Інтернет як необхідність для бізнесу та повсякденного життя
7 липня 2022 10 хвилин читання

Інтернет як необхідність для бізнесу та повсякденного життя

Огляди рішень#IOT#ІнтернетРечей#Рішення#IPтелефонія#IOTISKYIVSTAR#Інтернет#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Тарифи

Про що:

Сьогодні на Землі проживає майже 8 мільярдів людей, і понад 5 мільярдів із них користуються інтернетом, причому за останній рік їхня кількість зросла майже на 200 мільйонів. Тож для чого люди так активно використовують інтернет?

Зміст

Важливість стабільного інтернету для бізнесу

Види інтернет-підключень для різних завдань

Підтримка інтернет-мережі в умовах війни

Шлях до активного використання інтернету почався лише близько 50 років тому, коли в жовтні 1969 року відбулася перша передача даних через мережу, схожу на інтернет. А у 1991-му році запрацював перший вебсайт, доступ до якого був лише у 4 мільйонів користувачів.

Зараз для 60,2% користувачів зі всього світу пошук інформації все ще є основною мотивацією. 54,7% — бажають залишатися на онлайн-зв’язку з друзями та родиною, 52,3% — дізнаються новини, 50,3% — відволікаються розважальним контентом. Інші опитані за допомогою інтернету навчаються, займаються комерційною діяльністю, шукають товари та послуги. Водночас завдяки розвитку онлайн-технологій інтернет все більше виходить за межі свого первинного фокуса — інформації та комунікації.

Онлайн-банкінг, онлайн-покупки, онлайн-бізнес — все це демонструє, наскільки важливою стала електронна комерція для користувачів інтернету в усьому світі. Різноманітна діяльність в мережі підтверджує ідею, що цифрове підключення стало червоною ниткою, що пронизує усі аспекти нашого повсякденного життя. До того ж розвиток інтернету напряму впливає на розвиток економіки, адже він розширює можливості підприємців, дозволяє масштабувати ідеї та знайти клієнтів у всьому світі. Зокрема, це дуже важливо для української економіки, яка зараз страждає від повномасштабного вторгнення рф. Стабільно працює бізнес — стабільно функціонує економіка країни.

Важливість стабільного інтернету для бізнесу

Можливість спілкуватися з колегами, партнерами та клієнтами онлайн має вирішальне значення для успішного ведення бізнесу. У епоху миттєвого спілкування, ефективне використання інтернету, електронної пошти та конференц-зв’язку допомагає оптимізувати ділову діяльність, ефективніше комунікувати та залучати нових клієнтів.

Компанії створюють власні вебсайти, розміщують у мережі рекламу товарів та послуг. Інтернет є їхнім головним інструментом для роботи з постачальниками та працівниками. Час — це гроші, а тому стабільне і якісне інтернет-з’єднання допомагає зменшити витрати бізнесу. Важливе значення має і його швидкість, адже чим швидший інтернет, тим більше ви можете робити онлайн.

Малі стартапи, які починають свій бізнес-шлях у домашніх умовах, середні та великі підприємства, які орендують офіси — усі потребують підключення до стабільного інтернет-зв’язку. А з початком повномасштабної війни інтернетом оснащують навіть бомбосховища в житлових будинках та бізнес-центрах.

Види інтернет-підключень для різних завдань

Фіксований інтернет для роботи з дому

Для віддаленої роботи з дому можна налаштувати послугу «Персональний інтернет» від Київстар. Це фіксований інтернет зі швидкістю до 100 Мбіт/с, який можуть використовувати абоненти бізнес-тарифів у всіх містах України, де є покриття послуги «Персональний інтернет». Ви можете самостійно перевірити наявність покриття за потрібною адресою та замовити підключення через сайт, за номером 466 або завітати до магазину Київстар. Послуга «Персональний інтернет» підключається без додаткових оплат і діє як Суперсила для лінійки корпоративних тарифів ВАШ, Персональний інтернет відрізняється більшою швидкістю, високою пропускною здатністю та забезпечує повну безпеку в мережі.

У кожному тарифі є можливість користуватися швидкісним мобільним інтернетом 4G (LTE). Ця мережа допомагає залишатися на зв’язку будь-де, і водночас збільшити продуктивність та оперативно виконувати робочі завдання. Через 4G можна легко розвивати хмарні сервіси, промисловий IoT, мобільний банкінг, різноманітні онлайн-платформи тощо. Наприклад, технологія NB-IoT (Narrowband Internet of Things) базується на 4G/LTE та розроблена для обміну даними між розумними пристроями. Такою системою користується одна з українських національних мереж аптек, завдяки чому вона забезпечує стабільну роботу касових апаратів на різних торгових точках, де немає технічної можливості під’єднати фіксований інтернет.

Ультрашвидкий інтернет для пристроїв

За підсумками другого півріччя 2021 року мобільний інтернет від Київстару відзначили нагородою компанії Ookla за найвищу середню швидкість та найбільше покриття. Київстар постійно інвестує у розвиток інтернету, зокрема у мобільний інтернет четвертого покоління 4G (LTE). Переваги 4G перед 3G у більшій швидкості передачі даних, новому поколінні SIM-карт, у більш стабільному з’єднанні та у більшій місткості мережі. LTE-мережа забезпечує швидкість завантаження даних до 700 Мбіт/с та передавання — до 90 Мбіт/с на смартфонах, планшетах або модемах. Якість 4G особливо помітна в місцях масового скупчення людей: попри високе навантаження на мережу, ця технологія дозволяє швидше за 3G завантажувати фото і відео та відправляти їх через месенджер без затримок.

До того ж телеком-оператор у тестовому режимі використовує технологію мобільної передачі даних LTE 2300-TDD. Передбачається збільшити пікову швидкість передачі даних і розвивати зв’язок в регіонах зі стрімким ростом дата-трафіку. Для користувачів це означає швидший мобільний інтернет, кращу якість при трансляції відео, більше переваг для здійснення фіноперацій в режимі онлайн, швидший запуск віддалених робочих місць тощо.

Інтернет як альтернатива стаціонарному телефонному зв’язку

IP-телефонія — це сучасна цифрова технологія, яка працює за допомогою виділених каналів зв’язку Київстар, а не через звичайний телефонний кабель. Вона дозволяє удосконалити роботу з клієнтами та більш якісно обробляти їхні дзвінки, незалежно від того, де працює менеджер вашої компанії: в офісі чи вдома. Йому необхідні тільки доступ до мережі інтернет та комп’ютер з гарнітурою. Айпі-телефонія швидко та легко налаштовується. До того ж її можна об’єднати Віртуальною мобільною АТС чи CRM-системою підприємства. Так ви зможете віддалено під’єднати будь-кого зі співробітників до консультації клієнтів. Зручно, що правила набору й нумерація в IP-телефонії не відрізняються від звичайної міської лінії.

Офіс та телефонія темна

Офіс та телефонія

Телефонія для бізнесу від Київстар

З нею співробітники залишатимуться на зв’язку з клієнтами як в офісі, так і дистанційно. Налаштовуйте багатоканальний зв’язок, переадресацію викликів, голосове меню тощо.

IP-телефонія допомагає оперативно модернізувати ІТ-інфраструктуру будь-якого підприємства. Навіть якщо обладнання компанії вийшло з ладу, то бізнес-процеси для подальшого відновлення роботи можна налагодити віддалено. Налаштувати інтернет, хмарну IT-інфраструктуру, підключити SIP-телефонію (це підвид протоколу IP-телефонії, який використовується для обміну голосовими даними через глобальну мережу). На базі SIP-телефонії та в рамках Віртуальної мобільної АТС налаштувати послугу «API FMC». Завдяки цьому можна обмінюватися даними між платформою хмарної АТС та своїми IT-системами.

Київстар є однією з небагатьох компаній на ринку, яка крім відновлення пошкоджених ділянок мережі та обладнання, будує нові базові станції та розвиває мережу фіксованого інтернету навіть під час війни. Це вдається завдяки власній незалежній інфраструктурі.

Інтернет для офісів, які розміщені в житлових будинках

Малому та середньому бізнесу, офіси якого розміщені в житлових будинках або офісних будівлях, підійде рішення фіксованого дротового інтернету (FTTB, Fiber To The Building). Невеликі локальні провайдери, які обслуговують ці приміщення, не завжди можуть гарантувати високу швидкість інтернету. Адже велика кількість мешканців, які під’єднуються до мережі, створюють велике навантаження. FTTB — це сучасна технологія, яка дозволяє за допомогою оптичного волокна приєднати сервер провайдера з будівлею. Це надасть необхідну для компаній стабільну швидкість зв’язку. Важливо, що для під’єднання до фіксованого дротового інтернету для офісу від Київстар вам не потрібне додаткове обладнання. Спеціалістам Київстар треба лише увімкнути кабель до вашої мережі ПК.

Фіксований інтернет для компаній

Від швидкісного фіксованого інтернету залежить працездатність будь-якого підприємства. Адже сучасний бізнес неможливо уявити без підключення до інтернету робочих приладів, гаджетів, устаткування, а також віддалену комунікацію між співробітниками. Щоб забезпечити компанію стабільним та надійним інтернетом для роботи, можна підключити рішення «Корпоративний фіксований інтернет». Зручно, що ви можете самостійно обрати швидкість каналу передачі даних від 1 Мбіт/с до 10 Гбіт/с, а також резервувати корпоративну інтернет-мережу на рівні обладнання та каналів зв’язку.

Підтримка інтернет-мережі в умовах війни

Технічні спеціалісти Київстару докладають багато зусиль для швидкого відновлення пошкодженої мережі, щоб підключити інтернет своїм абонентам. Компанія інвестує в технології, будує нові базові станції, захищає мережу, аби користувачі могли бути завжди на зв’язку. Наприклад, оператор завершив роботи з відновлення фіксованого інтернету в містах Чернігів, Ніжин, Ірпінь, Охтирка. Фахівці Київстар також відбудовують зруйновану мережу у Харкові, Миколаєві та околицях: 750 будинків знову підключені до фіксованого інтернету від Київстар. До того ж оператор безоплатно під’єднав «Домашній інтернет» у 88 будинків модульного містечка для переселенців у місті. Бородянка та ще 120 у Львові.

Під час війни Київстар допомагає підприємствам критичної інфраструктури оперативно та безперебійно надавати послуги своїм клієнтам із можливістю безпечно працювати в офісі. Так, наприклад, телеком-оператор протягнув оптоволоконний кабель до бомбосховища бізнес-центру однієї з компаній та підключив фіксований інтернет. Це рішення допомогло підтримувати стабільну роботу підприємства незалежно від того, звідки працювали співробітники: з офісного приміщення чи з укриття. Технологія FTTB надає можливість швидко масштабувати свій бізнес та без затримок працювати в будь-яких приміщеннях, де підключений фіксований дротовий інтернет. Навіть якщо збільшується кількість користувачів, які використовують виділену мережу.

За чотири місяці повномасштабної війни Київстар обладнав понад 1000 бомбосховищ на території всієї України безкоштовним інтернетом. Водночас попри воєнні дії телеком-оператор продовжує контролювати 92% своєї мережі фіксованого інтернету. Так, Київстар підтримує клієнтів, суспільство, державу та робить все можливе для наближення перемоги України. А інтернет — це ефективний інструмент у цій боротьбі.

Огляди рішень#IOT#ІнтернетРечей#Рішення#IPтелефонія#IOTISKYIVSTAR#Інтернет#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Тарифи

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#IPтелефонія#Технології#FTTB
#Технології#Рішення#FTTB
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365
#Рішення#Технології#ХмарніСховища#ІнтернетДляБізнесу
#Технології#ІнтернетДляБізнесу#КорпоративнийІнтернет#Рішення#Тарифи
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#FTTB
#ATC#ADWISOR#Microsoft365#Офіс365#BigData#БігДата#ЕлектроннийДокументообіг#Бізнес#ІнтернетДляБізнесу#Інтернет#КорпоративнийІнтернет#МобільнийЗв'язок#Тарифи#Azure#MicrosoftAzure#Star.Docs#ЕДО#SMS#СмсРозсилка
#ATC#0-800#IPтелефонія#FTTB#Бізнес-рішення#ДобіркаСервісів#Клієнт#4G#КорпоративнийІнтернет#ІнтернетДляБізнесу

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку