Модель IaaS: переваги та приклади для бізнесу
4 липня 2023 4 хвилини читання

Модель IaaS: переваги та приклади для бізнесу

Огляди рішень#Azure#MicrosoftAzure#IaaS#SaaS#PaaS

Про що:

Ми вже розповідали про типи хмарних моделей, які може обрати бізнес. У попередніх матеріалах детально пояснили, що таке SaaS та PaaS. Залишилося визначити переваги та можливості IaaS або ж Інфраструктури як послуги, і у вас складаються всі пазли у повноцінну картину про хмарні моделі. Тож, на черзі наступний напрямок — Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Зміст

Що таке IaaS?

Приклади IaaS

Переваги Infrastructure-as-a-Service для бізнесу

Що таке IaaS?

Інфраструктура як послуга (Infrastructure-as-a-Service, IaaS) — це одна з трьох хмарних моделей. Завдяки IaaS компанії через інтернет мають доступ до віртуальних обчислювальних ресурсів (сервери або сховища даних), на основі яких можуть розгортати будь-яке програмне забезпечення. При цьому їм не потрібно підтримувати власне фізичне обладнання.

IaaS допомагає системним адміністраторам компанії, наприклад, оптимізувати розробку та управління додатками. Цю хмарну модель застосовують також для резервного копіювання та аварійного відновлення даних при будь-яких непередбачуваних ситуаціях.

Модель IaaS: переваги та приклади для бізнесу

Надамо зрозумілу аналогію. Наприклад, ви бажаєте зіграти у відеогру. Але для її запуску потрібно мати більш потужний комп’ютер з більшою кількістю пам’яті, ніж є на вашому обладнанні. Ось тут на допомогу приходить IaaS.

Іншими словами, замість того, щоб купувати новий комп’ютер або модернізувати наявний, ви можете використовувати Інфраструктуру як послугу. Тобто орендувати віртуальний комп’ютер, який надасть потрібну потужність для запуску гри, навіть якщо ваше приладдя не має достатньо ресурсів.

Читайте також: «7 найпоширеніших помилок у хмарних стратегіях бізнесу»

Приклади IaaS

Інфраструктуру як послугу надають багато компаній, як-от Amazon Web Services, Google Cloud Platform, Microsoft Azure та інші. Наприклад, глобальна хмарна платформа Microsoft Azure дає змогу зберігати й обробляти дані у понад 100 дата-центрах у більш ніж 60 регіонах світу. Завдяки цьому ви можете адмініструвати всі хмарні служби (бази даних, образи продуктів, віртуальні мережі та сервери, сховища тощо) з будь-якої точки світу. Про усі можливості хмарної платформи Microsoft Azure для ведення бізнесу ми розповідали у нашій статті.

Деякі сервіси IaaS від Microsoft Azure:

  • Virtual Machines. Допомагає створювати віртуальні машини Windows і Linux, які попри те, що існують у вигляді коду, функціонують як локальні комп’ютери або сервери.
  • Azure Backup. Дозволяє створювати резервні копії важливих даних, бекапи окремих файлів, папок, систем, віртуальних машин тощо.
  • Azure Site Recovery. Запобігає збоям та оперативно відновлює інформацію. Створює копії робочих навантажень із фізичних і віртуальних машин.
  • Azure Storage. Забезпечує масштабовані сховища даних для їхнього зберігання у хмарі.
  • Azure Security Center. Контролює безпеку інфраструктури компанії.

  Так, бізнес може використовувати Infrastructure-as-a-Service для випробування нових програмних продуктів або для обробки надмірного навантаження, наприклад, високого трафіку на сайті онлайн-магазину під час розпродажів тощо. ІaaS-сервіси від Microsoft Azure доступні також для українських компаній. Щоб дізнатися більше, замовляйте консультацію спеціаліста на сайті Київстар.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Переваги Infrastructure-as-a-Service для бізнесу

Інфраструктура як сервіс має декілька переваг:

  1. Допомагає компаніям гнучко масштабувати свою інфраструктуру відповідно до зростання потреб.
  2. Замість управління власною фізичною інфраструктурою, бізнес може орендувати IaaS, сплачуючи тільки за використані ресурси, що дозволяє ефективно розподіляти бюджет.
  3. З IaaS можна швидко розгортати нові обчислювальні потужності, щоб швидко реагувати на зміни на ринку.
  4. Не треба наймати ІТ-працівника, адже IaaS може підтримуватися позаштатним розробником.

  Стаття за темою: «IaaS, PaaS, SaaS: яку хмарну модель обрати бізнесу».

Огляди рішень#Azure#MicrosoftAzure#IaaS#SaaS#PaaS

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#MicrosoftAzure#Azure
#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#Офіс365
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#IaaS#SaaS#PaaS#Дата-платформа
Банківська IT-інфраструктура у хмарі29 березня 2022 8 хвилин читання

Банківська IT-інфраструктура у хмарі

#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365#ХмарніРішення#IaaS#PaaS#SaaS
#AzureStack#Microsoft365#MicrosoftAzure#Azure#Офіс365#Бізнес#ХмарніРішення#ХмарніСховища#IaaS#PaaS#SaaS#CRM#CRM-система#DDoS-атака#AntiDDoS
#Azure#MicrosoftAzure#ХмарніРішення#Бізнес#AzureBackup#IaaS#PaaS#SaaS
#ДатаЦентр#Colocation#Azure#AzureStack#ЦОД#ХмарніРішення#ХмарнаІнфраструктура#MicrosoftAzure#Дата-платформа#Бізнес#VPN
#AzureStack#Azure

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку