наживо виглядає для клієнтів більш справжнім, ніж попередньо записане, а також привертає й утримує увагу глядача значно довше. Крім того, аудиторія більше залучена та взаємодіє із відео у прямому ефірі, що є ключовим показником для маркетологів у 2024 році.

Зараз прямі ефіри становлять майже 20% світового інтернет-трафіку, а у третьому кварталі 2023 року на різних платформах користувачі транслювали наживо близько 8 млрд годин. Цим користуються такі компанії, як Google, Amazon, Apple, Vimeo, Cisco, Netflix та інші. За даними Grand View Research, обсяг світового ринку потокового відео у 2022 році оцінювався в у близько $89 млрд, і очікується, що з 2023 по 2030 рік він зростатиме у середньому на 21,5% за рік.

Продажі через відео в реальному часі

Процес покупок через відео в реальному часі також називають shoppable video або videocommerce. Це не новий спосіб продажу, проте зі зміщенням глядачів з телебачення в онлайн змінились і майданчики таких продажів. Є багато платформ для цього — Amazon Live, YouTube Shopping, TikTok Shop, прямі ефіри у Facebook та Instagram тощо. При чому, компанії виходять в ефір здебільшого в Instagram (62% порівняно з лише 5% для Facebook). Іноді ритейлери використовують у середньому одразу 4 платформи для продажів у прямих ефірах, а майже 30% роздрібних продавців — користуються власною платформою (вебсайт чи застосунок).

Завдяки такому формату компанії можуть наживо спілкуватися з клієнтами, демонструвати товар і розповідати про нього, одразу відповідати на запитання потенційних покупців. 

Що зазвичай продають через відео в реальному часі:

  • одяг (36%);
  • товари для догляду за собою (8%);
  • свіжа їжа (7%);
  • побутова електроніка (5%);
  • меблі та домашній декор (4%).

Оскільки роздрібний ринок електронної комерції зараз насичений і конкурентний, ніж будь-коли, компанії, які використовують стратегію «живої»  торгівлі, можуть зафіксувати коефіцієнт конверсії до 30%. Це в 10 разів вище, ніж середній коефіцієнт конверсії стандартної електронної комерції. Такі показники підтверджують й дані Coresight Research і Bambuser. Компанія дослідила, що майже чверть глядачів (23%) прямого ефіру роблять покупки дивлячись його, 34% — купують товар після прямої трансляції, а 35% — починають стежити за брендом у соціальних мережах. 

Тож, використання трендів у відеомаркетингу у 2024 році є стратегічно важливою складовою для подальшого розвитку та успіху компанії. Продуктивність бізнесу зростатиме, а розвинені стратегії відеомаркетингу допоможуть створити сильний бренд і підвищити впізнаваність серед аудиторії.

Тренди та аналітика#Бізнес#Клієнт#Тренд#ШІ#ШтучнийІнтелект#AI#ІнтернетДляБізнесу#ADWISOR

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Дмитро

15:58 15 лютого 2024

файно є

Дякую за корисні поради! Це дійсно працює. перевіряв на своємо досвіді

Схожі статті

#ПортретКлієнта#ШтучнийІнтелект#Маркетинг#Реклама#ШІ#AI
#Тренд#Маркетинг#MicrosoftAzure#BigData#Дата-платформа#Azure#БігДата
#Бізнес#Клієнт#UGC
Маркетингові тренди 2023 року1 лютого 2023 10 хвилин читання

Маркетингові тренди 2023 року

#BigData#Look-alike
#Рішення#Технології#Тренд#Клієнт
#Маркетинг#Клієнт#ПортретКлієнта#Look-alike#BigData
#BigData#Look-alike#СмсРозсилка#ПортретКлієнта
#BigData#IOT

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку