Хмара від Microsoft успішний досвід компанії Nutreco
4 липня 2022 6 хвилин читання

Хмара від Microsoft успішний досвід компанії Nutreco

Кейси#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365

Про що:

Nutreco виробник кормів для тварин, птахів та риби, який має майже 100-річний досвід та штат у понад 12 тис. співробітників з 37 країн. Щорічно проводить понад 70 досліджень, а виробництво одного ж напрямків розташовано на 5 континентах. Як оптимізувати та автоматизувати таку велику кількість бізнес-процесів? Як об’єднати для швидкої комунікації співробітників, які перебувають у різних країнах світу?

Зміст

Чому компанія обрала Microsoft Azure?

Як управляти проєктами з Microsoft Azure?

Впровадження Microsoft Teams

Спеціалісти нідерландської компанії Nutreco розробляють найкращі у своєму класі рішення на основі екологічних кормових інгредієнтів, щоб тварин росли більш здоровими та витривалими. Клієнтська база — це і невеликі фермерські компанії, і м’ясні корпорації. Підприємство має два бізнес-напрямки: Skretting (корми для 60 видів риб та креветок) та Trouw Nutrition (корми для худоби).

Для розвитку інновацій у розробці кормів компанія співпрацює з 60 університетами та науково-дослідними інститутами. Це дає змогу відкривати й свої дослідницькі центри по всьому світу. Так, наприклад, спеціалісти Trouw Nutrition щорічно розробляють унікальні електронні станції годування тварин, які контролюють стан худоби, засвоюваність кормів тощо. Водночас фахівці Skretting досліджують якість кормів для аквакультури. Виробництво розташоване в Європі, Північній та Південній Америці, Азії та Австралії.

Чому компанія обрала Microsoft Azure?

Компанія вирішила автоматизувати процеси на виробництві та розгорнути рішення для цього на базі віртуальних та хмарних платформ. Саме завдяки їм можна спільно використовувати дані та ресурси для роботи незалежно від локації працівників. До того ж цей проєкт у хмарі вдалося реалізувати значно дешевше, ніж підтримувати локальні обчислювальні потужності. Все це стало можливим завдяки хмарним сервісам Microsoft (укр. Майкрософт). Зокрема, ресурси компанії розміщуються на платформі хмарних обчислень Microsoft Azure.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Microsoft Azure є однією з провідних хмарних платформ. Вона розміщує та обробляє дані у понад 100 дата-центрах у більш як 60 регіонах світу. Її сервіси допомагають швидко розв’язувати робочі завдання. Тому багато світових компаній за допомогою неї розробляють свої ІТ-сервіси, налагоджують бізнес-процеси, організовують дистанційну роботу своїх працівників тощо. Nutreco не виняток.

Наприклад, хмарна технологія віддаленого доступу для комбікормових заводів дозволяє інженерам Trouw Nutrition контролювати роботу обладнання, усувати несправності та коригувати умови під час виробництва корму: вологість, час обробки продукту та інше.

Як управляти проєктами з Microsoft Azure?

Microsoft Azure також містить багато сервісів для розробки, тестування та розгортання додатків. Так, Nutreco використовує послугу Azure DevOps. Це повний набір інструментів для управління проєктами та розробки програмного забезпечення, що дозволяє створювати програми швидше, якісніше та більш орієнтованими на запити клієнта. Azure DevOps допомагає різним відділам компанії-розробника працювати як єдиний організм, покращує їхню взаємодію в одному проєкті. Зокрема, Azure DevOps допомагає налаштувати процеси планування, програмування, доставки програми до користувачів та його підтримку в процесі експлуатації. Отже, покращується якість цифрових продуктів, і клієнти починають більше ними користуватися.

Відтак підрозділ Skretting надає віддалений доступ клієнтам до програми AquaSim як додаткову послугу для управління фермою. AquaSim допомагає автоматично розрахувати необхідні об’єми корму для замовлення, терміни нересту та появу потомства, передбачити поведінку риб та креветок, підвищити безпеку рибного господарства, визначити потужність заводу. Водночас сервіс підходить для аналізу швартування обладнання, щоб дослідити, як вітер впливає на міцність конструкції барж. AquaSim дозволяє розрахувати, як можна покращити середовище для риб: забезпечити глибоководне годування, освітлення тощо. Така інформація AquaSim допомогла одному з клієнтів у Латинській Америці проаналізувати графік годування креветок у ставках, внести зміни та збільшити прибуток на 30%.

AquaSim — це не просто автоматизована програма для клієнтів. Це праця кількох тисяч співробітників, які об’єднали свої зусилля, попри те, що кожен з них за тисячі кілометрів один від одного. Це стало можливим за допомогою Microsoft Teams (укр. Майкрософт Тімс).

Впровадження Microsoft Teams

Після налаштування сервісу Microsoft Teams співпраця і комунікація між працівниками та клієнтами пришвидшилась, стала більш ефективною. Відтепер можна додавати або надсилати, наприклад, результати лабораторного аналізу або рекомендації температурних режимів для риби, безпосередньо в програму AquaSim. Там інформація обробляється та за допомогою алгоритмів майже в реальному часі автоматично оновлюється у звітах. На основі цих даних працівники відділу продажів можуть консультувати клієнтів й рекомендувати актуальні товари.

Раніше співробітники Skretting давали поради фермерам і відповідали на їхні питання на основі даних, які зберігались в електронних таблицях Excel. Це був громіздкий і непослідовний процес. Microsoft Teams зручний не тільки для вирішення робочих завдань. Під час пандемії COVID-19 у вільний час працівники компанії збиралися на каву-брейк у Teams, проводили онлайн-концерти, дивилися разом фільми.

Додатки Microsoft Word, Excel і PowerPoint дозволяють працювати зі звичними офісними програмами для віддаленої роботи та створювати різноманітні корпоративні документи. До того ж за допомогою безкоштовного додатка Microsoft Power BI Desktop, який встановлюється на локальний комп’ютер працівника, можна підключатися до джерел даних, візуалізувати їх у графіки й демонструвати звіти колегам на своєму екрані під час віртуальних нарад у Teams у режимі реального часу.

Наприклад, якщо компанії потрібно швидко дізнатися думку працівників щодо будь-якого питання, вона використовує додаток Polly прямо під час зустрічей в Teams. У такий спосіб проводять опитування наживо, швидко фіксують відповіді та миттєво приймають рішення на основі цих даних. А от опитувальниками Microsoft Forms компанія користується, коли зворотний зв’язок від колег чи клієнтів не потребує терміновості. Це дозволяє виважено та якісно дізнатися уявлення про пріоритети команди та їхнє ставлення до тої чи іншої теми.

Microsoft 365 має ще багато можливостей. Ви можете комунікувати за допомогою корпоративної пошти Microsoft Outlook. Зберігати корпоративну інформацію компанії на хмарній платформі SharePoint. Користуватися хмарним сховищем OneDrive обсягом 1 ТБ. Крістоффер Твейт, директор з цифрових інновацій компанії Skretting, задоволений результатами впровадження хмарних сервісів Microsoft, адже кожен з працівників має доступ до однієї й тієї ж інформації та може працювати з нею незалежно від свого місцеперебування.

Кейси#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#Microsoft365#Бізнес#Клієнт#Офіс365
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365
5 історій успіху відомих компаній з Microsoft Azure18 листопада 2022 12 хвилин читання

5 історій успіху відомих компаній з Microsoft Azure

#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#ХмарніСховища
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#IaaS#SaaS#PaaS#Дата-платформа
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365
#ХмарніСховища#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#CloudArchiveStorage#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Захист
#BigData#IOT#IOTISKYIVSTAR#Microsoft365#Офіс365#ATC#ЯкЦеПрацює?#Бізнес-рішення#Київстар#ІнтернетРечей#ХмарніРішення#AzureStack
#IOT#Бізнес#ІнтернетРечей#IOTISKYIVSTAR

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку