Що таке eSim та як її підключити?
11 травня 2022 5 хвилин читання

Що таке eSIM та як її підключити?

Огляди рішень#eSIM#SIM-карта

Про що:

SIM, MicroSIM, nanoSIM… Еволюція технологій не стоїть на місці, тож тепер уже настає епоха і віртуальних SIM-карт — eSIM, які вбудовані одразу у материнську плату смартфону. Новий стандарт дозволяє відмовитися від фізичної SIM-картки. Наскільки це зручно, які особливості є у даному функціоналі та як підключити eSIM?

Зміст

Що таке еSIM?

Як замінити наявну SIM на eSIM

Телефони, які підтримують eSIM

Кому доступна послуга eSIM

4 кроки, щоб активувати eSIM

Що таке еSIM?

eSIM — це електронна SIM-карта, що знаходиться всередині смартфона, на якій можна активувати ваш номер і тариф зі звичайної SIM-карти. Технологія eSIM дозволяє не використовувати пластикову SIM-карту, бо еSIM повністю замінює фізичну SIM-ку. Іншими словами — це SIM нового покоління, а літера «e» означає «embedded», що в перекладі з англійської «вбудована».

Віртуальна картка виглядає як невеликий чип розміром приблизно 5х5 мм, вбудований у будь-який смартфон, планшет, смартгодинник. Оператор надає користувачу не пластикову SIM-карту, а зашифровані цифрові дані — віртуальний профіль. Абонент встановлює ці дані на чіп eSIM та користується, як звичайною сімкою. Замість того, щоб переставляти SIM-карти з пристрою на пристрій, користувач завантажує різні профілі eSIM.

Особливості eSIM:

  • Ви можете користуватися одночасно двома SIM-картами: звичайною SIM та eSIM. Звичайну SIM-карту теж використовують, але вже з іншим номером.
  • Одна е-сім містить в собі до п’яти номерів будь-яких операторів. Активним є один з 5 номерів. Його легко змінювати у налаштуваннях гаджету.
  • eSIM і звичайну SIM-карту ви можете використовувати разом, і при цьому обидва номери залишаться активними, але під час розмови по одному з номерів, телефон не буде приймати виклик на інший номер.
  • Цифрову SIM-карту неможливо втратити — це дозволяє краще захистити свої персональні дані.
  • Віртуальна сім-карта захищена від зношування у порівнянні зі звичайною SIM-картою, яку з часом треба міняти, бо пластик може пошкодитися.
  • Щоб змінити оператора, не потрібно їхати у його магазин. З eSIM це роблять онлайн.
  • eSIM працює як звичайна SIM-карта без наявності інтернету. Він необхідний тільки для активації або деактивації еSIM.
  • Вам не потрібно шукати ключ, який йде у комплекті з телефоном, щоб розібрати слот та дістати сім-карту.
Зв'яток та інтернет темна

Звʼязок та інтернет

еSIM для бізнесу

Вибирайте віртуальну SIM-карту нового покоління замість фізичної та користуйтесь мобільним зв'язком для бізнесу Київстар.

Як замінити наявну SIM на eSIM

По-перше, треба переконатися, що гаджет сертифіковано в Україні й підтримує технологію eSIM. По-друге, користувачі з активною SIM-картою можуть скористатися додатком Мій Київстар. Потрібно лише перейти у додаток, обрати «Замінити SIM на eSIM», а далі за допомогою підказок завершити активацію eSIM за кілька хвилин. Перехід на eSIM безкоштовний.

Зверніть увагу, що після активації eSIM звичайна SIM-карта буде деактивована. Автоматично при переході на eSIM переноситься тарифний план, кошти на основному і бонусному рахунках, підключені послуги та акції, але не переносяться контакти, SMS та історія викликів, які зберігалися на SIM-картці. Тож завчасно треба скопіювати важливу інформацію, наприклад, синхронізувавши контакти з акаунтом Google або iCloud. Якщо телефон загубився, то треба звернутися в найближчий магазин оператора, відновити номер та обрати необхідний формат SIM-карти.

Телефони, які підтримують eSIM

Не всі гаджети підтримують функцію eSIM. Наразі ця технологія стає все популярнішою та доступна деяким моделям телефонів, сертифікованим в Україні. Список гаджетів з eSIM постійно збільшується. Це смартфони останніх поколінь, нові планшети, ноутбуки, смартгодинники.

Щоб дізнатися чи підтримує ваш гаджет функцію eSIM, перед придбанням віртуальної картки треба перевірити модель смартфону на наявність вбудованого чіпа, наприклад, на сайті Київстар. Введіть назву свого смартфона у відповідне поле при оформленні замовлення. Також можна знайти інформацію про наявність функціоналу для віртуальної SIM-карти у характеристиках на офіційному сайті виробника. Проте зверніть увагу: буває, що бренди випускають 2 варіанти однієї моделі — з eSIM і без неї. Під час замовлення треба переконатися, що в обраній версії є чіп для електронних сім-карт.

Якщо з’явиться необхідність замінити гаджет, на якому ви вже активували еSIM, на новий пристрій, то рекомендуємо купувати смартфон також з функцією віртуальної SIM-карти. Це вбереже вас від проблем з перенесенням номера. Можна легко перенести eSIM зі старого смартфона або планшета на новий, якщо це дозволяє функціонал оператора та пристрою. Підключивши обидва гаджети до інтернету, видаліть профіль eSIM у старому смартфоні та відскануйте QR-код вашого номера eSIM за допомогою нового пристрою. Якщо eSIM буде активна під час перенесення, може з’явитися помилка.

Кому доступна послуга eSIM

eSIM від Київстар доступна усім B2B-клієнтам, які можуть звернутись до персонального менеджера. Або ж відвідайте найближчий магазин Київстар, щоб замінити фізичну SIM на eSIM і зберегти номер. При собі потрібно мати діючу SIM-карту. Підключити eSIM можуть абоненти з активною SIM-картою або координатори організації.

4 кроки, щоб активувати eSIM

  1. Отримайте унікальний фізичний або електронний ваучер.
  2. Підключить Wi-Fi та відскануйте QR-код на ваучері.
  3. Користуючись підказками, оберіть тариф в налаштуваннях смартфона.
  4. Активуйте номер eSIM.
Огляди рішень#eSIM#SIM-карта

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#КорпоративнийІнтернет#Клієнт#eSIM#Тарифи
#ATC#Love.ua#Microsoft365#Офіс365#Бізнес#Інтернет
#eSIM#SIM-карта#4G#IOT#IOTISKYIVSTAR
#Microsoft365#Офіс365#Рішення
#eSIM#Рішення#Роумінг
#Microsoft365#ATC#Бізнес#Офіс365#Тарифи#SIM-карта#Робота
Як працює електронна SIM-карта eSIM28 вересня 2020 7 хвилин читання

Як працює електронна sim-карта eSIM

#eSIM#SIM-карта
#M2M#IOT#Інновації#Тренд#IOTISKYIVSTAR

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку