Ідеї для бізнесу в Україні. Яку власну справу відкрити найпростіше?
17 листопада 2022 9 хвилин читання

Ідеї для бізнесу в Україні. Яку власну справу відкрити найпростіше?

Тренди та аналітика#Бізнес#Рішення#ВійнавУкраїні#Stoprussia#FTTB#ТаргетованіРозсилки#ПортретКлієнта

Про що:

У жовтні 2022 року в Україні зареєстрували понад 21 тисячу ФОП та ще понад 3 тисяч нових компаній. А з початку повномасштабного вторгнення росії з’явилося понад 170 тисяч нових фопів. Така тенденція свідчить про те, що попри війну українці наважуються розпочати власну справу. Якщо ви також замислилися над підприємництвом з нуля та шукаєте, який малий бізнес найприбутковіший, то цей матеріал для вас.

Kyivstar Business Hub зібрав найпростіші бізнес-ідеї, які можна втілити в життя без великого стартового капіталу.

Зміст

Дропшипінг. Продаж товарів онлайн

Handmade. Продаж власних виробів

Авторський одяг. Худі й світшоти зі своїм принтом

Навчальні курси. Передаємо знання іншим

Послуги вдома. Майстри, прибирання, кулінарія

Ремонт транспорту. Відкриваємо автомайстерню

Дропшипінг. Продаж товарів онлайн

Роздрібна торгівля залишається у ТОП малих бізнесів в Україні, які найпростіше відкрити. Функціональність українських поштових служб дозволила людям навіть у селах та невеликих містах швидко отримувати свої замовлення, приміряти одяг прямо у відділеннях пошти та відправляти назад те, що не підійшло. Цим активно користуються малі підприємці. Особливо, якщо мова про такий вид онлайн-магазинів, як дропшипінг.

Дропшипінг — це бізнес-модель, за якої підприємець є посередником між замовником і виробником товару й отримує свій відсоток за успішний продаж. Ключова відмінність від звичайної торгівлі у тому, що посередник не закуповує товар завчасно: спершу надходить онлайн замовлення, його передають виробнику й він напряму надсилає клієнту продукцію. Дропшипер заробляє на різниці між роздрібною та гуртовою ціною на товар.

Це один з прикладів «домашнього» бізнесу, адже підприємцю не потрібно орендувати окремий склад або магазин. Достатньо мати стабільний інтернет та свій вебсайт або сторінку в соціальних мережах для залучення клієнтів.

Порада! Щоб завжди бути на зв’язку зі своїми клієнтами підприємцям вигідно користуватися корпоративними тарифами «ВАШ» від Київстар. Так, ви одразу матимете швидкий 4G-інтернет, безлім на дзвінки у мережі Київстар, а також зможете обрати додаткові Суперсили без доплат. Працювати можна навіть з-за кордону: Роумінг як вдома дозволяє користуватися пакетом послуг у 30 країнах за тою ж ціною, що і в Україні. Більше можна почитати у цьому матеріалі.

Handmade. Продаж власних виробів

Handmade або хендмейд — це витвори ручної роботи. Продаж такого рукоділля може стати чудовою бізнес-ідеєю з нуля, яка не потребує багато витрат для старту.

Найкраще цю справу починати тим, хто має власне хобі або знайомих майстринь та майстрів, вироби яких можна продавати онлайн. Важливо, що реалізовувати такі витвори можна не лише для українського ринку. Також можна скористатися онлайн-майданчиками на кшталт Etsy.

Etsy — це платформа, яка спеціалізується на виробах ручної роботи, вінтажних речах та інших витворах обмеженого випуску. Тут українці можуть розмістити своє рукоділля та продавати його іноземцям з усього світу.

Водночас для продажу в Україні власних виробів варто подумати про вдалий бренд та розказати історію своєї компанії. Наприклад, так зробило соціальне підприємство Vbrani. Ця молода компанія продає вовняні вироби бабусь з Львівського геріатричного пансіонату. Зароблені кошти йдуть на оплату роботи майстринь та на матеріали.

В’язані шкарпетки від бабусь з пансіонату. Джерело: facebook.com/vbranilviv

В’язані шкарпетки від бабусь з пансіонату. Джерело: facebook.com/vbranilviv

Авторський одяг. Худі й світшоти зі своїм принтом

Не обов’язково бути дизайнером або мати свою фабрику, щоб продавати унікальний одяг. Зараз в Україні є тренд на різноманітні худі, світшоти та футболки з принтом. Так, на тканині друкують або вишивають патріотичні написи, смішні фрази з мемів, зображення популярних поштових марок Укрпошти тощо. З огляду на популярність руху, клієнтів може знайти навіть новий продавець на ринку.

Така власна справа — це приклад найпростішого бізнесу, адже часто на старті не потрібно купувати жодного обладнання. Придбати готовий одяг можна в українських виробників, далі замовити друк в інших та продавати. Найголовніше — створити справді цікавий принт. Тож, варто найбільше вкластися у колаборацію з хорошим дизайнером, який має відчуття сучасних трендів.

Який дизайн варто розвивати? Якщо загальноукраїнська патріотична ніша досить наповнена, то локальна — здебільшого пустує. Тож, бізнес-ідеєю для малого міста може бути одяг з оригінальними принтами на ньому, де буде обігруватися історія міста, його легенди, фрази з пісень або з творів місцевих письменників тощо.

Навчальні курси. Передаємо знання іншим

Звісно, щоб організувати якісні навчальні курси, потрібно докласти зусіль. Утім, категорія «неформальне навчання» часто не потребує купівлі дорогого обладнання, оренди великих приміщень тощо. Усе, що потрібно, це ваші знання та хороший інтернет.

Які курси можна організувати? Перш ніж запускати свій бізнес у цьому напрямку, варто оцінити потреби вашої потенційної аудиторії та придумати, що ви можете їм запропонувати.

Ось кілька варіантів освітнього бізнесу:

  • Мовні курси. Англійська, польська, німецька та інші європейські мови завжди мають попит серед українців.
  • Профільні курси з цифрових професій, як-от SMM, SEO-аналіз, маркетинг, ІТ тощо.
  • Персональні онлайн-консультації дієтологів, психологів, стилістів, фітнес-тренерів.
  • Навчальні марафони, під час яких учасники отримують великий обсяг інформації впродовж короткого проміжку часу. Наприклад, це можуть бути закриті групи, де щодня публікується інформація щодо здорового харчування, а учасники можуть виконувати завдання тренера та консультуватися у спільному чаті.
  • Тематичні майстер-класи та тренінги. Це навчальні, але водночас і розважальні уроки, які можна дарувати як подарунок собі або близьким. Наприклад, кулінарний майстер-клас, гончарство, малювання тощо.

Звісно, такі навчальні програми потребують кваліфікованих спеціалістів. Утім, вам не обов’язково самим викладати. Знайдіть хороших спеціалістів з тої чи іншої галузі та запропонуйте їм роботу у вашій молодій компанії. Ви ж можете займатися організаційним процесом та пошуком учнів.

Порада! Знайти клієнтів новий бізнес може з Big Data-інструментами від Київстар. Вивчайте свою цільову аудиторію з портретом клієнта, формуйте персоналізоване повідомлення для кожної цільової аудиторії окремо та запускайте таргетовану розсилку. Так, вашу пропозицію отримують ті потенційні покупці, які найбільш імовірно зацікавляться нею. Більше про Big Data-інструменти для маркетингу можете почитати у цьому матеріалі.

Послуги вдома. Майстри, прибирання, кулінарія

Найпростішим бізнесом у великому місті може стати сфера послуг. В обласних центрах багато молодих сімей та молоді готові віддати частину хатніх обов’язків іншим людям за помірну оплату. Наприклад, мають попит наступні види діяльності:

  • Майстри для невеликого ремонту вдома, наприклад, полагодити холодильник, замінити розетки, повісити полиці, відремонтувати стіл тощо.
  • Клінгінг або прибирання. Серед завдань може бути — вичистити квартиру, вимити вікна, вибити килим тощо.
  • Приготування їжі. Родина може для економії часу запрошувати кухаря, щоб приготувати корисну їжу на кілька днів наперед.
  • Няня на годину. Іноді батькам потрібна допомога няні на короткий час, поки вони вирішують робочі справи або просто хочуть відпочити.

Шукати перших замовників можна через оголошення, соцмережі та спеціальні онлайн-майданчики. Наприклад, сервіс Kabanchik.ua об’єднує майстрів та клієнтів. Тут можна обрати роботу собі серед оголошень замовників. Серед пропозицій також є завдання вигуляти собаку, відремонтувати техніку, написати тексти тощо.

Ідеї для бізнесу в Україні. Яку власну справу відкрити найпростіше?

Ремонт транспорту. Відкриваємо автомайстерню

У пошуках, який малий бізнес найприбутковіший в Україні, можна натрапити на ідею запустити власну автомобільну майстерню. Саме ремонт автотранспортних засобів та мотоциклів є одним з найпопулярніших нових бізнесів в Україні з початку повномасштабної війни.

Популярність та прибутковість бізнесу з ремонту транспорту й не дивна, адже українці здебільшого купують вживані авто з-за кордону, які потребують постійного оновлення. Так, лише з початку року в Україну завезли близько 400 тисяч автомобілів з Європейського Союзу. Середній вік таких машин — 7-10 років.

Щоб відкрити автомайстерню доведеться закупити базове обладнання для ремонту транспорту, орендувати приміщення та знайти працівників. Утім, якщо ви маєте досвід у сфері, необхідні знання та потенційну команду, то ви можете позичити кошти за урядовою програмою «5-7-9%». Відповідно до неї будь-який бізнес в Україні протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення зможе отримати кредит під 0%. При цьому сума кредиту може бути до 60 млн гривень.

Якщо ви хочете запустити власну справу, але не знаєте з чого почати, прочитайте наші статті «Як відкрити свій бізнес з нуля в Україні?» та «Як обрати бізнес-модель?». А дізнатися більше про технології, які допомагають бізнесу ефективно працювати навіть під час війни, можна на сторінці «Бізнес працює» від Київстар.

Тренди та аналітика#Бізнес#Рішення#ВійнавУкраїні#Stoprussia#FTTB#ТаргетованіРозсилки#ПортретКлієнта

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Бізнес#ADWISOR#ВійнавУкраїні#ПортретКлієнта#РосійськоУкраїнськаВійна
#Тренд#Київстар#Бізнес
#ІдеїДляБізнесу#BigData#Microsoft365#Офіс365#БігДата#Тарифи#СмсРозсилка#SMS#ТаргетованіРозсилки#ІнтернетДляБізнесу
5 корисних ресурсів для бізнесу та українців3 листопада 2023 5 хвилин читання

5 корисних ресурсів для бізнесу та українців

#Бізнес#Рішення#ДобіркаСервісів
Ідеї для бізнесу у селі13 квітня 2023 10 хвилин читання

Ідеї для бізнесу у селі

#ADWISOR#BigData#ATC
#BigData#MicrosoftAzure#Cybersecurity#БігДата#ПортретКлієнта#ТригерніРозсилки
#Stoprussia#ВійнавУкраїні#Бізнес#Рішення
Як запустити фермерський бізнес?8 вересня 2022 12 хвилин читання

Як запустити фермерський бізнес?

#ADWISOR#BigData#ЕлектроннийДокументообіг#ЕДО#ПортретКлієнта

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку