Як організувати віддалений доступ до бізнес-даних під час роботи поза офісом?
23 лютого 2023 6 хвилин читання

Як організувати віддалений доступ до бізнес-даних під час роботи поза офісом?

Огляди рішень#Microsoft365#Офіс365#MicrosoftAzure

Про що:

Дистанційний формат роботи дає змогу компаніям вести свою діяльність по всьому світу. Саме тому віддалений доступ — це зручне та ефективне рішення, яке надає можливість співробітникам працювати звідусіль, якщо у них є підключення до інтернету, ніби вони фізично присутні в офісі. Тож, далі у статті розповімо, як бізнесу організувати віддалений доступ?

Зміст

Як використовується віддалений доступ

Типи віддаленого доступу

Організація віртуальних робочих столів

Як налаштувати віддалений доступ для компанії

Як використовується віддалений доступ

Є багато повсякденних випадків, у яких використовується віддалений доступ. Скажімо, якщо необхідно отримати доступ до файлів на робочому комп’ютері з дому без фізичної присутності працівника в офісі. Або ви перебуваєте на нараді зі своїм ноутбуком і вам потрібен важливий файл на вашому стаціонарному комп’ютері. Тож, це корисно і для співробітників, які розв’язують будь-які робочі завдання дистанційно, і для підприємців, які часто подорожують чи їздять у відрядження.

Віддалений доступ також дозволяє ІТ-фахівцям працювати з файлами та програмами на іншому комп’ютері, і так розв’язувати проблеми на пристрої працівника. Зокрема, організації можуть надати своїм новим співробітникам онлайн-доступ до освітніх ресурсів. Це усуває витрати на подорожі до офісу для онбордінгу та навчання.

Навіть медична галузь може використовувати таку технологію для підтримки дистанційного навчання. Наприклад, інтерн з будь-якої точки світу може отримати доступ до екрана МРТ, у той час, як викладач розповідає про сканування.

Банківський сектор може користуватися можливостями віддаленого доступу безпосередньо у банкоматах для дистанційної діагностики, управління та центрального оновлення ОС. Крім того, фінустанова може підтримувати клієнтів за допомогою порад на екрані, покращуючи взаємодію з користувачами.

Типи віддаленого доступу

Тип віддаленого доступу залежить від конкретних потреб і вимог бізнесу та його працівників. Ось кілька прикладів:

  • Віртуальна приватна мережа (Virtual Private Network, VPN). Це безпечне з’єднання між віддаленим комп’ютером і мережею компанії. Дозволяє віддаленим співробітникам із відповідними обліковими даними отримувати доступ до бізнес-інформації. Для прикладу, можна створити корпоративну мережу передачі даних від Київстар та незалежно від розташування офісів швидко й надійно обмінюватися даними.
  • Протокол віддаленого робочого стола (Remote Desktop Protocol, RDP). RDP дозволяє віддаленому співробітнику підключатися до комп’ютера в офісі та використовувати його так, ніби він сидить перед ним. Це може бути корисно для співробітників, яким потрібен доступ до програм або файлів, доступних лише на певному комп’ютері.
  • Хмарний віддалений доступ. Хмарні платформи для віддаленого доступу, такі як Microsoft Azure, дозволяють співробітникам отримувати доступ до ресурсів компанії з будь-якого місця, де є підключення до інтернету. Це може бути економічно ефективним рішенням для компаній, оскільки їм не потрібно підтримувати власні сервери. Також співробітники можуть отримати доступ до хмарних баз даних. Їх використовують компанії, яким, до прикладу, потрібен доступ до своїх даних із кількох філіалів.
  • Доступ із мобільних пристроїв. Смартфони та планшети можна використовувати для віддаленого доступу до бізнес-ресурсів, як-от листування електронною поштою, обмін повідомленнями, онлайн-зустрічей, конференцій через, наприклад, пакет ліцензійних програм та додатків Microsoft 365 від Київстар.

Організація віртуальних робочих столів

Створити повноцінні віртуальні робочі столи компанія може за допомогою глобальної хмарної платформи Microsoft Azure, яка допомагає зберігати й обробляти дані у понад 100 дата-центрах у 60+ регіонах світу. Azure Virtual Desktop (AVD) — це один з понад 200 сервісів цієї платформи. Так співробітники отримають доступ до стандартних інструментів й можливостей Windows 10 та Windows 11, віддаленої потокової передачі програм та зможуть працювати дистанційно. Ви зможете швидко розгортати сервери, програми й робочі столи Windows та легко керувати ними у хмарі Azure.

Окрім цього, ваша команда отримає:

  • Інтеграцію з Citrix та VMware.
  • Об’єднання віртуалізації додатків, служби віддаленого робочого столу (RDS) та інфраструктури віртуального робочого столу (VDI).
  • Можливість користуватися AVD з наявною відповідною ліцензією Microsoft 365 або Windows для кожного працівника без витрат на додаткові ліцензії.
  • Безпеку даних, централізоване управління та моніторинг систем завдяки вбудованим службам захисту, що підтверджено сертифікатами PCI -DSS, ISO 27001, GDPR та ін.

Azure Virtual Desktop допомагає налагодити дистанційну роботу та ефективно використовувати ресурси підприємства. Замовити налаштування цього сервісу український бізнес може через Київстар, адже компанія є стратегічним партнером Microsoft в Україні.

Хмари та зберігання даних темна

Хмарна інфраструктура

Microsoft Azure від Київстар

Глобальна хмарна платформа для безпечного розгортання IT-інфраструктури. Розробляйте нові продукти, тестуйте, налагоджуйте внутрішні бізнес-процеси без утримання фізичних серверів.

Успішним прикладом швидкого налаштування Azure Virtual Desktop є співпраця Microsoft з Фондом Національної служби охорони здоров’я лікарень Ешфорда та Св. Петра з Британії. Всього за кілька тижнів приблизно 350 співробітників отримали можливість працювати вдома. Компанія заощадила приблизно $442 тис. на апаратному та програмному забезпеченні, а також зберегла 80% робочого часу ІТ-спеціалістів, який би вони витратили на налаштування систем вручну.

Як налаштувати віддалений доступ для компанії

По-перше, оцініть свої потреби у віддаленому доступі: визначте, кому зі співробітників він потрібен, які пристрої вони використовуватимуть і які програми їм потрібні для роботи дистанційно.

По-друге, виберіть рішення для віддаленого доступу: VPN, RDP, хмарні рішення тощо. За порадою можна звернутися до фахівців Київстар. Далі необхідно налаштувати облікові записи користувачів, встановити програмне забезпечення та параметри безпеки.

Наступний етап — навчіть своїх співробітників, як користуватися віддаленим доступом, зокрема, як входити у систему, отримувати доступ до файлів і програм, підтримувати протоколи безпеки. Переконайтеся, що впроваджено такі заходи, як надійні паролі, двофакторна автентифікація, шифрування тощо.

Тож, віддалений доступ є важливим інструментом для бізнесу в сучасну цифрову епоху. Завдяки технологіям багато компаній мають привілеї виконувати роботу незалежно від того, де працюють їхні співробітники.

Огляди рішень#Microsoft365#Офіс365#MicrosoftAzure

Додайте коментар

Усі коментарі публікуються після модерації. Будь ласка, пишіть українською, без спаму та нецензурних слів.

Схожі статті

#MicrosoftAzure#Azure
#Azure#MicrosoftAzure#Microsoft365#Офіс365#IaaS#SaaS#PaaS#Дата-платформа
#Azure#Microsoft365#MicrosoftAzure#Офіс365
#MicrosoftAzure#Microsoft365#ХмарніРішення#Azure#Офіс365#AzureVirtualDesktop#AzureBackup#Бізнес
#Azure#MicrosoftAzure
#Azure#MicrosoftAzure#ВійнавУкраїні#ХмарніСховища#РосійськоУкраїнськаВійна#Stoprussia#Stoprussianagression#Робота#Компанії#AzureVirtualDesktop
#Azure#Microsoft365#AzureStack#Офіс365#MicrosoftAzure#ХмарніРішення
#Azure#Microsoft365#AzureStack#Офіс365

Підпишіться на щомісячну розсилку найцікавіших новинПідпишіться на розсилку